Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
preslav - майстор
вт окт 23, 2018 9:05 pmЧираче написа:
preslav-е
Прав си, че при дъжд се чува всяка капка. Но, тия термопанели са положени върху някаква конструкция. При мен е метална. Под термопанелите поставих 100 мм вата, и дървена ламперия. Просто се скри цялата носеща конструкция. НИКАКЪВ шум от дъжд. Ако има възможност, още по-добре е да се сложи общо 150 мм вата. Постига се двоен ефект - обезщумяване и много добра/перфектна/ топлоизолация. Но няма как да се убедят предубедени хора в нещо, с което не са запознати и нямат опит. Бъди жив и здрав!
Пич, аз когато говоря не го праскам на аба - казах какво съм наблюдавал и най-вече чул с ушите си. Ти когато предлагаше термо-панелите спести на питащия още 150 мм. вата и дървената ламперия. Не те виня, очевидно си харесваш изделието, но нека говорим при равни условия и да не подвеждаме останалите с пристрастията си! Повтарям, греди, дъски, пародифузионна мебрана, двойна летвена скара, метални керемиди - няма дразнещ шум. Незнайна, вероятно самоносеща конструкция, термо-панел - не можеш да си чуеш приказката. Това съм видял, това съм казал и няма АМА, ако има и...
savagebs - специалист
Хрумва ми друго, по проект височината на билото да е такова а при самия строеж да вдигна височината на билото и да се оправи наклона на малкият покрив.Ще се увеличи ъгъла на основният покрив.
Въпроса е за узаконяване на обекта идват ли да мерят билото :)
Между ребрата на покрива със сигурност ще има минимум 100мм вата и сезонна паропреграда.
Чираче - майстор
вт окт 23, 2018 9:34 pmsavagebs написа:
Задължително при узаконяване се прави геодезично заснемане. За това неща трябва да са ясни още с проекта.
gnt69 - майстор
вт окт 23, 2018 9:51 pmЧираче написа:
вт окт 23, 2018 9:34 pmsavagebs написа:
Задължително при узаконяване се прави геодезично заснемане. За това неща трябва да са ясни още с проекта.
Геодезическото заснимане не включва покривни линии. Геодезическото заснимане включва контура на сградата имотните граници и спазена ли е кота 0.
От там нататък има разни протоколи които ги попълва надзора на обекта, кота първи етаж, втори етаж,корниз, било.
Чираче - майстор
вт окт 23, 2018 9:55 pmgnt69 написа:
От там нататък има разни протоколи които ги попълва надзора на обекта, кота първи етаж, втори етаж,корниз, било.
А какво става, когато обекта е пета категория, и няма строителен надзор? Кой ги оформя тия протоколи?
gnt69 - майстор
вт окт 23, 2018 11:00 pmЧираче написа:
вт окт 23, 2018 9:55 pmgnt69 написа:
А какво става, когато обекта е пета категория, и няма строителен надзор? Кой ги оформя тия протоколи?
Инвеститора или строителя, въпрос на пазарлък.
И за 5 та категория се взема строителен надзор. Само феновете не си вземат и после берат ядове.
Руди - майстор
вт окт 23, 2018 11:00 pmЧираче написа:
А какво става, когато обекта е пета категория, и няма строителен надзор?
Кой ги оформя тия протоколи?
За четвърта и пета категория строежи ролята на надзор
изпълнява техническият ръководител.
Иначе задължението да съставя протоколите формално
е на строителя, в смисъл - "елате, проверете и ми платете!"
savagebs - специалист
някой ще каже ли получава ли се връзката по билото между метални керемиди от единия скат и керамични керемиди от другия скат, какви капаци могат да се ползват,
шоп - майстор
ср окт 24, 2018 9:59 amsavagebs написа:
някой ще каже ли получава ли се връзката по билото между метални керемиди от единия скат и керамични керемиди от другия скат, какви капаци могат да се ползват,
То за можене-може. Ама ще си вкараш таралеж в гащите. Не те съветвам да си правиш експерименти върху покрива.

Ако все пак аз трябва да го правя това било бих си поръчал индивидуално свити метални капаци за да може частта към керамиката да по-дълга.

От към металните керемиди монтажа е ясен. От другата със самонарезни дълги винтове със вулканизиращо се гумено уплътнение през керемидата и в дървената конструкция.

Ако керемидите имат дупки-добре, но трябва да се целят. Ако нямат: трябва много внимателно с видия и без удар да се разпробива керамиката...

...абе мъка! Особено ако попаднеш на "майстори" :shock:
savagebs - специалист
ср окт 24, 2018 10:16 amшоп написа:
ср окт 24, 2018 9:59 amsavagebs написа:
То за можене-може. Ама ще си вкараш таралеж в гащите. Не те съветвам да си правиш експерименти върху покрива.

Ако все пак аз трябва да го правя това било бих си поръчал индивидуално свити метални капаци за да може частта към керамиката да по-дълга.

От към металните керемиди монтажа е ясен. От другата със самонарезни дълги винтове със вулканизиращо се гумено уплътнение през керемидата и в дървената конструкция.

Ако керемидите имат дупки-добре, но трябва да се целят. Ако нямат: трябва много внимателно с видия и без удар да се разпробива керамиката...

...абе мъка! Особено ако попаднеш на "майстори" :shock:
Знам че повечето керемиди си имат отвори за закрепване към летвите ама не са мислени за монтаж на сляпо ,мислех си нещо подобно но сложно, керамиката при пробиване се чупи,освен предварително да се пробива с малка диамантена боркорона каквато имам, иначе вариант е самите глави на винтовете да се мажат отгоре с полиуретан, много здраво и трайно държи , но наистина язва на покрива не ми се иска да имам, ще трябва да се измисли нещо.

Тема "Въпрос за покрив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: