вт окт 23, 2018 9:05 pmЧираче написа: preslav-еПич, аз когато говоря не го праскам на аба - казах какво съм наблюдавал и най-вече чул с ушите си. Ти когато предлагаше термо-панелите спести на питащия още 150 мм. вата и дървената ламперия. Не те виня, очевидно си харесваш изделието, но нека говорим при равни условия и да не подвеждаме останалите с пристрастията си! Повтарям, греди, дъски, пародифузионна мебрана, двойна летвена скара, метални керемиди - няма дразнещ шум. Незнайна, вероятно самоносеща конструкция, термо-панел - не можеш да си чуеш приказката. Това съм видял, това съм казал и няма АМА, ако има и...
Прав си, че при дъжд се чува всяка капка. Но, тия термопанели са положени върху някаква конструкция. При мен е метална. Под термопанелите поставих 100 мм вата, и дървена ламперия. Просто се скри цялата носеща конструкция. НИКАКЪВ шум от дъжд. Ако има възможност, още по-добре е да се сложи общо 150 мм вата. Постига се двоен ефект - обезщумяване и много добра/перфектна/ топлоизолация. Но няма как да се убедят предубедени хора в нещо, с което не са запознати и нямат опит. Бъди жив и здрав!
Въпроса е за узаконяване на обекта идват ли да мерят билото

Между ребрата на покрива със сигурност ще има минимум 100мм вата и сезонна паропреграда.