Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Raij - специалист
чет ное 15, 2018 11:49 amburner написа:
ср ное 14, 2018 10:11 amnasiko_83 написа:
вт ное 13, 2018 3:08 pmgrants написа:
24ч не ми гори камината, по-скоро около 12-14ч в денонощието и разхора ми е около 10-12кг за това време според зависи.
колега със твоите настроики ми изписва eror 3 и незнам как да я махна [-o<
Не копирайте чуждите настройки, защото условията при всеки са различни. А пък откакто започнаха преустройствата на горелките, както и запушването на отворите, хептен няма как да вземеш акъл от друг. Аз си купих нова горелка, заварих отвсякъде пластини, залепих въже и запуших отворите. При старите регулировки пелетите не можеха да стигнат до горелката, въздушният поток ги подхвърляше нагоре. Сега отлепих въжето, отпуших всички отвори и на 5 степен съм с 1200 об., на 1 - 900 и пак ми се виждат много.
" ''отлепих въжето, отпуших всички отвори'' защо го направи а не намали само оборотите драстично
burner - специалист
''отлепих въжето, отпуших всички отвори'' защо го направи а не намали само оборотите драстично

Защото целта на запушванията и въжето е да се почиства добре злощастната кошница на Бърнит обр.2016 г :). Едва ли въжето ще уплътнява по-добре от точно нивелираните и подравнени околовръст планки, които прилепват плътно. Отпуших отворите, защото и с тези ниски обороти подхвръкват искри. Я виж Грантс какви обороти има - за 1 - 1400, за 5 - 1800. А аз съм съответно с 900 и 1200. Къде по-надолу? А драстичното понижаване на оборотите може да причини някакви неприятности, свързани с намаляване на разреждането в горивната камера? Не ми се мисли какво може да стане. Аз съм на втори, последен етаж от къща и коминът не ми е създавал неприятности с тягата досега с циганска любов, пернишка печка, камина на дърва в годините, но кой знае... Късно ми доставиха втората кошница и имах само два-три дни миналия сезон за проба, а сега съм я палил само един път преди месец за проба след сезонното почистване и онзи ден за 11 часа. Беше топло и горя повече на първа и втора степен на А при 46 градуса на водата. Разходът е малък, но ми се струва, че ми опушва стъклото. Когато правя промени в работата на нещо, ги правя постепенно и наблюдавам внимателно. Ще чакам студено време, ще следя работата на камината и ще пиша тук. Засега в кошницата няма прашинка, всичката пепел е отвън и пада в пепелника. Но пак не се знае, колко отива в комина навън и колко пада в ревизиите.
Честно казано, не знам каква е ролята на страничните отвори на горелката, които са различни на двете ми горелки, както се различават и диаметрите на отворите на дъното. Подозирам, че страничните отвори са направени да се осигури подаването на въздух за горенето, ако дъното на горелката е запушено с пепел и шлака. А може и да осигуряват по-добър горивен процес, но няма кой да ни каже. Така че, всеки да си реди нещата както му е угодно. Универсална рецепта няма, само четене и грамотни опити ще спасят давещите се. :-D
Днес реших да пусна камината. Даде грешка 2. Като я пусна,шнека не тръгва. Направих тест на горелката, помпата, вентилатор. На шнека върви 6-7 секунди, спира за малко и пак продължава. Разглобиха моторчето. Греста беше станала на.... Едвам се въртеше. След почистването и смазване наново, пак се върти когато иска и когато иска спира и дава същата грешка. Съответно, при пускане на камината шнека не тръгва....някакви идеи???
съб ное 17, 2018 8:07 pmkalinkazla написа:
Днес реших да пусна камината. Даде грешка 2. Като я пусна,шнека не тръгва. Направих тест на горелката, помпата, вентилатор. На шнека върви 6-7 секунди, спира за малко и пак продължава. Разглобиха моторчето. Греста беше станала на.... Едвам се въртеше. След почистването и смазване наново, пак се върти когато иска и когато иска спира и дава същата грешка. Съответно, при пускане на камината шнека не тръгва....някакви идеи???
Ебааааа. го, неска за фтори път, а за последните няколко.....колко ли бяха???
Научих ви камините бре, а съм от друг отбор.
viewtopic.php?f=10&t=60907

Флиза един мангал в БГ Терма у Варна и вика
- Абе, тая пущина откъде знае, че съм мангал?!!!
Мълчание в залата. Се пак, не трябва да има етническо стълкновение, а напрежението, в тоя смисъл, не е желателно.
Следват въпросителни погледи от служители инсталатори и клиенти.
-Ми пише- Почисти мангал!
Не знам на къф език го е пишело, ма на сички им стана ясно.
Някой може ли да познае ква е пущината?
maistora1965 - специалист
Трифоне само ние двамата ли сме още трезвени що ли :?
Dzvera - напреднал
Здр. Колеги ! Вече станаха 5 дена от както ползваме камината . За тези 5 дена за работа по 14-15 часа на ден сме изгорили 3 чувала пелети. Като за тези дни съм я карал един ден на Автоматичен режим, а през останалото време на 2-а степен. В модулация не съм я засякъл да влиза, поради простата причина, че не достига никога зададената температура . Камината е 13-а , първи етаж, външен около 76 кв. апартамент, сменени дограми ,външна изолация и вътрешна на две от 3 стаи. 4 радиатора - един 10 глидера на 60см. Два панелни от старите пак на 60см. с термо глави и един на 50 см. с кранче, отворени на макс. В стаята с камината +
алуминиевия рад. (всекидневната, най голямата стая) държи около 23-24 градуса, в спалнята са на 60 и на 50 държи 22 градуса и в детската за момента склад е другия 60 см.ов там температурата е около 20 градуса . Карам я на заводски леко занижени от техника настройки(нямам ги записани за съжаление) . Основно държи 45-46 гр.на водата 78-80 на изгорелите. Два дена не я чистих и така изглеждаше днеска сутринта : http://dudewaitwat.snimka.bg/other/b ... 7.38820061 . Забелязъх че и при мен го има конструктивния проблем с ушите на горивната камера, закриват 6 от отворите за към пепелника.
съб ное 17, 2018 8:54 pmmaistora1965 написа:
Трифоне само ние двамата ли сме още трезвени що ли :?
Майсторе, не тренират младите, мързи ги.
И да четат ги мързи, на готово са свикнали....
Raij - специалист
Споделете наблюдения относно работата на камината с въздух от вън и работата и със стаен
aatri - специалист
чет ное 15, 2018 1:27 pmgrants написа:
Незнам аз преди 2 седмици пуснах със същите настройки моята камина, но с нов контролер (пак за Burnit но по-новата версия) и всичко си е по старому. Незнам от къде идва твоя проблем с незапалването ...
Здравей,от къде го взе и колко пари е? :drinkers:
aatri - специалист
чет ное 15, 2018 1:27 pmgrants написа:
Незнам аз преди 2 седмици пуснах със същите настройки моята камина, но с нов контролер (пак за Burnit но по-новата версия) и всичко си е по старому. Незнам от къде идва твоя проблем с незапалването ...
Здравей,дай малко повече инфо за новия контролер ако може цена и от къде го придоби

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: