Съвети за начинаещи готвачи.
yakinceto - специалист
да ви питам за някакви рецепти с райска ябълка - тая година е народила чудо и не знам какво да я правя , а по принцип я дават страшно полезна.За рецепта намерих само това:
Сок

Няколко узрели плода се нарязват на дребни парчета. Поставят се в емайлиран съд с гореща вода. Похлупват се плътно и престояват така около 5 минути
. След това водата се прецежда, а нарязаните ябълки се пасират. Полученият сок се излива в тъмни бутилки, които се затварят с капачки. За по-дълготрайна употреба може да се стерилизират на водна баня в продължение на 10 - 12 минути. Този сок е общоукрепваща напитка, идеална за студените месеци.
EDI - майстор
У дома имаме 30 годишно дърво /поскоро в къщата на баба/ - стана огромно.Всяка есен ги берем и ги оставяме на тавана подредени на един ред в касетки, после цяла зима има витамини.До сега не сме правили други работи с тях.
yakinceto - специалист
ей то ние в ямбол голям рай сме били :-D :-D
EDI - майстор
Че какво ни е лошото...............аз съм си доволен от градчето............ :)

Тема "райска ябълка" | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: