• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ivomagna - специалист
чет яну 05, 2017 8:53 amnikolai781 написа:
https://youtu.be/BYfePfw0nVU
Това намерих в Тубата
В този клип ги поставят вертикално, така ли трябва? Бях останал с впечатление че се поставят обратно, хоризонтално
filmatoplo - майстор
:) Поставят се както в клипа .
Micho@85 - специалист
здр мисля да сменям стария бисолид с нещо грейково. Та да питам коя ще е по-удачна 20 или 30./моята е 25клв/
zarkoenko - специалист
Имам котел Симе 6-секционен с горелка Ferroli P7 и искам да попитам за тунинга с чугунени плочи,дали може плочите да са стоманени от неръждавейка например и каква дебелина?Отделни плочи или може една цяла да се направи?
Може ли още нещо да се тунингова?
filmatoplo - майстор
Във Симето се поставят 2 реда отражатели ,може да са и от ламарина- колкото по над 4мм най добре :wink: .Не знам дали би ме разбрал като обяснявам -долната ламарина започва от предната част плътно като преди гърба на котела се оставя 5-8 см -ламарината седи на нивото на долния ръб като отвориш и погледнеш горната врата .Втората ламарина се поставя над първата като почти да опира горните оребрения на глидерите обаче плътно опряна в задния край -напред стига само до края на оребрението .Дано ти стана ясно :) пламъка прави Еска за да не ходи директно в комина -защото оребрението горе на глидерите е с отвори :wink: .
zarkoenko - специалист
пет сеп 07, 2018 8:52 amfilmatoplo написа:
Във Симето се поставят 2 реда отражатели ,може да са и от ламарина- колкото по над 4мм най добре :wink: .Не знам дали би ме разбрал като обяснявам -долната ламарина започва от предната част плътно като преди гърба на котела се оставя 5-8 см -ламарината седи на нивото на долния ръб като отвориш и погледнеш горната врата .Втората ламарина се поставя над първата като почти да опира горните оребрения на глидерите обаче плътно опряна в задния край -напред стига само до края на оребрението .Дано ти стана ясно :) пламъка прави Еска за да не ходи директно в комина -защото оребрението горе на глидерите е с отвори :wink: .
Мисля,че разбрах,но все пак ако имаш снимка......?
Ламарините цели ли са,или като чугунените на отделни панели?Трябва ли да са закривени,като чугунените?
filmatoplo - майстор
Прави са ламарините , долната се закача с на 4 Ге образни кривки назад на едни оребрения на глидерите встрани , а към вратата се закачат на ръба пред нея .Горната ламарина седи на 4 крачета като масичка да долната .
zarkoenko - специалист
Благодаря за подробното обяснение.Ще огледам добре всичко и ще направя ламарините от 4мм. нераждавейка,дано не се изкривят бързо.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

Тема "Въпрос за котел симе" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: