Заваряване, ковачеството, студената обработка, тенекеджийството и др.
gogo7777 - майстор
Не би трябвало да имаш проблем с ръждата.
Pansim1 - специалист
чет окт 18, 2018 10:02 pmdim_dimov написа:
Купих си китайски инверторен електрожен от прехвалена марка във форума.
Не ти е проблем ръждата... :)
batvenko - специалист
Не разбрах коя е прехвалената марка .....? :?
cat - специалист
Колега пробвай да смениш ръкохватката на електрожена при мен се получи , и моя трудно палеше електрод след смяна на ръкохватката се оправиха нещата .
plamen6703 - майстор
Явно все още се намират хора, които искат да си купят магаре, но да тегли като кон :cool:
Ако целта си оправдава средствата, проблема се решава с малко повече пари за машина, която ще върши работа и няма да създава такива затруднения :wink: ! :partyman:
kaio - напреднал
Във връзка с ръждата, електрожена има ли VRD функция?
DMN - майстор
dim_dimov написа:
Купих си китайски инверторен електрожен от прехвалена марка във форума. Имам проблем, че постоянно иска да зачиствам железата иначе не иска да заварява. Имам стар електрожен с трансорматор и при него няма проблем. защо инвертора не може да пробие ръждата и трябва постояно да чиста че да заварявам. Други някои дали има с моя проблем?
И аз съм с китайски инверторен електрожен и при мен има проблем с ръждата, ако заварявам нещо ръждясало(дълбока ръжда) винаги зачиствам с пила мястото от където ще започвам да заварявам, след като тръгне заварката няма проблем вече с ръждата.
Аз не разбрах при теб какъв е проблема - същият ли? Защото ръждата е така да се каже изолатор, даже току-що пробвах да измеря съпротивлението с мултицет на една ръждясала тръба, на обхват до 200 мегаома уреда не хвана нищо, е как тогава да протече ток и да стане дъгата, ако електрожена няма други екстри...
Напреженето на моя електрожен е 60V на празен ход.
sstefanov - майстор
Този Villager combo струва ли си 549 лв? Ще се ползва само за домашни работи.
Долу, отлаво на страницата:
https://www.home-max.bg/static/media/up ... age-44.jpg
dim_dimov - напреднал
пет окт 19, 2018 9:06 amPansim1 написа:
чет окт 18, 2018 10:02 pmdim_dimov написа:
Купих си китайски инверторен електрожен от прехвалена марка във форума.
Не ти е проблем ръждата... :)
Поне да беше казал къде ми е проблема като не е в ръждата :) аз може да не съм професионален заварчик но заварявам доста добре с обикновен трансорматорен електрожен и там не иска да чистя ръжда. Справям се с почуване на ръкохватката а при тоя инвертор не става.
Смених ръкохватката и щипката на масата с други и пак същото.

Тема "Избор на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: