• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
fox_vt - майстор
Той проточния си е там и си работи има автоматика която му променя мощноста според текущата температура в обемния,реално топлата вода никога не свършва което със обемния няма как да стане. Я дай линк или инфо за този контролер да го разгледам какво представлява.
Andri01 - майстор
Колко са максималните градуси на входящата вода в проточния бойлер,която идва от обемния? Няма ли опастност за чарколаците му,ако влезе вода с температура към 50-60 градуса? :? :partyman:
filmatoplo - майстор
:? В Латенто -парафина не е много ,тоест не е колкото целия обем .
radius - майстор
Те са същите материали като на изхода, някаква твърда пластмаса е на Тесито.
nikrum - специалист
Ето линк към пловдивския контролер http://tempex.bg/bg/products/tempex-solar-dtsf-v2
Има различни схеми на свързване.....Може да се замислиш ако ти е проблем мястото за готов комплект вакуумно тръбен панел с термосифонен бойлер.Има и такива схеми показани.така или иначе ти предстои покупка на панел и на хор. Бойлер
fox_vt - майстор
ср окт 31, 2018 8:16 amAndri01 написа:
Колко са максималните градуси на входящата вода в проточния бойлер,която идва от обемния? Няма ли опастност за чарколаците му,ако влезе вода с температура към 50-60 градуса? :? :partyman:
Знам си аз че повече тикви мислят като повече тикви :? 77 градуса е максимума който съм му подавал няма проблем но ме замисли за това че със вакумния може и да достигна доста повече. То 15 тръби на 160 литра не са много но ако е летящ старт може да е проблем. Може да се наложи да се мисли за ограничаване на максималната температура до 80 градуса.

nikrum благодаря за линка ще го разгледам дали ще върши работа.
Evgeniy - майстор
Аз съм с 15 тръби на 80 литра, но на дрейн бек и никога не е вдигал по-вече от 75*, но е монтиран на около 63 градуса.
speka_rs - майстор
Колега помисли дали искаш heat pipe или wet pipe, като аз силно ти бих препоръчал мокри тръби.
fox_vt - майстор
Евгени много ниска температура за толкова тръби и такъв бойлер :o и сегашния ми турски вдига толкова на такъв бойлер като пика му е мисля този месец откъм ъгъл. Имам възможност да взема heat pipe мократа с какво я превъзхожда.
шоп - майстор
чет ное 01, 2018 12:40 amspeka_rs написа:
Колега помисли дали искаш heat pipe или wet pipe, като аз силно ти бих препоръчал мокри тръби.
+1

На топлата тръба ще се радваш една година и после добива пада заради лошия термоконтакт.
И като цяло те са с по-ниска ефективност заради множеството топлообмени.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

Тема "Свързване на два бойлера към едно колекторно поле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: