Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
film - специалист
Здравейте, щепсела е от зарядно на лаптоп. Опасно ли е да го ползвам и да търся ли друг?

Прикачен файл

IMG_20180810_163137.jpg
plamen6703 - майстор
Нищо по-опасно от това да си живееш живота и да не се вглеждаш излишно в незначителни неща! :partyman:
kozl - майстор
Аз не виждам нещо, което да е притеснително.
Изображение
Това са белези от мини волтова дъга, получаваща се при пъхане на щепсела и последвалия заряд на кондензатора в захранването на лаптопа, което подсказва за често вкл./изключване на щепсела. Но до зачезване на щифтовете се предполага, че няма да се достигне, защото лапатопа ще отпадне от употреба, поради морално одъртяване :roll:
shotik - майстор
Зачисти го челно и преди да го включиш в контакт, с метален предмет докосни двата щифта , за да се "изпразни" кондензатора и тогава включи , няма да има дъга .
hidrazin - майстор
пет авг 10, 2018 4:32 pmfilm написа:
Опасно ли е да го ползвам и да търся ли друг?
Търси друг ... лаптоп.
:partyman:
film - специалист
пет авг 10, 2018 5:20 pmkozl написа:
Аз не виждам нещо, което да е притеснително.
Изображение
Това са белези от мини волтова дъга, получаваща се при пъхане на щепсела и последвалия заряд на кондензатора в захранването на лаптопа, което подсказва за често вкл./изключване на щепсела. Но до зачезване на щифтовете се предполага, че няма да се достигне, защото лапатопа ще отпадне от употреба, поради морално одъртяване :roll:
Благодаря, рядко го ползвам лаптопа и засега го оставям така. При промяна в бъдеще, ще взема нов щепсел за 10-тина лв
nikolov333 - майстор
Може и под 5лв. да е.. наскоро купувах от Технополис, но не помня точно цената, понеже купувах и други захранващи кабели за юпиеса, но аз ги купувах понеже са къси на моя лаптоп. На твоя щепсел, нищо му няма..
hidrazin - майстор
пет авг 10, 2018 10:57 pmfilm написа:
Благодаря, рядко го ползвам лаптопа и засега го оставям така. При промяна в бъдеще, ще взема нов щепсел за 10-тина лв
Споко. Аз лично малко се пошегувах по-горе.
Въпросния щепсел със сигурност ще надживее тъпия лаптоп.
Още по-сигурно е че ще надживее зарядното за тъпия лаптоп.
Използвай си го дълго, безаварийно и най-вече без някакво притеснение.
:partyman:
kolev_k - специалист
пет авг 10, 2018 5:34 pmshotik написа:
Зачисти го челно и преди да го включиш в контакт, с метален предмет докосни двата щифта , за да се "изпразни" кондензатора и тогава включи , няма да има дъга .
Абсолютни глупости пишеш.Ай после шти обяснявам,че сега тръгвам за работа.
DMN - майстор
Така е - няма как да се "изпразни" кондензатора по описаният начин, защото той е след "греца", и не може през него да върне ток обратно. А и би било опасно или най-малкото неприятно, всеки път като вадиш щепсела от контакта и случайно докоснеш "рогите" му, да те праска тока от кондензатора :-D. Кой сериозен производител би допуснал такова нещо.

Тема "Изронени шифтове на щепсел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: