Има толкова много изписано по темата,който го мързи да чете обикновено се набутва,ама парите са си негови.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kuuuuuul
- майстор
1367 мнения в "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Elios X3 и Brahma RS02 нямат нищо общо, освен модулацията на помпата. Разликата в цените е тройна
jorko__82
- напреднал
Здравейте,имам следния въпрос . Имам съществуваща система за топла вода която се състои от два панела възможно най евтините по 2 кв. ползвам ги доста време но не съм доволен от крайния резултат,работят добре само лятото през другото време няма никой .Системата ми е със 120 л. бойлер с две семпертини медни тръби ф16 и тръбен път 30м. в двете посоки системата в момента е отворена със съд за вода 5 л. над панелите.В момента желанието мие да си сложа панели Бош ,бях се насочил към 1 бр. модела 5000 но човека в магазина ми каза че ще е малък и няма да може да грее бойлера и ми предложи да сложа два от 4000 като обосновоние дава че е много дълъг тръбния път.Другия вариант който ми предложи и да сложа вакумнотръбен но поне да е с 20 тръби иначе пак същата работа .Аз не съм специалист в областа на май доста ми завишава нещата и имам чуството че лятото ще бера ядове ако го послушам.Благодаря ви предварително
milenskior
- специалист
До каква температура успяват да стоплят бойлера летните месеци сегашните ти панели и на какъв наклон са монтирани?
lov
- майстор
jorko__82 написа:Здравейте,имам следния въпрос ....................................Той колегата
..............Аз не съм специалист в областа на май доста ми завишава нещата и имам чуството че лятото ще бера ядове ако го послушам.Благодаря ви предварително
kuuuuuul написа:Има толкова много изписано по темата,който го мързи да чете обикновено се набутва,ама парите са си негови.Тъй че бягаш в магазина при същите специалисти и питаш за модел дето работи дори на лунната светлина. И внимателно щото ги продават само под рафта.
jorko__82
- напреднал
lov написа:Виж темата съм е прочел,но никъде няма описан подобен казос,ако няма с какво да помогнеш подмини ,все пак тази тема е за да се разискват различни ситуации или въпросите трябва да са степен на дипломиран инженер за да получат адекватен отговор.jorko__82 написа:Здравейте,имам следния въпрос ....................................Той колегата
..............Аз не съм специалист в областа на май доста ми завишава нещата и имам чуството че лятото ще бера ядове ако го послушам.Благодаря ви предварителноkuuuuuul написа:Има толкова много изписано по темата,който го мързи да чете обикновено се набутва,ама парите са си негови.Тъй че бягаш в магазина при същите специалисти и питаш за модел дето работи дори на лунната светлина. И внимателно щото ги продават само под рафта.
Трифон П.Трифонов
- майстор
jorko__82 написа:Здравейте,имам следния въпрос . Имам съществуваща система за топла вода която се състои от два панела възможно най евтините по 2 кв. ползвам ги доста време но не съм доволен от крайния резултат,работят добре само лятото през другото време няма никой .Системата ми е със 120 л. бойлер с две семпертини медни тръби ф16 и тръбен път 30м. в двете посоки системата в момента е отворена със съд за вода 5 л. над панелите.В момента желанието мие да си сложа панели Бош ,бях се насочил към 1 бр. модела 5000 но човека в магазина ми каза че ще е малък и няма да може да грее бойлера и ми предложи да сложа два от 4000 като обосновоние дава че е много дълъг тръбния път.Другия вариант който ми предложи и да сложа вакумнотръбен но поне да е с 20 тръби иначе пак същата работа .Аз не съм специалист в областа на май доста ми завишава нещата и имам чуството че лятото ще бера ядове ако го послушам.Благодаря ви предварителноЗа 120л. бойлер е достатъчен само единият колектор.
Има нещо сгрешено или повредено в системата.
Е, зависи и колко вода ви е необходима. ....от топлата де.
m.eit
- специалист
Трифон П.Трифонов написа:jorko__82 написа:Здравейте,имам следния въпрос . Имам съществуваща система за топла вода която се състои от два панела възможно най евтините по 2 кв. ползвам ги доста време но не съм доволен от крайния резултат,работят добре само лятото през другото време няма никой .Системата ми е със 120 л. бойлер с две семпертини медни тръби ф16 и тръбен път 30м. в двете посоки системата в момента е отворена със съд за вода 5 л. над панелите.В момента желанието мие да си сложа панели Бош ,бях се насочил към 1 бр. модела 5000 но човека в магазина ми каза че ще е малък и няма да може да грее бойлера и ми предложи да сложа два от 4000 като обосновоние дава че е много дълъг тръбния път.Другия вариант който ми предложи и да сложа вакумнотръбен но поне да е с 20 тръби иначе пак същата работа .Аз не съм специалист в областа на май доста ми завишава нещата и имам чуството че лятото ще бера ядове ако го послушам.Благодаря ви предварителноЗа 120л. бойлер е достатъчен само единият колектор.
Ако са монтирали фи 22мм. тръбна линия нищо чудно това да е резултата!
Гледам че франсетата до 250 литра бойлер слагат фи 12 мм. медни тръби!
jorko__82
- напреднал
Трифон П.Трифонов написа:Тези колектори които са в момента не са селективни ако това има значение .Те първо бяха на бойлер 80 литра и беше ок но след смяна на бойлера явно са недостатъчни така предполагам.jorko__82 написа:Здравейте,имам следния въпрос . Имам съществуваща система за топла вода която се състои от два панела възможно най евтините по 2 кв. ползвам ги доста време но не съм доволен от крайния резултат,работят добре само лятото през другото време няма никой .Системата ми е със 120 л. бойлер с две семпертини медни тръби ф16 и тръбен път 30м. в двете посоки системата в момента е отворена със съд за вода 5 л. над панелите.В момента желанието мие да си сложа панели Бош ,бях се насочил към 1 бр. модела 5000 но човека в магазина ми каза че ще е малък и няма да може да грее бойлера и ми предложи да сложа два от 4000 като обосновоние дава че е много дълъг тръбния път.Другия вариант който ми предложи и да сложа вакумнотръбен но поне да е с 20 тръби иначе пак същата работа .Аз не съм специалист в областа на май доста ми завишава нещата и имам чуството че лятото ще бера ядове ако го послушам.Благодаря ви предварителноЗа 120л. бойлер е достатъчен само единият колектор.
Тема "Помощ при избор на вид слънчев колектор ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература