съб сеп 01, 2018 9:54 pmg.gushterov83 написа: Температурата на водата е почти невъзможно да бъде толкова ниска защото котела на практика не се гаси. Помпата я държа на 50-тина градуса. При това положение ще приема, че няма проблем да карам без трипътен вентил, ако стане беля ще сменям котела. Само ще ме е яд за цялата хамалогия около изработката на кутията...Колега здравей.Като гледам от снимката която си качил и моя котел е същия.Та въпроса ми е лесно ли си я направил тази кутия(или направили) и колко струва?С нея предполагам е по ефективен.
съб сеп 01, 2018 10:08 pmcuf написа:Здравей. Нямам идея колко по-ефективен ще бъде котела, просто се доверих на колегите с много опит от форума, които казват, че разликата е драстична. Направих кутията почти сам и от налични материали, като ми излезе със стойността на ватата за изолацията и две шишета ракия - едно за заварчика, който ми завари пантите (за другото мога да го "наплювам", но пантите са си майсторлък) и другото за тъста ми, който наряза ламарините, които не ми достигнаха и ми огъна кожуха. Мога да кажа, че не беше особено трудно - малко сръчност и четене на темата и, разбира се, използване на опита на колегите.съб сеп 01, 2018 9:54 pmg.gushterov83 написа: Температурата на водата е почти невъзможно да бъде толкова ниска защото котела на практика не се гаси. Помпата я държа на 50-тина градуса. При това положение ще приема, че няма проблем да карам без трипътен вентил, ако стане беля ще сменям котела. Само ще ме е яд за цялата хамалогия около изработката на кутията...Колега здравей.Като гледам от снимката която си качил и моя котел е същия.Та въпроса ми е лесно ли си я направил тази кутия(или направили) и колко струва?С нея предполагам е по ефективен.
Впечатления за файдата от кутията ще мога да споделя напролет.