Тук може много да помогне една от функциите на натурелския контролер ако е снабден с Wi-Fi модул - Varnap5 дава достъп до контролера на filmatoplo или някой друг врял и кипял в настройките, той нацъква тези на запалването (и не само) и после... жалко, че Еконт не искат да возят ракия
С контеолера за Грейко не става!
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
g.gushterov83
- специалист
1696 мнения в "Виадрус на пелети"
LazarGanev
- "Велик майстор"
Напротив, много пъти сме правили настройки по телефона. Да груби са, защото не се вижда резултата - какво става в горивната камера, но с Wi-Fi модула е същото, пак не се вижда 
filmatoplo
- майстор
vrangelov
- специалист
чет ное 22, 2018 8:10 amfilmatoplo написа:То за това в ПВЦ-то хубаво, ама да не мислиш, че на някой му е останало нещо сухо от миналата година.Да примитивно но върши работа -от мен помощ по телефона , от клиента по Еконт -ПВЦ литър и половина и към него с тиксо суха луканка -айде задавайте въпроси
![]()
Поздрави
Трифон П.Трифонов
- майстор
ср ное 21, 2018 9:38 pmg.gushterov83 написа: ... жалко, че Еконт не искат да возят ракияА парфюми возят. В Русия сичко пият. Желание като има сичко са случва.![]()
В Рангелов, Филма брои дните до новите простори. Сега му е времето за нова реколта.
g.gushterov83
- специалист
ср ное 21, 2018 11:33 pmLazarGanev написа: Напротив, много пъти сме правили настройки по телефона. Да груби са, защото не се вижда резултата - какво става в горивната камера, но с Wi-Fi модула е същото, пак не се виждаУбеден съм, че на всички, които се занимавате с това ви се е налагало стотици пъти да настройвате по телефона или през форума. Ама с Wi-Fi модула се избягва изпълнителното устройство, което натиска копчетата, а то не рядко е ... тъпоъгълно. Пък и съм далеч от мисълта, че професионалист, който бара подобни настройки по няколко пъти на ден би направил беля правейки ги отдалечено. Може да не са перфектни без да се следи процеса, но няма да са много далеч от истината. Вярно е, че нищо в този свят не е сигурно, но да речем, че вероятността да стане пакост е минимална.![]()
За вас професионалистите мисля, аз се наиграх вече и ги цъкам по-рядко
vrangelov
- специалист
чет ное 22, 2018 1:56 pmТрифон П.Трифонов написа: В Рангелов, Филма брои дните до новите простори. Сега му е времето за нова реколта.То май и аз ги броя. Сухите от миналогодишните простори свършиха още през март или април, а уж бяха доста. Да му мисли @g.gushterov83, ако работата е на зор ще ги обдухва с вентилатора.
Поздрави
ventzi48
- специалист
Искам да попитам нещо което може да не е за тази тема но е свързано с икономичното отопление. Попаднаха ми глави/терморегулатори/ за радиатори Honeywell без кранчетата. Поставих ги на съществуващите кранчета но забелязах, че при затягане на закрепващата гайка главата притваря крана. Иглата на крана е с дължина около 5-6мм. Ако направя междинна шайба между крана и главата с цел да компенсирам разликата дали ще постигна ефект. Търсих параметри за ход на терморегулатора за да преценя кое да компенсирам/ хода на крана или хода на терморегулатора/. Идеята е без да източвам системата да работят.
LazarGanev
- "Велик майстор"
Има термоглави и кранове с ход 2.5мм, 4мм, а сигурно има и с друга дължина на хода.
ventzi48
- специалист
Как да измеря хода на термоглавата? Ако започна да я загрявам от примерно външна температура / в момента е 10 гр./ и да я загрея на радиатора ще видя хода примерно на трета степен която отговаря на определена стайна температура. В зависимост от този ход да приравня компромисно двата хода /кран и термоглава/. Мога сверя с друга глава на тази степен каква е температурата в стаята.
Тема "Виадрус на пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература