• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 626
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
nikel - специалист
Чак когато минат над асмата да ги огрее слънцето,тогава може да извадиш малко късмет с домата,но не и с гроздето.Как ли се бере това нещо?
preslav - майстор
пон юли 09, 2018 2:48 pmlpoik написа:
То вашите градини са цвете пред моята.Да споделя един експеримент,взех тази година насадих домати под асмата,тръгнаха като луди станаха високи по 3 метра,но няма домати от 20 корена 3-4 домата,дали от сянката така стана не знам.Абе това земеделието не е за всеки!но каквото такова. :partyman:
Мисля, че проблемът ти със завърза е във влажната и хладна година - ползвай доматин или унимил за опрашване на цветовете, няма значение, че много хора не го одобряват това мероприятие. Доматите ти са израсли заради сянката под асмата - имам 2 рози, които постоянно се правят на асми, търсят си светлото.
За протокола - ходих до аптеката и ми казаха, че Верита и Санмайт са несъвместими, предложиха ми да подхраня листно доматите с Fe тор, но не ми дават гаранция за резултата. Слагам една голяма обеца на ухото си и преставам да се доверявам на всякакви хора - очевидно има агрономи и агрономи, както и с докторите, и с всички останали.
Lisko - майстор
А защо не всички сини сливи узряват? Някои остават малки, жълти и опадват докато другите още зреят и са зелени на цвят.
preslav - майстор
пон юли 09, 2018 6:48 pmLisko написа:
А защо не всички сини сливи узряват? Някои остават малки, жълти и опадват докато другите още зреят и са зелени на цвят.
И аз съм се питал, отдавам го на естествения подбор - едни хора не са взимали нищо повече от аспирин през живота си, а други я карат само на антибиотици. При мен сливата ще износи и плодовете на един скършен клон. Нормално е (според мен), дървото не е като човека, освобождава се от паразитиращите елементи.
vlax - майстор
пон юли 09, 2018 6:58 pmpreslav написа:
И аз съм се питал, отдавам го на естествения подбор Нормално е (според мен), дървото не е като човека, освобождава се от паразитиращите елементи.
Нормално е,казвали са ми,че дървото само се прочиства,част от плода закърнява и пада,така е в природата.
preslav и моите бами са такива ,едни големи другите малки.Нямам още цвят. :partyman:
nikel - специалист
Да Ви покажа експеримента с картофи под слама.И още нещо.

Прикачен файл

Пъпешово дърво.jpg

Прикачен файл

Картофи под слама.jpg
preslav - майстор
пон юли 09, 2018 7:28 pmvlax написа:
preslav и моите бами са такива ,едни големи другите малки.Нямам още цвят. :partyman:
Ще станат - искат много топло.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пет юли 06, 2018 2:54 amgnt69 написа:
Аз да се похваля, ранния Хамбургски узря.
:? Аз да мисля, че хамбурското е бяло....
lpoik - специалист
Lisko---Tи пак си добре щом остава по някоя слива здрава.При мен завръз много,но всички окапват още зелени.Май трябва нещо да се пръскат(всяка година е така) :partyman:
preslav - майстор
вт юли 10, 2018 12:02 pmlpoik написа:
Lisko---Tи пак си добре щом остава по някоя слива здрава.При мен завръз много,но всички окапват още зелени.Май трябва нещо да се пръскат(всяка година е така) :partyman:
Погледни тази статия - https://www.aquamat2000.com/bg/applicat ... %B8%D0%B2a - пръскането не е за пренебрегване, торенето също, но очевидно проблемът ти идва от липса на влага.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 626

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: