• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iivanov - майстор
Аз да опонирам . Това с хербицидите не ме кефи . Може да е лесно , но тази продукция аз не бих я консумирал . Отскоро поех грижите за една чужда овощна градинка , та да си споделя впечатленията . Местото се обравотва няколко пъти в година с фреза , на ниски обороти . На практика с годините там тревата е изтребена , а случайно донесените е развили се семена от вятъра се унищожават при обработките . Относно лозовите масиви , има лозарски тракторчета с отклоняващи фрези , които биха дали отлични резултати . Освен това същите могат да припечелят добре от чуждите масиви , извършвайки различни дейности .
nikel - специалист
Искаш да кажеш че за 300 - 400 квадрата лозе ще дам 5 - 10 хиляди за отлоняващ се трактор. Е..ах си логиката.
Относно зеленчуците.Прочетете нещо от Кордюмов и Митлайдер.
Живи и здрави.
iivanov - майстор
Аз нещо разбрах , че си с много декари лозя . :? Иначе , за 400 квадрата мотофреза .
preslav - майстор
съб юни 30, 2018 12:34 pmnikel написа:
Има технология на отглеждане на лозе без обработка.Експеримента върви при мен вече пета година - и е успешен.
Аз лично, благодаря за статията, която си постнал - има много полезна информация в нея, особено що се отнася за торенето. Кои от всички мероприятия ти ползваш, очевидно влизането на трактор в лозето не те касае. Въпросът на темата е какво ти ползваш и какъв е опитът ти, аз също обичам да чета статии, но в такива огромни материали трудно отсявам зърното от плявата, трябват ми простички правила, все пак болшинството тук сме във фаза прощъпулник и е нереално да се очаква от нас да спринтираме към рекордите в промишленото производство.
Мислех си, че ще споделиш личен опит, проблеми, които си имал, как си ги решил, на кого си се доверил.
Ето аз споделям какви глупости съм натворил - фрезовам минимум 3 пъти годишно лозето, не разбрах къде греша, торил съм с фосфорен и калиев тор есента, а пролетта с комбиниран тор на Яра. Миналата година ползвах два пъти тор за листно торене на Лактофол, единият път комплексен тор, вторият път някакъв с желязо - ефект не забелязах. Резитбата я правя гьотере, със затворени очи, но не защото знам как се прави, а защото ме е страх да гледам какви ги върша.
Та такива ми ти неща - давай по същество, от всяко дърво свирка не става, от мен няма да стане агроном, но ако успея да опазя това дето Дядо е дал ще съм доволен.
nikel - специалист
Аз съм на принципа - което не разбирам не пипам, затова лозето го реже приятел агроном.Пробвах разбира се и сам, но резултата не ми хареса.
kr1100 - майстор
Днеска установих ,че шавита е под минимума . Ходих да купя и агрономката ми каза да смесвам и с Топсин М70. Питах какви дози - както е нормално.
Ега ти и скпанато време -мислех да кося , ама се размина. Но в оранжерията окултучих всичко, привързах ,че и пръснах. Утре ще фъсна краставиците с Алиет Флаш, а доматя с борова киселниа . Ега ти студа - има много конденз .
Наесен за салатките ще разкача теловете и ще провися над тях зеления найлон -да се стича в края конденза.
Последна промяна от kr1100 на нед юли 01, 2018 10:05 pm, променено общо 1 път.
preslav - майстор
съб юни 30, 2018 7:06 pmnikel написа:
Аз съм на принципа - което не разбирам не пипам, затова лозето го реже приятел агроном.Пробвах разбира се и сам, но резултата не ми хареса.
То хубу ако всеки си имаше приятел за всичко! На мен също лозето ми го ряза 2 години подред приятел, ама предварително се разбрахме, че жената няма да пипа - аз от нея също не разбирам, но на нея се уча, та и с лозето така.
nikel - специалист
Халал да ти е обучението и тренировките.
Спирам че почва мача.
preslav - майстор
Само за протокола - днес бях в агро-аптеката и ми дадоха Верита, Флинт Макс и Санмайт за профилактика на домати, пипер, краставици. Не, че има някакъв проблем, но при тези дъждове и ниски температури се притеснявам от появата на мани - карантината на тези е 7 дни, но има препарати с 3 дневна карантина.
Питах ли тук, не ли, но едната от ябълките е с равномерно пожълтяващи листа, сякаш идва есен - не капят, но постепенно стават точно както на есен. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и как го е решил? Едната от версиите е недостиг на желязо, а защо само на едно дърво никой не казва. За сега съм решил да пробвам с листен тор с желязо, увериха ме, че ако не помогне, няма да навреди. Пропуснах да кажа, че по върховете на клоните листата са по-зелени, което било признак, че коренът е здрав.
vlax - майстор
Днес е първия слънчев ден след дъждовете,пръсках асмите/брашнестата мана като че ли е повече от преди дъждовете/,ябълките,сливите и доматите след като изрязах за втори път по три долни листа и вързах китките с доматите да не се изкършат.Духаше вятър,ама не може да се отлага пръскането :-D
И за капак окосих 1 дка мястото,че тревата расте като луда.
Преслав моята бамя още не е цъфнала. :partyman:
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: