• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 170
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
cuf - помощник
съб сеп 01, 2018 9:54 pmg.gushterov83 написа:
Температурата на водата е почти невъзможно да бъде толкова ниска защото котела на практика не се гаси. Помпата я държа на 50-тина градуса. При това положение ще приема, че няма проблем да карам без трипътен вентил, ако стане беля ще сменям котела. Само ще ме е яд за цялата хамалогия около изработката на кутията...
Колега здравей.Като гледам от снимката която си качил и моя котел е същия.Та въпроса ми е лесно ли си я направил тази кутия(или направили) и колко струва?С нея предполагам е по ефективен.
g.gushterov83 - специалист
съб сеп 01, 2018 10:08 pmcuf написа:
Температурата на водата е почти невъзможно да бъде толкова ниска защото котела на практика не се гаси. Помпата я държа на 50-тина градуса. При това положение ще приема, че няма проблем да карам без трипътен вентил, ако стане беля ще сменям котела. Само ще ме е яд за цялата хамалогия около изработката на кутията...
Колега здравей.Като гледам от снимката която си качил и моя котел е същия.Та въпроса ми е лесно ли си я направил тази кутия(или направили) и колко струва?С нея предполагам е по ефективен.
Здравей. Нямам идея колко по-ефективен ще бъде котела, просто се доверих на колегите с много опит от форума, които казват, че разликата е драстична. Направих кутията почти сам и от налични материали, като ми излезе със стойността на ватата за изолацията и две шишета ракия - едно за заварчика, който ми завари пантите (за другото мога да го "наплювам", но пантите са си майсторлък) и другото за тъста ми, който наряза ламарините, които не ми достигнаха и ми огъна кожуха. Мога да кажа, че не беше особено трудно - малко сръчност и четене на темата и, разбира се, използване на опита на колегите.
Впечатления за файдата от кутията ще мога да споделя напролет.
phantom_ - специалист
Те
Послушал си съвета ми във фейсбук групата. Браво. Ще усетиш голяма разлика във разхода колега.
filmatoplo - майстор
:? Мъчих да влезна само в оная картинка с салатката и ракийката ма не става :wink:
Rumen89 - специалист
Здравейте, колко сантиментри се остават след като се нарядят плочите при Виадрус. Става въпрос за отстоянието от задната секция към плочите.
шоп - майстор
пон сеп 03, 2018 7:43 pmRumen89 написа:
Здравейте, колко сантиментри се остават след като се нарядят плочите при Виадрус. Става въпрос за отстоянието от задната секция към плочите.
Ако използвате оригинално отляти чугунени плочи за Виадрус, то разстоянието си е зададено:2-3-4 см

Като основа за разчет: площа на отвора между плочите и задната секция трябва да е равна или по-голяма от площа на димоотводния фукс.
Успехи!
filmatoplo - майстор
Задната стена на секцията е заоблена -така че колкото и да се бутат правите плочи назад - не могат да затворят плътно -винаги си остава нужния отвор :) -зависи от тягата на комина и почистването на котела и комина -като са задръстени то ще си Пропуши :-D .
Rumen89 - специалист
При мен оставих разтояние около 10-12 см. ще трябва да закупя още една плоча за да остане около 5 см. Притесняваше ме че разтоянието което ще остане ще бъде малко но от вашите съвети ще добавя още една плоча.
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 170

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: