• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
borchoyor - специалист
Да не забравиш РС и терморегулатора, иначе според мен печката е ок... И без злоба изчакай няколко дена и тогава бий тъпана.. Успехи😍
karatista - напреднал
Грешката както казах..продухвах и разменях тръбите на колектора отново и вече няма проблем, много лесно обезвъздуших със спряла и след това пусната помпа, нагрява си нооо до 40 градуса и печката на супер макс..45 градуса в двоех хол..голям измряхме хаха ,иначе за дървата..аз съм си почти дървар няма ядове всякакви има сухи сурови габър цер, топола акация, осен.. мешат се за възможно повече жега ама не дига...Като спря 2-3 големи радиатора и излита на 60 градуса...и вероятно няма мощност за всички.
До Трифон.
Първият етаж е хола, спалнята, тях не ги броя, те се греят от печката.. до тях е банята тя с дебела и хубава изолация и зимата като цяло държи над 15 градуса без отопление , там е лирата и 3KW бойлер.
На вторият етаж са 4 еднакви стаи..4х50 кв.(не съм сигурен в квадратите но те са 4х4 метра..
2 от тях са с външна изолация 5см..и с 2/3 камерна дограма ролпласт...
Другите 2 са с дървена, без външна изолация, но до 1-2 години ще е смени всичко, засега нямат и те са основно проблемни за затопляне
Коридор, вътрешен, без никакви външни стени, топъл е, има само 2 KW радиатор, ако случайно.. но си е топъл като цяло.
баня 10 квадрата, с 2/3 камерна дограма, без външна изолация.. мисля,че лирата ще я топли..малка е..
Абе 5-6 дни си я напъваме на макс и не може да стопли а няма минус още...не е работа, все пак ако не е достатъчна, проблем ли ще е да купя тая прити 29KW, защото след 1-2 години мисля да взимам и бойлер със серпентина и за вторият етаж, което си е +3 KW
borchoyor
Задължително, ще се забавя няколко дни ,че и колата ме чака за смяна на горивна система..хаха
ср окт 24, 2018 9:47 pmborchoyor написа:
Да не забравиш РС и терморегулатора, иначе според мен печката е ок... И без злоба изчакай няколко дена и тогава бий тъпана.. Успехи😍
Хахааа, то има още за доизкусуряване, ама....
Чудно що тая печка не смогва.
Нещо ника ти ми е непонятен. Първо го четях Борчвор, ама не е туй.
Каратиста, малко ти са разхвърляни поясненията.
Сигур малее печката.
Аз да му мисля кък с 6 киловата дървени ши помагам на 20 котел.
borchoyor - специалист
ср окт 24, 2018 10:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
Сигур малее печката.
Е, да се представя, зает беше borcho, казвам се Борис Йорданов, ясен ли е ника, в повечето форуми съм borcho, където е заето borchoyor, май само така треа се пиша, ако идвате по Разлог питайте за мен, да пием по ракия. Айде дано нема повече обезвъздуш🤗
ср окт 24, 2018 10:34 pmborchoyor написа:
....
Лелееее....................
...в Разлоч минаа едни от най убавите ми години!!!!!!
Мамка му..., че се разрева !
От години се каня да намина да си видя старшинките, бех серьога в 28 ... После лъвовете ги преместиа на мегданя.
borchoyor - специалист
Мба, на брат ми до заведенията са лъвчетата, кат минеш питай от кой да си купиш аргон, кислород и т.н.😆
ср окт 24, 2018 10:50 pmborchoyor написа:
Мба, на брат ми до заведенията са лъвчетата, кат минеш питай от кой да си купиш аргон, кислород и т.н.😆
УбАво!
karatista - напреднал
ср окт 24, 2018 10:18 pmТрифон П.Трифонов написа:
Сигур малее печката.
Еми половината ми 2ри етаж е изолира, другата не е..Мисълта ми ако зема каминка с водна риза 29KW със сигурност ще е повече от необходимото, защото сега държи на 40...та дали няма да почне да прегрява, като има KW в излишък?
шоп - майстор
Как е водната риза отвътре?
В смисъл при 40 градуса може да се появи конденз. Понеже си със сухи дърва предполагам това я спасява.

Може би ти е студена къщата, изчакай няколко дни да се темперират стените, пода и тавана. Топлозагубите ще понамалеят и може би ще вдига до 60гр.

Макар, че при -20 навън... :?
borchoyor - специалист
При студена къща и постянно вкл помпа и вкл наобратно радиатори, трудно ще вдигне темп, треа 48 часа горене. Га бехме по-млади и луди одехме на вилата, в която сега живея постоянно, та петък вечер палим, гори гори, ама стуууууд, добре че си носехме гроздово гориво и дебели дрехи, и тамъ се постопли в неделя, ние си тръгваме. И те така те😂
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Проблем с обезвъздушаване на краен радиатор." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: