чет ное 15, 2018 11:49 amburner написа:" ''отлепих въжето, отпуших всички отвори'' защо го направи а не намали само оборотите драстичноср ное 14, 2018 10:11 amnasiko_83 написа:Не копирайте чуждите настройки, защото условията при всеки са различни. А пък откакто започнаха преустройствата на горелките, както и запушването на отворите, хептен няма как да вземеш акъл от друг. Аз си купих нова горелка, заварих отвсякъде пластини, залепих въже и запуших отворите. При старите регулировки пелетите не можеха да стигнат до горелката, въздушният поток ги подхвърляше нагоре. Сега отлепих въжето, отпуших всички отвори и на 5 степен съм с 1200 об., на 1 - 900 и пак ми се виждат много.вт ное 13, 2018 3:08 pmgrants написа: 24ч не ми гори камината, по-скоро около 12-14ч в денонощието и разхора ми е около 10-12кг за това време според зависи.колега със твоите настроики ми изписва eror 3 и незнам как да я махна![]()
Защото целта на запушванията и въжето е да се почиства добре злощастната кошница на Бърнит обр.2016 г

Честно казано, не знам каква е ролята на страничните отвори на горелката, които са различни на двете ми горелки, както се различават и диаметрите на отворите на дъното. Подозирам, че страничните отвори са направени да се осигури подаването на въздух за горенето, ако дъното на горелката е запушено с пепел и шлака. А може и да осигуряват по-добър горивен процес, но няма кой да ни каже. Така че, всеки да си реди нещата както му е угодно. Универсална рецепта няма, само четене и грамотни опити ще спасят давещите се.