ср ное 21, 2018 9:18 amEvgeniy написа:Евгени, това вече е висш пилотаж. Де да имах способности да си правя контролер, телефон, кола...по свой образ и подобие!!!вт ное 20, 2018 10:35 pmg.gushterov83 написа: останалите са MAX! с възможност за управление по Интернет.g.gushterov83,
...
Буфера ми трябва..
...
Направих контролер, който чете MAX! и управлява горелката по критерии:
- % затворени глави
- температура в долния и горния край на буфера
- корекция по външна температура
ср ное 21, 2018 6:38 amТрифон П.Трифонов написа: Гущеров...Трифонов, отново ти благодаря за вниманието. За същия контролер мисля и аз на база мненията от тук, освен ако не се видя много айляк да си го направя сам. Информацията за работните температури е полезна, няма да откривам топлата вода и в пряк и преносен смисъл, при положение, че при теб работи.
Буфера ще е поръчков заради особеностите на местоположението. Към момента го виждам към 800-850 литра, ще померя и посмятам още малко в опити да го докарам до 1000 пък да видим.
Вероятно си прав и за трипътния. Кажи модела на твоя пък ще го мисля до пролетта, със сигурност няма да е приятно да се преправя после пак. 100-150 лв. не са малко, но на фона на цената на една инсталация са си капка в морето.
Evgeniy написа: ...Направих контролер, който чете MAX! и управлява горелката по критерии:Благодаря, Evgeniy. Щом е за "човъркане" определено имам интерес. На малко по-свободно време ще прегледам темата и ще те потърся за съдействие. Иначе главите са чук, аз много си ги харесвам.
- % затворени глави
- температура в долния и горния край на буфера
- корекция по външна температура
Погледни в темата за температурен мониторинг. Мога да помогна ако решиш да ползваш нещо подобно.
speka_rs написа: Колега, защо не последваш оригиналаната схема от Херц?Дали ще е удобно да я качиш тази схема, както помоли Трифонов? Аз потърсих, вярно че не особено задълбочено, но без резултат.