Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Moni83 - специалист
Значи требва да зема 3 кондезатора 1,2,3 мф
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Moni83 написа:
Значи требва да зема 3 кондезатора 1,2,3 мф
Мдааа. Не знам дали ще ползваш вентилатора на абсолютният максимум. Тогава може и без кондензатора 3микро, ами ще е накъсо там.
Не знам дали ще го търпиш на тая скорост.
Moni83 - специалист
Така мисла и аз 1 и 2 а 3 мяна да го връзвам
Moni83 написа:
Така мисла и аз 1 и 2 а 3 мяна да го връзвам
Може да не го връзваш изобщо 3микро. Пък ако решиш после че не ти стига - ще го вържеш тогава.
Moni83 - специалист
Здравейте отново: монтирах трите кондензатора заработи добре монтирах го пуснах вода през него тем.на водата е 13° но не изключва на зададена температура.правих проба задавам най голяната тем.30° в стаята е 22 но не спира.някаква идея?
шоп - майстор
@Moni83, ти за охлаждане или за отопление ще ползваш тялото? :?
Moni83 написа:
Здравейте отново: монтирах трите кондензатора заработи добре монтирах го пуснах вода през него тем.на водата е 13° но не изключва на зададена температура.правих проба задавам най голяната тем.30° в стаята е 22 но не спира.някаква идея?
1. На охлаждане си избрал от дистанционното ?
2. Вентилатора на АУТО? - задължително. На другите избрани степени вентилатора не спира принципно. При теб ще охлажда на тях, щото при теб не спира "компресора".
3. Какво прави вентилатора като достигне/подмине заданието? - Някакво намаляване на оборотите да се забелязва? - На единият ми климатик в режим охлаждане турбината не спира дори на ауто вентилатор (много тъпо решение).
4. Какво прави вентилатора като извадиш тръбният датчик от мястото му(не от буксата!!!)? - Да е по-топъл, като стайната температура.

При ауто вент. и охлаждане, задаваш 18гр. и вента трябва да бичи на 2-ра или 3-та скорост.
Като зададеш 30гр. би трябвало да мине на 1-ва, даже трябва да спре ама това зависи от софтуера.

Ако си се наиграл със степените, кажи коя ти допада най-много(само на нея ще работи) и ще коригираме схемата да спира вентилатора при достигане на заданието.
Moni83 - специалист
На ауто не съм пробвал ще пробвам и ще вида как ще е
Другите няма да ми трябват даже мисла 3 те режима да ги направа в едно с кондензатора 2 мф
Moni83 написа:
На ауто не съм пробвал ще пробвам и ще вида как ще е
Другите няма да ми трябват даже мисла 3 те режима да ги направа в едно с кондензатора 2 мф
Виж на автоматичен вентилатор и режим охлаждане дали спира вентилатора като стигне/подмине заданието.
Ако не спира, тогава ще променим схемата.
Moni83 - специалист
Пробвах го и не спира само се чува реле да цъка когато дигна 25 някаде и цъка и като намала към 19 пак цъка като в стаята е 23

Тема "Преправяне на климатични тела" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: