Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Ти изпрати твоите да ги видим ма пиши в темата за Фероли :) .

А относно дали да се затваря клапата на Виадруса -Не ,даже трябва да се застопори отворена .Един клиент така я затвори и почти стопи кутията на една горелка GP4 , един друг човек го направи същото на Турски котел затвори клапата и стопи маркуча на горелка Грейко :) .
g.gushterov83 - специалист
пет окт 26, 2018 3:22 pmSabonis написа:
прав сте, горелка грейко стар съм присадил на котел виадрус, все още донастройвам как ще гори най добре. явно с почти затворена клапа няма да стане. мислих вариант с някакъв електромагнит да я затваря когато вдигне определена температура, но ще видя как може да стане. или трябва да намеря най удачното положение на клапата да не ми създава проблеми. благодаря за изказаните мнения.
А тази Star-ка на вратата на Виадруса ли е монтирана или на кутия? Колко секции е? Има ли чугунени или друг вид плочи, които да преградят котела? Има ли някакви турболатори преди фукса? Мерите ли температурата на газовете или затваряте по усет? Питам, защото съм изключително учуден - с горелка Грейко миналата година монтирана на вратата, тази година на кутия под котела Виадрус 5 секции никога не съм затварял клапата и винаги съм можел да си държа ръката на кюнеца при температура на водата около 60 градуса...
Safety first, както казва Лазар Ганев :wink:
filmatoplo - майстор
Горелката трябва да се гледа и дали има пепел долу в горивната глава ,през онова капаче отпред .За клапата е ясно вече -че не трябва да се затваря , особено и с горелка Фероли -веднага стапя маркуча .
Айде да се включа и аз с малко закъснение котлето с горелката вече в експлоатация със слънчогледови пелети
пет окт 26, 2018 11:15 pmzlatev75 написа:
Айде да се включа и аз с малко закъснение котлето с горелката вече в експлоатация със слънчогледови пелети
Честито! Месец и малко от как си я купил.
Колко дни я караш, как върви слънчогледа, от къде го взе, колко пари, гори ли добре, пепел, шлака...? Разкажи малко де!
stridata - специалист
И аз да се похваля с покупката и монтажа на котел и горелка и вече 20 дни я припалвам със слънчоглед!
И аз да са пофаля- вече 5 години имам GTR и всяка вечер го припалвам в сънищата си.
Бе напишете нещо по така, по подробно за тес новите джаджи! Бачкат ли добре, обръщате ли им необходимото внимание, жената ревнува ли.......?
andy_forresite - майстор
За тях всичко е ново :) Не знаят как е при нас с олд скуул железниците. Моята вади 3 коня на към радиаторите мощност 1. Въртящият момент към комина е задоволителен. Автоматикът, натурелотроник, сменя плавно предавките без тласъци. Единственият проблем е клатенето на оборотите. Мислех да го реша като тунинговам смяна на фазата, но един мост взе че паднА и техниците не могат да дойдат с лаптопа да направят фината настройка.
При мен с 8 мм от П. Тръмбеш след 4 ч горене на първа се образува бучка сплъстена пепел и овъглени пелети, която повдига нивото на горене. Миналата година пак беше така. Предполагам че и при другите с термоглави се образува. Със стаен термостат няма да се образува, защото там върви на втория и третия зъб.
filmatoplo - майстор
Така е с термоглави и термовентил -като стигне 60-65 и седи постоянно на 1 или изчакване :wink:
stridata - специалист
съб окт 27, 2018 10:02 amstridata написа:
И аз да се похваля с покупката и монтажа на котел и горелка и вече 20 дни я припалвам със слънчоглед!
Мога да изкажа само първи впечатления.... До сега бях с климатици! Горелката е Greyko RB20 STAR, а котела Грейко Експерт 20.
Горя Слънчогледови пелети Kerpi в най-студеният ден от октомври с дневни 11 и нощни 2 ми изгори 12кг. за 24ч. В останалите дни съм я пуснал сутрин от 5-7:30 и вечер от 19 до 22 гори по 2.5кг. и 3.5кг. Килограмите си ги смята горелката на база подадени и ако е настроено точно си ги и мери точно. Почистването от слънчогледа за 24ч. напълни 1/3 пепелник. Принципно ми е странно, че докато работи горелката мога да пипам комина с ръка. По задълбочени настройки на Горелката все още не съм правил. Софтуера иначе без да задълбаваш е доста лесен и удобен за работа. Има статистика на доста неща. Настройката ми я направи един от представителите на Грейко за София и съм супер доволен както от работата му по изграждането, така и напълно му се доверявам за настройката спрямо моите условия. Това което разбрах е, че новата горелка е 300W и било по добре за слънчогледа?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: