Най - вълнуващия въпрос зимно време.
naster - майстор
Дотук да обобщя, че съм на етап проучване на възможностите, къщата е в процес на зидане на партерния етаж и кофраж на колоните. За енергоизточник клоня към Газ Оувър, заради достъпността в квартала. Пелетен котел не обмислям вече (към сегашния момент), поради волатилността на цената на горивото и проблемите по снабдителната верига с количества. Ел. енергия като цяло не разглеждам за такива цели поради ниската мощност, която имам към момента плюс честите прекъсвания, особено през отоплителния сезон.

Бих се радвал на споделен опит и от други колеги с подобно жилище (двуетажно, отопляема площ около 160м2), какво са избрали, от какво са доволни/не-, какво биха променили, ако сега трябва да изберат. Благодаря на вече включилите се.

Какви други предимства/недостатъци откривате при варианта отопление/БГВ газов кондензен котел (без допълнителен бойлер) и конвектори (които потенциално да се използват и за охлаждане от друг източник). Планирам да инасталирам и рекуператор, според мен е важно да се уточни.
bigshop - специалист
пон авг 27, 2018 1:07 amnaster написа:
...
Има ли някой, който да сподели впечатления от отопление с конвектори. Би трябвало да е сравнимо с климатици като комфорт и усещане
Докато правех ремонта, бях свалил вратите. Бях пуснал само един конвектор на 1-а скорост, останалите на 0. В стаите се поддържаше около 19 градуса, а в стаята с конвектора - 26 град. Самият конвектор не се чува. Конвекторите са Клима2000, а къщата е с добра изолация.

По отношение на бойлера: използвам 160 л, серпентината е 17 квт, а котелът е двуконтурен с мощност 24 квт. Обявил съм съревнование, кой ще успее да го източи, но досега никой не го е спечелил.
Отказах се от соларна инсталация, защото при разход от 10-20 лв за газ (както казва Л.Ганев) не може да се изплати скоро.
шоп - майстор
Имам 8 бр водни конвектори. Доволен съм, може би за спалня трябва да се търсят максимално безшумни. Или пък аз съм много претенциозен.
Конвекторите са ми Аермек и са по тихи от климатиците ми ( LG)
filmatoplo - майстор
:) Ако на някой му трябват вентилконвектори -имам много на 80 лв ,почти не са работили ,свалени и седят на склад .

Тема "Препоръка за отопление на двуетажна къща на газ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: