Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Virtex - майстор
Тази тръба "става" ли или факта, че пише PEX-AL-PEX не гарантира качествено изпълнение. Пише, че е правена в Италия, ако това има значение :-D

Прикачен файл

pex.jpg
LazarGanev - "Велик майстор"
Покажи целия надпис, каква марка е? За радиаторно отопление е по-подходяща, за подово е по-добре да е без алуминий, но и тази става.
Virtex - майстор
Ще снимам отново, защото не видях някакво специално име.

Стана ми интересно дали това, което продават е "ОК", понеже преди време стана дума, че на рекламите/етикетите пишат едно, после на самата тръба - друго :)
syncho - майстор
Моят съвет е да търсиш чиста pex- (a) или (b) без алуминии. Както каза LazarGanev тази е по-подходяща за радиатори, конвектори, лири и т.н.
a.iliev - специалист
Колеги,
Фирмата подизпълнител на блока ми отправи оферта за изграждане на подово. Цената е около 5500 лв. Като цяло ме устройва, но тръбите, с които работят са walsir italy и отказват да работят с Rahau. Да се притеснявам ли за издържливостта им или да казвам да слагат.
шоп - майстор
пет юни 01, 2018 5:40 pma.iliev написа:
но тръбите, с които работят са walsir italy и отказват да работят с Rahau. Да се притеснявам ли за издържливостта им.
Колега, защо ще вярваш на непознати от форума? Решението трябва да си го вземеш лично, евантуалното тегло и последствия ще са на твой гръб!

До вчера бях 1000% сигурен в една тръба и бих я препоръчал на всеки. Направил съм километри подово на познати-проблеми досега няма.

Даже направих снимка на етикета на рулото за да го побликувам тук.

Обаче вчера и днес коренно си промених представите за качество.

Вчера един приятел ми се обади, че има проблем със соларната си система. Днес заварих нещо необяснимо за мен. Супер качествена ППР тръба със стъкъколофибър Ф25 от реномирана и скъпа марка ( която няма да назова по обясними причини ) бе направо експлоадирала ( прилагам снимка)
Уточнявам, че системата има два предпазни клапана на 4 бара, които не са сработили( очевидно налягането е било под 4 бара) няма прегряване или други аномалии. Пробива е по средата на трасето.

За мен остава съмнението за фабричен дефект, който се проявява след 2 години.

В случая ремонта е за 30 мин. Обаче ако този пробив е в тръба погребана в бетон или замазка?!? :x :x :x

Горното няма нищо общо с тръбата за водно подово, но го пиша като възможен вариант

Прикачен файл

SAM_9554.JPG
nikolov333 - майстор
..и все пак в реалния живот най-важното е да имаш късмет.. :-D
jekasus - майстор
шоп написа:
За мен остава съмнението за фабричен дефект, който се проявява след 2 години.
Няма начин.
Това е хидроудар, тръбата е вероятно е била повредене при монтажа и изби в това най-слабо място.
filmatoplo - майстор
Почти невъзможно без замръз или прегряване на съответното място :?

Тема "Водно подово отопление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: