• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
zaid1127 - специалист
вт окт 02, 2018 10:31 amN.Petkov написа:
сивия и червения с еднаква вътрешност?????
като ги гледам само дизайнерски разлики.
Въпросът ми беше да ли да взема червеният, че е с по-хубава горелка и да го карам комбинирано :?
Доколкото знам, няма да става за дърва, но ще е перфектен за слънчогледови пелети.
Управлението е някакво ново, с възможност за наблюдение през интернет, подобно на това:
Прикачен файл:
scoo.png
N.Petkov - специалист
:-D Що да не става те котлите като ги гледам са еднакви. Малко побългаряване :evil: на вратата за да може да се зарежда с дърва :weedman: пък и производителя има всички части за такъв мод. Само настройките на горелката ще се напаснат.
Мислех да питам да ми продадат автомата с червената горелка, пък те били пуснали маратона.
zaid1127 - специалист
вт окт 02, 2018 11:06 amN.Petkov написа:
:-D Що да не става те котлите като ги гледам са еднакви. Малко побългаряване :evil: на вратата за да може да се зарежда с дърва :weedman: пък и производителя има всички части за такъв мод. Само настройките на горелката ще се напаснат.
Мислех да питам да ми продадат автомата с червената горелка, пък те били пуснали маратона.
Щото Автомата има датчик димни газове, и управлението е по специално. Има за управление на второ гориво. Горелката подава въздуха и при горенето на дърва, и което е по-ценното при доближаване на зададената температура (при горенето на дърва) намаля въздуха, един вид модулация, но не точно защото горивото (дървата) са си вече заредени в бункера.

Абе, Грейко на това си му викат модулация :lol: :lol: :lol:
kelesha - напреднал
вт окт 02, 2018 10:11 amfilmatoplo написа:
Само го купи този сив автомат да видим .
Филма неразбрах , а може и всички какво точно имаше в предвид :partyman:
andy_forresite - майстор
Е, това е то Модулацията. На всеки 15 минути се чуди накъде да хване. От 19:30 до 20:00 часа се е подавала мръсна газ. После е изгаснало, нямам обяснение за какво и пак е запалило. Буферът се грее през това време... Явно така си работи. На фона на това горейкотата изобщо не модулират, да. При тях за цялото това време от вкл/изкл. да сменят температурата с 1-2 градуса най-много без да мърдат от мощност 1. Или 2/3 ако пълни буфер. Такива подскоци там не се наблюдават.
zaid1127 - специалист
вт окт 02, 2018 2:21 pmandy_forresite написа:
Е, това е то Модулацията. На всеки 15 минути се чуди накъде да хване. От 19:30 до 20:00 часа се е подавала мръсна газ. После е изгаснало, нямам обяснение за какво и пак е запалило. Буферът се грее през това време... Явно така си работи. На фона на това горейкотата изобщо не модулират, да. При тях за цялото това време от вкл/изкл. да сменят температурата с 1-2 градуса най-много без да мърдат от мощност 1. Или 2/3 ако пълни буфер. Такива подскоци там не се наблюдават.
Чел си графиката? :o :o :o , ама не си я разчел!
Тя е от проблемен 100 квт. котел, на който не му достига дебита на помпата за буфера. Такава имал такава сложил колегата. И това може да се диагностицира дистанционно само по диаграмата :lol: :lol: :lol:
Ето още една, над която също може да се мисли:
Прикачен файл:
Заснемане.JPG
Заснемане.JPG (73.46 KиБ) Видяна 1781 пъти
jabata - специалист
Не бих искал да коментирам продуктите на Ерато, но ако новия Bisolid е същия като стария Bisolid Saver C, мога само да кажа, бягайте надалече. Тези от Ерато, ако държаха на името си, щяха поне на новия котел да му сменят името. Защото стария Bisloid е едно недоразумение опитващо се, неуспешно да копира Dakon, сега Bosch. Казвам неуспешно, защото Dakon-a е в пъти по ефективен, какво на дърва, така и с присадена пелетна горелка. Bisolid-a с тази дебела ламарина, и огромни димогарни тръби има нулев топлообмен. И поради това се слави като супер неефективен. Което очерни и името Bisolid.
За чисто пелетните котли не говоря, там положението е значително по-добро. И успяха да си изградят име.
А Bisolid горелката освен с всичко друго изпъква с отвратителното управление. Просто неочаквано добра комбинация.
andy_forresite - майстор
На мен ми стига самия диапазон на изменение на мощността при тези условия. Защо отива до 100 киловата и после на 0? Можеше да дебне от 40 kw без драматизъм. Дай да видим графика с правилно работеща помпа. Колко литра е буферът и какви консуматори са били присъединени, имаш ли точна представа?
kelesha - напреднал
вт окт 02, 2018 4:54 pmjabata написа:
Не бих искал да коментирам продуктите на Ерато, но ако новия Bisolid е същия като стария Bisolid Saver C, мога само да кажа, бягайте надалече. Тези от Ерато, ако държаха на името си, щяха поне на новия котел да му сменят името. Защото стария Bisloid е едно недоразумение опитващо се, неуспешно да копира Dakon, сега Bosch. Казвам неуспешно, защото Dakon-a е в пъти по ефективен, какво на дърва, така и с присадена пелетна горелка. Bisolid-a с тази дебела ламарина, и огромни димогарни тръби има нулев топлообмен. И поради това се слави като супер неефективен. Което очерни и името Bisolid.
За чисто пелетните котли не говоря, там положението е значително по-добро. И успяха да си изградят име.
А Bisolid горелката освен с всичко друго изпъква с отвратителното управление. Просто неочаквано добра комбинация.
Това беше много добро изказване само че малко неподготвено :)
ти знаеш ли каква е разликата между изброените котли Дакон Бош и Бисолида както го спомена , хайде малко и от мен чувал ли си за Юнкерс ?
хайде и него да го включим в великата тройка :)
Бош е марка която преди доста години купи Дакон който е предшестваник на Юнкерс .
В момента казваш на всеки един който чете тази тема че ПРИМЕР / че бойлерите произведени от Теси за Бош са Бош нали така а същият модел се прелага и като Теси - май нещоо е само търговска марка :)
Я ми кажи как разбра че Дакона е в пъти по ефективен ????
Как го измери ???
и какво е ефективност за теб / разхода ли , топлинната енергия вкарана в една отоплителн СИСТЕМА или едно мнение което имаш
Знаеш ли правил съм си експерименти и то много както с газ анализатор така и с топломер за топлинната енергия вкарана за определено време /24часа/ в една и съща система и смело мога да ти кажа че мнението изразено от теб е абсолютно грешно .
Знаеш ли чета много напоследък защото всеки се оплаква от нещо ама не мога да разбера едно нещо всеки казва че нещо не е ок или не е добре и си изразява мнението май само да си чешат езиците .
ДА монтирам изделията на ерато и съм им фен и смело мога да кажа както бях споменал в друг отговор че дори и управлението е лесно и елементарно стига само да си прочетеш инструкциите или ако има нещо което не разбираш попитай , както аз правех :axe:
filmatoplo - майстор
За нищо -Свер ц , Боша е златен пред него . :)
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: