• 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 33
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
elektra7777 - специалист
пон окт 01, 2018 3:06 pmm.eit написа:
нед сеп 30, 2018 10:10 pmgnt69 написа:
нед сеп 30, 2018 10:01 pmelektra7777 написа:
Каза им че си от Своге и се изпокриха.
Мислила ли си за камина на етажа, да не топлиш мазата. И друго да питам целодневно отопление или само сутрин и вечер. :partyman:
На никой не му се пътува 70- 100 километра на ден в двете посоки,в Голямото село(София) има достатъчно работа за отоплителни техници,така че хората могат да си избират обектите.Плюс това дистрибуторите на грейко са здължени до 24 часа да обслужат аварийнна ситуация ,дали камина или горелка няма значение. :weedman:
За тоя що духа ми е ясно, че никой няма да дойде, но аз ще си платя за огледа и транспорта. Никой предполагам няма да се изкриви от път, от Своге до София, при положение, че само ще направи оглед, а и ще му се плати за това! Иначе да, предполагам, че повечето фирми предлагат и оглед, преди да си поръчаш котел/камина преди това, но проблема е че аз не съм се спряла на нещо конкретно. Бях, но след прочетеното в този форум се разколебах. А искам първо да знам колко kw, са ми нужни и после да си избирам котел, марка, според цени, ефективност и т.н. Идването на човек за изчисляването на оглед не ми е голям проблем, а избора на котел. Пък и аз никой от вас тук, не съм молила да идва вкъщи, един от пишещите тук го подметна като идея.
Rumen72 - специалист
Дааамм, не че нещо, ама ако някой го интересува още нещо — да пита беее. Иначе забрави да кажеш " Очаквам оферти!" Майтап да става. :-D :-D :-D
elektra7777 - специалист
пон окт 01, 2018 2:47 pmVLADO66 написа:
За неизолирана къща се смята по 65W на кубически метър отопляем обем.Не се купува котел по размера на радиаторите, а обратното- радиаторите се оразмеряват според мощността, необходима за отопление на съответното помещение.Но след като са налични, да не се пипат.Трябва единствено да им се сложат термоглави.
Благодаря за инфото. А тези Термо глави за какво са, на всеки радиатор ли се слагат? С риск пак да ме изкоментират, ама не ми пука, не че не мога да се осведомя и от другаде, но за това е този форум,все си мисля...
Tzinata - специалист
Я ми кажи ти с какво си на Грейко, котел или камина, комбиниран котел или само пелетен?Извинявам се, ако вече си споменал някъде... И какво отопляваш с него , и колко kw е? Колко тона пелети ти заминават горе-долу на сезон? И наистина ли горят всякакви пелети?
И друго, наистина ли трябват нови настройки, като минаваш на друг вид пелети, това малко ще ми е проблем, предполагам, но пък е по-добър вариант. И всички ли котли с горелки, които горят различни пелети се настройват според тях? Макар, че като се замисля, сигурно е така, щом и пелетите са различни, няма как да горят по един и същи начин.Една приятелка има камина, само, че на Голдъна и си е купила устройство, с което си задава желаната температура с едно копче, има и други функции май... На всички ли пелетни котли и камини има възможност за такова устройство, това е супер улеснение... :) Поздрави!
[/quote]
Виж сега да ти се скарам малко:
Само питаш а не взимаш от дума.Всички ти обясняваме , че "Грейко"е най-добре ти пак"една приятелка...."
Разбирам ти проблема с финансите но с един комплект RB20 ще стане работата най-добре.ТОЧКА
Сега: ще стане и с Грейко Бижу-камината,но има един недостатък веднъж на 2-3седмици трябва да се чисти и всичките сажди са в центъра на хола.Питай приятелката.Ако мислиш че няма да ти е проблем скачай това е твоето решение.И да камината гори само нормални пелети,слънчогледи разни ги забрави.
Според мен на година ще гориш между 2 и 4 тона , зависи какъв студ ще хване.
С камината такова устройство не ти трябва иначе струва около 100лв.
Не питай ца втора употреба.Представи си че трябва да го докараш отРадомир примерно това изисква бус 4-5 човека накой да го върже и накрая той протече и кво 500лв назад (да не говорим за нервите)-минал съм през нещо такова.
Поздрави и се надявам да ме послушаш :wink:
Последна промяна от Tzinata на пон окт 01, 2018 3:44 pm, променено общо 1 път.
Tzinata - специалист
Забравих да кажа че топля 290 квадрата с 30KW горелка но с хубава изолация
Rumen72 - специалист
пон окт 01, 2018 3:31 pmelektra7777 написа:
За неизолирана къща се смята по 65W на кубически метър отопляем обем.Не се купува котел по размера на радиаторите, а обратното- радиаторите се оразмеряват според мощността, необходима за отопление на съответното помещение.Но след като са налични, да не се пипат.Трябва единствено да им се сложат термоглави.
Благодаря за инфото. А тези Термо глави за какво са, на всеки радиатор ли се слагат? С риск пак да ме изкоментират, ама не ми пука, не че не мога да се осведомя и от другаде, но за това е този форум,все си мисля...
Обикновенно на всеки, без на лирата в банята и в стаята с термостата ако има я слагаш на макс, иначе главите служат да регулират температурата в помещението, като стигне зададената температура в помещението и спира топлото към падиатора, като панне температурата - пуска топлото. Иначе не се притеснявай за нас е удоволствие да си комуникираме, че само за топло, горелки и буфери си говорим. Имаше едно туити, ма нея я оправихве и вече не се появява :sad:, инак става много интересно тука. Започва да ми прилича на вица дето фанали един бпакониер да лови риба, пък той са оправдал, че я ловил при самоотбрана :-D :-D :-D. И колко топло трябва да е дома? Как смяташ да движиш при - 20, с балтонче, по блузка, по пижама или по фрашки, щото раличен котел ще требе при различните условия? :-D :-D :-D
sian - специалист
Аз се отопляват с всегоривен котел. Може да работи като обикновен на дърва и въглища. Може автоматично на пелени и въглища. Аз го ползвам с горелката на въглища. Миналата година си купих такива от Своге.
Ако желае колежката може да го види на живо как работи. Да си погледне личните.
elektra7777 - специалист
пон окт 01, 2018 3:45 pmRumen72 написа:
Обикновенно на всеки, без на лирата в банята и в стаята с термостата ако има я слагаш на макс, иначе главите служат да регулират температурата в помещението, като стигне зададената температура в помещението и спира топлото към падиатора, като панне температурата - пуска топлото. Иначе не се притеснявай за нас е удоволствие да си комуникираме, че само за топло, горелки и буфери си говорим. Имаше едно туити, ма нея я оправихве и вече не се появява :sad:, инак става много интересно тука. Започва да ми прилича на вица дето фанали един бпакониер да лови риба, пък той са оправдал, че я ловил при самоотбрана :-D :-D :-D. И колко топло трябва да е дома? Как смяташ да движиш при - 20, с балтонче, по блузка, по пижама или по фрашки, щото раличен котел ще требе при различните условия? :-D :-D :-D
До сега все съм си джиткала по къс ръкав и не мисля да изневерявам на традицията. Ама и варианта по прашки не е лош, ама някак не е удобно от детето... :lol: :lol: :lol:
А туити не я знам, но е добре, че сте я оправили. Явно добре сте я оправили, щом вече не ви търси. А дано оправите и мен така! :lol: Пък след това ще кажа как сте се справили и какви са резултатите, освен, ако вече не ви е писнало от мен и не искате да ме чувате повече! :-D :-D :-D :-D
Rumen72 - специалист
пон окт 01, 2018 4:30 pmelektra7777 написа:
пон окт 01, 2018 3:45 pmRumen72 написа:

До сега все съм си джиткала по къс ръкав и не мисля да изневерявам на традицията. Ама и варианта по прашки не е лош, ама някак не е удобно от детето... :lol: :lol: :lol:
А туити не я знам, но е добре, че сте я оправили. Явно добре сте я оправили, щом вече не ви търси. А дано оправите и мен така! :lol: Пък след това ще кажа как сте се справили и какви са резултатите, освен, ако вече не ви е писнало от мен и не искате да ме чувате повече! :-D :-D :-D :-D
Евала, кефиш девойче! Сега по същество, виж си стария котел коко кв. е и търси нищо близо по стойност отгоре, щом си била на тнърдо без буфер, значи системата ти е с нужните киловати. Другото е греко комби с 30 кв горела намалена на 24 25 кв. Макар че мен не ми харесва чак толкова грековската горелка, термоглави на радяторите и стаен термостат. Инак бюджетна алтернатива ГФ 35 кв с горелка грейко или smb ограничена на 25 30 кв и някой дето може да я настрои като хората. Ноооо всичко е относително, все пак друго си е огледа на място..... и демото как ще движиш при - 20 :-D :-D :-D :-D
Нещо такова

Прикачен файл

Screenshot_20181001-164948.png
elektra7777 - специалист
пон окт 01, 2018 3:33 pmTzinata написа:
Я ми кажи ти с какво си на Грейко, котел или камина, комбиниран котел или само пелетен?Извинявам се, ако вече си споменал някъде... И какво отопляваш с него , и колко kw е? Колко тона пелети ти заминават горе-долу на сезон? И наистина ли горят всякакви пелети?
И друго, наистина ли трябват нови настройки, като минаваш на друг вид пелети, това малко ще ми е проблем, предполагам, но пък е по-добър вариант. И всички ли котли с горелки, които горят различни пелети се настройват според тях? Макар, че като се замисля, сигурно е така, щом и пелетите са различни, няма как да горят по един и същи начин.Една приятелка има камина, само, че на Голдъна и си е купила устройство, с което си задава желаната температура с едно копче, има и други функции май... На всички ли пелетни котли и камини има възможност за такова устройство, това е супер улеснение... :) Поздрави!
Виж сега да ти се скарам малко:
Само питаш а не взимаш от дума.Всички ти обясняваме , че "Грейко"е най-добре ти пак"една приятелка...."
Разбирам ти проблема с финансите но с един комплект RB20 ще стане работата най-добре.ТОЧКА
Сега: ще стане и с Грейко Бижу-камината,но има един недостатък веднъж на 2-3седмици трябва да се чисти и всичките сажди са в центъра на хола.Питай приятелката.Ако мислиш че няма да ти е проблем скачай това е твоето решение.И да камината гори само нормални пелети,слънчогледи разни ги забрави.
Според мен на година ще гориш между 2 и 4 тона , зависи какъв студ ще хване.
С камината такова устройство не ти трябва иначе струва около 100лв.
Не питай ца втора употреба.Представи си че трябва да го докараш отРадомир примерно това изисква бус 4-5 човека накой да го върже и накрая той протече и кво 500лв назад (да не говорим за нервите)-минал съм през нещо такова.
Поздрави и се надявам да ме послушаш :wink:
[/quote]

Офф, станах писец... Писах ти отговор, но май така и не се е изпратил... Що ми се караш, не съм дете! Хах. Иначе мнооого БЛАГОДАРСКО! Най-накрая конкретен отговор(марка, според моите изисквания, параметри...) Последно да уточня, да видя дали съм разбрала и преставам, щото явно вече дразня. Ама какво да направя като не разбирам от котли. Значи търся стоманен котел, комбиниран, на дърва или въглища, или само на дърва, който да става и на пелети,24или 26kw(такива са на Юнкерс,Будерес,-Бош, някой спомена, че може и Виадрус, Симе, Дитрих),към който да мога да си добавя горелка на Грейко RB20. Правилно ли те разбрах?! Сега ще разберем и двамата дали съм слушала или не! Освен това трябва да взема и вратичка с отвор за горелката, която е към 100лв, само не разбрах бункер не трябва ли също да купувам... Ако правилно съм разбрала почвам да се ровя и да избирам най-накрая.Благодаря също за съвета, но и аз не смятам да взимам втора ръка. Ако горе споменатите котли са ми много скъпи ще търся и други, нови и пак ще се допитам. Знам, че ви писнах, но му се вижда края! Утре или в други ден викам човек да ми определи с точност kw... #-o
Последна промяна от elektra7777 на пон окт 01, 2018 5:11 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 33

Тема "Съвет за котел дърва,въглища/пелети слънчогледови" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: