Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
nikolov333 - майстор
Според дявола при трипроводна TN-C-S инсталация без ДТЗ е най-добре да ти обърнат L и PEN в електромерното..
arxd129 - специалист
ср авг 08, 2018 7:03 pmsts написа:
Има се предвид следната комбинация като недопустима /СВТ 2х4.0 мм2 и единично жило от Вашия проводник/.
Тази недопустимост от какво произтича на практика? Какъв проблем може да възникне, ако се приложи ПВВ-МБ1 2х4.0 мм2 и единично жило ПВ-А2 4 мм2
Наредба ли я определя тази недопустимост?

ср авг 08, 2018 7:03 pmsts написа:
Ако разгледате комбинацията от три проводника L,N и PE от NEXANS 250 4 мм2 тя няма обща обвивка и за това е необходимо да се изтеглят в гофре.
Проблемът е, че мазилката ми е много-много тънка и няма място за гофра. За разбиване (под мазилката) на тухла и противоземетръсна шайба и дума не може да става. Дори и най-малодиаметърното гофре е по-дебело от мазилката.

Освен това - налагат ми се много малки радиуси на огъване.
Предполагам стана ясно, че задачата ми си има условие - тънка мазилка и малки радиуси на огъване

Иначе казано - блъскам си главата.

Демек - ако беше лесно... досега да съм го направил.

Съвети, моля.
hidrazin - майстор
ср авг 08, 2018 11:26 pmarxd129 написа:
Предполагам стана ясно, че задачата ми си има условие - тънка мазилка и малки радиуси на огъване
Изображение

:partyman:
arxd129 - специалист
ср авг 08, 2018 11:40 pmhidrazin написа:
ср авг 08, 2018 11:26 pmarxd129 написа:
Изображение
[-X

Де да ставаше...
hidrazin - майстор
Кво значи не става?
Така и никой не разбра какво ти е хрумнало в главицата...
nikolov333 - майстор
Всичко става, ама иска измисляне.. Пък арх-ито обича дългите теми с разсъждения и като нищо ще завърти 36+ страници върху тривиален проблем.. :partyman:
plamen6703 - майстор
Без чужда помощ е невъзможно да се навъртят толкова страници пълни с логорея, както и в темата с ампеража на зарядно за акумулатор :cool: ! :partyman:
kozl - майстор
Е така де. Форума е по за развлечение и тук там стаа и за приложение :-D
jgt - специалист
вт авг 07, 2018 1:28 pmhidrazin написа:
Забрави. Слагаш в гофре.
Я пояснете, моля, каква е разликата от положени 3 единички в гофре и 3 единички (с 2-на изол-я) в мазилка ("залепени" като мостовак трудно, но не невъзможно) ?
Вероятността картонаджията да уцели защитния проводник и в двата варианта е по-голяма от вероятноста изобщо да не засегне инсталацията.
arxd129 - специалист
jgt написа:
hidrazin написа:
Забрави. Слагаш в гофре.
Я пояснете, моля, каква е разликата от положени 3 единички в гофре и 3 единички (с 2-на изол-я) в мазилка ("залепени" като мостовак трудно, но не невъзможно) ?
Ммдаа...
Логичен въпрос.

И ще е добре да получи отговор. Логичен, естествено.

Тема "Какъв е този проводник BALISAGE..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: