Дотук да обобщя, че съм на етап проучване на възможностите, къщата е в процес на зидане на партерния етаж и кофраж на колоните. За енергоизточник клоня към Газ Оувър, заради достъпността в квартала. Пелетен котел не обмислям вече (към сегашния момент), поради волатилността на цената на горивото и проблемите по снабдителната верига с количества. Ел. енергия като цяло не разглеждам за такива цели поради ниската мощност, която имам към момента плюс честите прекъсвания, особено през отоплителния сезон.
Бих се радвал на споделен опит и от други колеги с подобно жилище (двуетажно, отопляема площ около 160м2), какво са избрали, от какво са доволни/не-, какво биха променили, ако сега трябва да изберат. Благодаря на вече включилите се.
Какви други предимства/недостатъци откривате при варианта отопление/БГВ газов кондензен котел (без допълнителен бойлер) и конвектори (които потенциално да се използват и за охлаждане от друг източник). Планирам да инасталирам и рекуператор, според мен е важно да се уточни.
Бих се радвал на споделен опит и от други колеги с подобно жилище (двуетажно, отопляема площ около 160м2), какво са избрали, от какво са доволни/не-, какво биха променили, ако сега трябва да изберат. Благодаря на вече включилите се.
Какви други предимства/недостатъци откривате при варианта отопление/БГВ газов кондензен котел (без допълнителен бойлер) и конвектори (които потенциално да се използват и за охлаждане от друг източник). Планирам да инасталирам и рекуператор, според мен е важно да се уточни.