пет авг 24, 2018 1:16 pmnikolson написа: За мене целият покрив е зле. Как не е протекъл, не знам.Покрива също има нужда от пристягане, това бе и основната причина да се кача горе. И, че протичаше на места- също е факт.![]()
пет авг 24, 2018 8:50 pmfbr написа: Събори ли комина до плочата, каква ще е тази неземна сила, която ще накара чорбаджията, да реди пак тия четворки.Още не съм намерил начин да убедя чорбаджията, че нещо изградено от него самия още преди аз да бъда роден- трябва да се разруши и да се направи съобразно съвременните изисквания. И не става въпрос само за комина, а за всяко нещо по къщата. Няма такава нито земна, нито неземна сила, която да излезе на глава с него. Затова- забравяме за събаряне и мислим за укрепване и саниране.
Комина, в частта си в подпокривното пространство не изглежда така зле, както частта от него над керемидите. Утре, като съм на обекта ще направя снимки.
А пък тези четворки са издържали изпитанията на времето и като ги чукнеш- звънтят. Такива не правят вече...
Днешните, ако не ги покриеш с нещо- до две години са се разронили и като ги чукнеш леко- не зяънтят, а се разпадат...