• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Почерпете информация и ценни съвети от темите за окачени тавани или разгледайте
изпълнители за окачени тавани и сравенете оферти и цени за вашия предстоящ проект
masteradmin - майстор
Плоскостите се редят напречно на скарата, като се захващат по твоя 2-ри вариант. Единственото което мога да добавя, е че през ред трябва да ги разместиш шахматно. Виж тези снимки, ако се вгледаш ще видиш скарата и как са закачени платната.

Прикачен файл

tavan3.jpg
tavan3.jpg (37.86 KиБ) Видяна 22117 пъти

Прикачен файл

tavan1.jpg
tavan1.jpg (30.54 KиБ) Видяна 22117 пъти

Прикачен файл

dom04.jpg
dom04.jpg (10.99 KиБ) Видяна 22117 пъти
gost
iskam da znam na kakvo razstoianie e razpolojen profila tuk `/ ot profil do profil/
hricava - специалист
gost написа:
iskam da znam na kakvo razstoianie e razpolojen profila tuk `/ ot profil do profil/
Не може категорично да се каже. Зависи в 1 или 2 слоя ще ги слагаш гипсокартоните,размерите на помещението и тн. В общи линии се съобразява натоварването какво е. Може да ги разположиш и през 60см, подобно на това както се поставят на стените примерно...
masteradmin - майстор
50 см.

Прикачен файл

profili.gif
profili.gif (11.99 KиБ) Видяна 22085 пъти
tedo - помощник
Остават ми около 25см. от последния профил до стената.
Няма възможност да се приближи повече.
Има ли опасност да се получи увисване?

Прикачен файл

tavan2.jpg
tavan2.jpg (36.18 KиБ) Видяна 22073 пъти
hricava - специалист
Това е моя вариант на правене на таван. Видях го от руснаците и за да ви покажа нагледно вижте картинката и обясненията към нея, които преведох. Това е практически вариант. Няма нищо общо с спецификациите на Knauf и изчисленията, които те правят за натоварване. При този вариант с броя окачвачи, които се слагат се постига даже преоразмеряване на сумарната тежест гипсокартон и метално скеле. Според спецификациите на Knauf гипсокартонените плоскости не следва да се закрепват с винтове към UD профилите по краищата на стаята. Този въпрос е спорен.Аз лично си ги завих и към UD, след като прочетох достатъчно за и против. Държа да подчертая че съм абсолютен любител, никога не бях правил нещо от гипсокартон и съм започнал от нулата, както започват много от вас. На мен ми е коствало много време на четене на системите Knauf и Rigips, но дай добрите практически съвети по които съм се водел това са на руснаците. Странно защо в България всички "майстори" или си крият "занаята" или просто нямат или не могат да работят в интернет за да споделят с другите ценен опит :)

Прикачен файл

normal_0011.JPG
На рисунката е даден основния принцип на разположение на профилите и окачвачите за стая с дължина 3м 60см и ширина 3м. Всеки CD профил се закрепва в пет точки, двете точки на закрепване са по края на стаята/къдено CD60х27 влиза в UD27х28/, останалите точ
normal_0011.JPG (21.37 KиБ) Видяна 13237 пъти
gost
xrisava 4erteja e mnogo xubav no mislia 4e triabva parvia karton do stenata da zapo4ne bez texni4eskia i natatak po sxemata
masteradmin - майстор
Да аз също захващам гипскартона за UD профилите.
hricava - специалист
gost написа:
xrisava 4erteja e mnogo xubav no mislia 4e triabva parvia karton do stenata da zapo4ne bez texni4eskia i natatak po sxemata
В какъв смисъл без техническия?
Стефан - майстор
Засега само набирам информация и само чета, тъй като в недалечното бъдеще може да ми се наложи и на мен да правя нещо подобно. Но възниква един въпрос :
Какви ще бъдат линейните разширения на тавана примерно от температура 0 градуса до 30 градуса по Целзий? И колко ще увисне тавана? Питам това, защото знам, че всяко тяло се разширява и какво е решението против повреди?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "таван" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: