• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bavareca7778 - специалист
Разбрах , значи ще го мисля до таблото .... А за бойлера какво ще ме посъветвате от по горния ми пост? След като ще има ДТЗ и Предпазител .... нужно ли е това бойлерно табло ?
nikolov333 - майстор
Аз лично ги "недолюбвам" такива табла, понеже има един смъртен случай по нашия край на семейство мъж и жена заради такова, китайска сглобка с прекъснала нула.. :idea: със заземяване и ДТЗ, не е фатално, но лично аз не виждам смисъл в случая..
нед ное 04, 2018 12:55 pmbavareca7778 написа:
Разбрах , значи ще го мисля до таблото .... А за бойлера какво ще ме посъветвате от по горния ми пост? След като ще има ДТЗ и Предпазител .... нужно ли е това бойлерно табло ?
И мен много ме дразни и май май наистена ще го разкарам ....Днес успях да пробия дупка от бойлера през стената и сложих 3х2,5 СВТ :) и викам чакай няма да бързам че да знам къде да го карам ...дали към таблото дали към ключа но определено ще е към таблото
sts - специалист
Без бойлерно табло през неопределен период смяна на ключ.
Вие разбирате ли разликата м/у комбинирана ДТЗ и обща ДТЗ +АП.
Относно направата на заземление - разстоянето м/у коловете е 3 м.
Прави се изкоп с дълбочина 0.5 - 0.8 м. и на дъното се забиват коловете.
Връзката м/у шина и кабел може да се изпълни в контролна кутия.
Ако Вие бяхте прочели темата на колегата "radius" нямаше да се пише излишно тук.
nikolov333 - майстор
sts, защо казваш смяна на ключ .. у нашите тези дни ще сменяме 80л. бойлер на Матев 3kW свързан на твърда връзка преди 5-6 години и работил общо 10 години включен на 1-ва степен без да е изключван почти никога.. Според мен, по-скоро честото превключване или изключване от таблото прецакват нещата.. Аз лично винаги ще предпочитам твърдата връзка, поради по-малкото неизвестни с нея.. същото важи и самостоятелните ДТЗ-та..
mironcho - специалист
Кабела директно в таблото. Сега действащата наредба не и зисква т.н. бойлерно табло.
Там където е било старото си сложи само контакт и се възползвай от наличните 4 проводника да го захраниш след ДТЗ (трябват ти само 3 от 4 разбира се). Ако веднага започваш да ползваш бойлера сложи ДТЗ поне за него още сега.
ДТЗ 300mA се слага с цел пожарозащита. Тя НЕ пази човешкия живот! Сложи я ако ти е кеф и имаш място.
valentino76bs - майстор
нед ное 04, 2018 5:21 pmsts написа:
Без бойлерно табло през неопределен период смяна на ключ.
Вие разбирате ли разликата м/у комбинирана ДТЗ и обща ДТЗ +АП.
Относно направата на заземление - разстоянето м/у коловете е 3 м.
Прави се изкоп с дълбочина 0.5 - 0.8 м. и на дъното се забиват коловете.
Връзката м/у шина и кабел може да се изпълни в контролна кутия.
Ако Вие бяхте прочели темата на колегата "radius" нямаше да се пише излишно тук.
Смяна на ключ ако е кенеф.Бойлерното табло/ ключ е силно препоръчителен да не кажа задължителен!А за коловете има много неща които трябва да се спазват отстояние от къщата ,забиване колегата горе го е споменал ако се заварят шините се прави точно по определен начин после се обработва заварката после измерване абе не е само бой с чука.....ако искаш да стане как трябва де !
Ето е последната схема , тя ще е вече за изпълнение и е представям за одобрение :) Остават ми2 свободни места които ще запълня с 2 резервни АП да си имам. На долната снимка е разположението на стаите да си добиете някаква представа. 2 кръга ще са до там и единия ще е само за кухненското а другия за ТВ , боксове уредби и така на татака.

Прикачен файл

IMG_20181105_141427.jpg

Прикачен файл

IMG_20181105_135156.jpg
tzetz009 - специалист
:? Слагай по 6А автоматични предпазители за осветление . Това с 10 ампера е масово , но е прекалено ! И си помисли за малко табло в гаража . Утре ще натрупаш една камара машини и инструменти . Осветлението там към контакта ли ще го свържеш ?

:partyman: :partyman: :partyman:
sts - специалист
След главния АП да се разместят местата на АП така:
- осветление 1;
- печка;
- осветление 2;
- осветление 3;
- ДТЗ бойлер;
- климатик;
и останалите да се запазят.
Миналата седмица сменях ключ на бойлер 80л вертикален.
В следствие на нагряване пласмасата беше деформирана.
Колко от Вас са виждали последиците от "експлодирал" 80л бойлер в жилище.
Аз влязох на оглед със собственика на разрушеното жилище.
Баня,коридор и една спалня бяха станали като дневен тракт.
В следствие на това повечето живущи в блока включват бойлерите под контрол.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 17

Тема "Свързване на ел табло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: