• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
шоп - майстор
ср юли 25, 2018 4:07 pmРуди написа:

Това са вариации на тема. И вероятно няма идеални решения.
100% съгласен с мнението.
nautilus33 - майстор
Няма плоча, а е гредоред отдолу. Относно снимката- евентуален пояс и върху триъгълния надзид не мисля, че е вариант предвид стуацията.
Имам още малко време да умувам и да реша как да го изпълним.

ПП Иначе така изпълнена стоманобетонна колона(както на снимката по-горе), не е ли взе пак по добър вариант откъм здравина и укрепване на столицата, отколкото с поп.
шоп - майстор
ср юли 25, 2018 4:21 pmnautilus33 написа:
Няма плоча, а е гредоред отдолу.

Без плоча за мен имате една нестабилна и паянтова конструкция. В този случай, моя съвет е да си платите за конструктивен проект.
Играйте и заложете на сигурно :idea:
Успехи!
BLUEPUPIL-2 - специалист
Работата отива малко на тафталогия…
ср юли 25, 2018 4:21 pmnautilus33 написа:
Иначе така изпълнена стоманобетонна колона(както на снимката по-горе), не е ли вcе пак по добър вариант откъм здравина и укрепване на столицата, отколкото с поп.
Вървим от горе надолу. Ст. Бет. поп, под билната столица е насаден в пояса, а той няма отдолу колони и най-вероятно зидарията не е с тухли единочки, без кухини с ширина 38см. Ако е от тухли четворки, ще бъде задължително поне на калканите да пуснеш външни колони. За да придобиеш приблизителна представа за силата с която върха на билния поп ще се опитва да се наклони на някъде в един от възможните 360 градуса, приеми, че тази сила ще бъде при твоята конст. схема, грубо и приблизително около 50% от вертикалния товар върху попа. И пак:
вт юли 24, 2018 11:28 amBLUEPUPIL-2 написа:
Без снимки и схема на това което искаш е трудно да получиш работещи решения.
nautilus33 - майстор
Снимки в момента нямам, както и схема, но ще се опитам да начертая една, макар да няма грам опит с чертежите.
Иначе, зида по пояса е от плътни тухли единички като самите стени под гредореда са около 30 см( не съм ги мерил но имат 30см със сигурност), дакато надзида е 25 см(и него не съм мерил, но моследния ред е с тухлите положени напречно на зида, и по това знам, че е 25см, тъй като толкова е дължината на тухлите.

Обмислям и варианта със стоманен поп с размери 150х100х5мм както предложи Шоп, като евентуално го обвия с вата, за да избегна конденз(ако е възможно). Но след като направя примерен чертеж ще питам за неговото закрепване, за да не говорим наизуст, както казахте, а да има нещо нагледно.
nautilus33 - майстор
Както казах, не разбирам от чертане, за това на пейнт направих каквото можах. Дано съм се справил.

Прикачен файл

схема.jpg
BLUEPUPIL-2 - специалист
Ако и под плочата няма колони, изливай външни с височина около 6м и два пояса. Един на нивото на плочата и един на ниво гредоред. И чак тогава подпирай въпросния поп върху новоизлетия пояс.
nautilus33 - майстор
Няма възможност, понеже на гърба на къщата, има залепена едноетажна постройка, чийто покрив стига то плочата. А от другата страна е гараж на разстояние толкова малко, че евентуални колони биха затруднили преминаването с количка или нещо друго между къщата и гаража.
BLUEPUPIL-2 - специалист
чет юли 26, 2018 3:38 pmnautilus33 написа:
Няма възможност, понеже на гърба на къщата, има залепена едноетажна постройка, чийто покрив стига до плочата. А от другата страна е гараж на разстояние толкова малко, че евентуални колони биха затруднили преминаването с количка или нещо друго между къщата и гаража.
Тогава думкай вътрешни!
Прикачен файл:
666.png
666.png (95.5 KиБ) Видяна 1375 пъти
Прикачен файл:
555.jpg
555.jpg (17.52 KиБ) Видяна 1375 пъти
nautilus33 - майстор
Могат ли ребрата да бъдат от цяла греда с дължина 6м, или е по-добре от две парчета например 4м и 2,5м. Понеже в една книга прочетох, че ако ската е с височина по-голяма от 4,80м, трябва ребрата да са от две парчета едното макс. 4,80м, а другото макс до към 3 метра.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 18

Тема "Подмяна на покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: