чет ное 01, 2018 9:33 pmbavareca7778 написа:Прочетох какво "знаеш" и се оказва, че нищо не знаеш.чет ное 01, 2018 8:39 pmplamen6703 написа:Пич дай да не се обиждаме като не знаеш какво знам и какво не ....когато се занимавах с инсталации нямаше ДТЗ ... да не ми е професия но пък точно тя е свързана с слаботоковите инсталации и не съм както казваш неграмотен. Този форум май е направи си сам или греша. Да искам съвети за да допълня липстващите ми знания относно ДТЗ но това не означава че не мога да пусна 10 кабела на кръст до таблото......чет ное 01, 2018 7:56 pmnikolov333 написа: То добре да се смени инсталацията с трипроводна и ДТЗ, ама трябва много, четене и предварително обмисляне, за да стане добре практически...От осем страници това е най-доброто и точно мнение по темата![]()
Бавареца толкова много е "чел" и въпреки всичко не е успял да разбере най-главното, че само с четене ел.инсталация не се прави, трябва учене и практика. Не знам с какъв акъл се навива някой да дава съвети и препоръки за ДТЗ на технически неграмотен човек, като за монтиране на ДТЗ и изграждане ел.инсталации се изискват специфични знания и квалификация каквато е ясно ще от първия пост, че питащия не притежава!![]()
пет окт 26, 2018 5:48 pmbavareca7778 написа: Здравейте колеги, понеже се хванах да сменям таблото в къщи ме тормози само един въпрос. Много изчетох как точно да вържа предпазителите и се оказа , че едни казват едно а други друго , та реших да питам за окончателен отговор.Прилагам две импровезирани схеми да ми кажете как точно е правилното свързване на главния предпазител с останлите??? Има ли значение от къде ще влезе фазата и от къде ще излезе(на предпазителите нищо не пише)Ти си абсолютен Незнайко по въпроси свързани с електротехника и електричество!
Ако се беше ограничил само с въпроса в началото всичко щеше да е в реда на нещата, но ти почна да се излагаш и лошото е, че има опасност да си повярваш, че имаш сили да се справиш с ДТЗ и изграждане на нова инсталация. Такива като теб "колеги" рискуват да се самоубият и това не е най-лошото, най-лошото е, че покрай теб може да пострадат и невинни хора!