• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Sabonis - специалист
пет авг 31, 2018 9:06 amjolobg написа:
чет авг 30, 2018 9:46 pmcuf написа:
Здравейте.Някой знае ли колко струва Wi-Fi модула за RB 20.Благодаря ви предварително
Обади се в Натурела и си поръчай директно от тях. Така ще ти излезе най-евтино. При мен струваше 92,50 лв. заедно с доставката до София по куриер (от известните).
да натурела са и много любезни, от тях си поръчах и стаен термостат, но само че за грейко рб 20 стар която е с новия цветен контролер, ако със стария не знам дали може да се слага wi fi
filmatoplo - майстор
На старото управление не може
gnt69 - майстор
пет авг 31, 2018 9:59 amfilmatoplo написа:
На старото управление не може
На старото управление може BBoil RF. Чакам ги Натурела да пуснат управление с ламбда контрол за Грейко и може и да подменя платката ама тая си работи като Чук вече 4-та година. :partyman:
filmatoplo - майстор
:) Исках да кажа че вай- фая на натурела не може да се закачи на старото директно :wink: с Боил става но какви функции ще има -през него не може да регулираш настройките на горелката .
gnt69 - майстор
пет авг 31, 2018 11:06 amfilmatoplo написа:
:) Исках да кажа че вай- фая на натурела не може да се закачи на старото директно :wink: с Боил става но какви функции ще има -през него не може да регулираш настройките на горелката .
На мен не ми трябва. При мен горелката работи само на 3 степен с 4 кила на час и зарежда буфер 1000л, когато се зареди буфера гасне. Стайния командва буфера в зависимост от потребностите на топло на къщата.
Пък настройките на горелката се правят когато си в къщи. Да имаш възможност да погледнеш температура на изгорелите газове, каква е ламбдата, колко са пелетите в час,как е пламъка, абе общо взето 2 пъти на сезон. През другото време само се топлиш и си бърничкаш стайния. Общо взето кой както я нареди.
Какво може да се регулира през WIFI то на Натурела. :partyman:
milenskior - специалист
Я кажете на старото управление от първите със 120 ватова запалка може ли да се сложи 300 ватова(предполагам че може, но не са пред мен спецификациите на платката), и ако да , то от къде е най-евтино да се вземе запалката?
filmatoplo - майстор
Може ,най евтино -японска запалка в Моторбарбекю -тази която е със същата форма на цокъла .
g.gushterov83 - специалист
Да покажа и аз какво съм направил:
Прикачен файл:
1.jpg
Не е най добрата снимка, но ми е малко тясно при котела. Ако някой се интересува мога да обясня или да опитам да снимам от друг ъгъл.

P.S. Аз питах, но никой не ми отговори еднозначно на въпроса "Има ли опасност да се спука котела при първоначалното включване на помпата без трипътен вентил?" Дали някой би изказал мнение?

Поздрави,
Георги Гущеров
naskov - майстор
Ако температурата на входящата вода е близо до нулата, а помпата включва на 70-80*С, има такава опасност. На практика спукан Виадрус нямам, но при турските е често явление пукане на последната секция.
g.gushterov83 - специалист
Температурата на водата е почти невъзможно да бъде толкова ниска защото котела на практика не се гаси. Помпата я държа на 50-тина градуса. При това положение ще приема, че няма проблем да карам без трипътен вентил, ако стане беля ще сменям котела. Само ще ме е яд за цялата хамалогия около изработката на кутията...
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: