Най - вълнуващия въпрос зимно време.
energo - специалист
пон ное 19, 2018 10:03 amprascho написа:
Здравейте,

В събота обиколих 5-6 магазина в София и не можах да намеря вермикулит. Имате ли представа от къде мога да си купя? Искам да го поставя на вратите и да намаля топлинните загуби. При канал от 10мм предполагам трябва керамична навивка 10х10 мм.
Питай гугъла за вермикулит,имаше го в Пловдив и Варна мисля.Фирмата ти го праща с куриер. :supz:
Sabonis - специалист
Здравейте,

В събота обиколих 5-6 магазина в София и не можах да намеря вермикулит. Имате ли представа от къде мога да си купя? Искам да го поставя на вратите и да намаля топлинните загуби. При канал от 10мм предполагам трябва керамична навивка 10х10 мм.
https://www.kamini-germant.com/bg/vermi ... /p298.html
https://pestimenergia.bg/product/394/sp ... tuhli.html
energo - специалист
пон ное 19, 2018 10:26 amenergo написа:
Здравейте,

Питай гугъла за вермикулит,имаше го в Пловдив и Варна мисля.Фирмата ти го праща с куриер. :supz:
Сега се сещам,че има по-добър материал за тази работа.Казва се канамит(или камамит) мисля.
ivomagna - специалист
пон ное 19, 2018 9:34 amfilmatoplo написа:
:) Супер -кутията изглежда оригинал -с плазма ли е рязана .Вермиколита не предпазва достатъчно -тоест иска да се изолира допълнително отвън с вата .Горелката Pellas x ли беше :? :) .
Не е с плазма, с ъглошлайфа я рязах ама предполагам комшиите не бяха доволни няколко дена. Горелката е Пелас. Значи изолирането продължава и от вън.
maistora1965 - специалист
нед ное 18, 2018 6:57 pmVarnap5 написа:
Незнам как управлението решава коя степен да пусне
Какво стана с горелката стабилизира ли се.
Varnap5 - специалист
Днес горелката тръгна много добре.
Потдържа температура около 70°С. Всичко благодарение на съветите и снимките тук.
Благодаря. :prayer:
След няколко дни ще ми докарат 200кг. слънчогледови,да видя дали ще се справя и ако да-след седмица още 5т. [-o<
Varnap5 - специалист
Забравих да попитам как се настройва модулацията.
Най-вероятно ще питам и друго по нататък но засега това ми стига.Много хубаво не е хубаво :)
пон ное 19, 2018 8:07 pmVarnap5 написа:
Забравих да попитам как се настройва модулацията.
...
Толкова е лесно да се направи, че ми е толкова трудно да обясня....
В менюто, където е d- делтата, /заводско е 10,5,0/ задаваш на колко градуса, от температурата която си задал да гони горелката, да премине на по малка мощност.
-примерно на 10градуса, преди да достигне зададените 80 да падне на 2ра, а на 5 градуса, преди ония 80, да свали на 1ва. Съответно, на по малката мощност си задал по малко време подаване и мааалко по малък процент вентилатор. Цикъла не го пипай! Остави го на 45!
Ша стане бееее, само да ти остане време да са заиграйш и с управлението.
maistora1965 - специалист
пон ное 19, 2018 8:01 pmVarnap5 написа:
Днес горелката тръгна много добре.
Потдържа температура около 70°С. Всичко благодарение на съветите и снимките тук.
Благодаря. :prayer:
След няколко дни ще ми докарат 200кг. слънчогледови,да видя дали ще се справя и ако да-след седмица още 5т. [-o<
Ама ти я караш и с качествени пелети :lol: та тя не е създадена за тях почвай слънчогледа въобще не се бави.
Varnap5 - специалист
Извинявам се-не слънчогледови(сега съм на тях) #-o
Тези които 4акам са от царевица

Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: