Най - вълнуващия въпрос зимно време.
g.gushterov83 - специалист
нед ное 25, 2018 8:38 pmstridata написа:
70m2 втори етаж. 5см. EPS външно, пвц дограма, 5см. каменна вата на таваните. Котлето и горелката Грейко 20. За 24 часа ми изгаря 20-25кг. слънчоглед. С термоглави съм и през цялото денонощие е 21 гр. в къщи.

П.п
Като това го изчислявам по бункера на око. Може и да е малко по малко, но всякаш ми се струва много като чета наляво на дясно?
Моя разход е много подобен и не мисля, че е напълно нормален. Това са си под 5лв. за денонощно топло, за цигари даваме повече...
На мен друго ми е интересно, понеже обичам да смятам - при този разход и ако наистина шнека ти подава 40 кг. за час излиза, че в работен режим подава за средно 1,25секунди в минута. Как въобще успява да писне нещо :? Много вероятно е да се окаже, че ти си от тези с много грешните данни. Знаеш ли как да премериш капацитета?

Трифонов, ми какво да направя като ми се смята и така от първи клас до ден днешен :-D
filmatoplo - майстор
Вярвам на капацитета че го тегля 2 пъти на теглилката , и го въвеждам , от там нататък е контролера да покаже коректно общ разход -ако вярно ок .
Интересна работа! Въвеждането на капацитета на шнека в контролера има основната функция да показва разхода и освен това и някакви ориентировъчни мощности. Прилича на някакъв бъг.
Може да е на различни версии. Моята е от тези, които имат показание за обороти на вентилатора ver46/21 и си е ОК.
andy_forresite - майстор
Моя шнек пуска бобчета за 0.7 секунди през 35 секунди. Това ми е първа.
Не знам какво разчитате на този брояч за точност. Няма да е точно. Зависи колко пелети е гребнал шнека, дали има пепел, дали е чист... Не падат еднакво на равни завъртания. При камините по може да покаже, стига шнека да е чист. При нас всеки е с различен наклон на шнека. Понякога чувам 8-ците как се свличат вътре в тръбата.
m0m43 - специалист
Да се похваля - от вчера имам работещ, перфектно почистен и ъпдейтнат контролер! Както очаквах след дискусията за запалката имах проблем с нея, но се оказа, че е изгорял бушона.
Още съм в процес на донастройване на вентилатора, че 1.8/1.4 - няма нищо общо 1.7 версията. По-рано вървях все към 70-80% вентилатор (не че имаше много разлика от 10%), сега нещата стоят по-доста различен начин - всеки процент дава разлика :) Направи ми впечатление, че над 70% вентилатора работи на макс (около 2.5k оборота). При вас така ли е?
andy_forresite - майстор
Така е. При мен неведнъж е въртял с 1600 на 45% при положение че максималните са 2540-2545. Под 20% дава грешка защото не отчита оборотите. прекалено ниски са. Както и да го гледаш тези проценти са процент от нещо, което не знам от какво е точно, но по-важното е че можеш да си направиш въздуха сега. От 40% нагоре всеки добавен процент води до покачване на оборотите с 40-50.
Ами честит обновен контролер. Дано да изкара дълго.
Sabonis - специалист
нед ное 25, 2018 8:52 pmg.gushterov83 написа:
нед ное 25, 2018 8:38 pmstridata написа:
70m2 втори етаж. 5см. EPS външно, пвц дограма, 5см. каменна вата на таваните. Котлето и горелката Грейко 20. За 24 часа ми изгаря 20-25кг. слънчоглед. С термоглави съм и през цялото денонощие е 21 гр. в къщи.

П.п
Като това го изчислявам по бункера на око. Може и да е малко по малко, но всякаш ми се струва много като чета наляво на дясно?
Моя разход е много подобен и не мисля, че е напълно нормален. Това са си под 5лв. за денонощно топло, за цигари даваме повече...
На мен друго ми е интересно, понеже обичам да смятам - при този разход и ако наистина шнека ти подава 40 кг. за час излиза, че в работен режим подава за средно 1,25секунди в минута. Как въобще успява да писне нещо :? Много вероятно е да се окаже, че ти си от тези с много грешните данни. Знаеш ли как да премериш капацитета?

Трифонов, ми какво да направя като ми се смята и така от първи клас до ден днешен :-D
това ми е разхода с орехови черупки в момента
Sabonis - специалист
това ми е разхода с орехови черупки за днес
пон ное 26, 2018 11:33 amandy_forresite написа:
Така е. При мен неведнъж е въртял с 1600 на 45% при положение че максималните са 2540-2545. Под 20% дава грешка защото не отчита оборотите. прекалено ниски са. Както и да го гледаш тези проценти са процент от нещо, което не знам от какво е точно, но по-важното е че можеш да си направиш въздуха сега. От 40% нагоре всеки добавен процент води до покачване на оборотите с 40-50.
Вера имах проблем, който ти спомена преди време - жените се бяха развихрили и работеха печки, котлони, явно и комшийките бурлееха та напрежението беше паднало с 15-ина волта. Вентилатора на втора беше намалил оборотите от 900 на около 750 и котела почерня. В момента съм заредил чамови пелети та поне нямаше споменатите от теб скулптури от слънчогледа.
Sabonis написа:

"Това" значи 5 лв. или 25 кг.? Винаги ми е било интересно как могат да се набавят 5 тона черупки :?
Sabonis - специалист
пон ное 26, 2018 6:50 pmg.gushterov83 написа:
пон ное 26, 2018 11:33 amandy_forresite написа:
Вера имах проблем, който ти спомена преди време - жените се бяха развихрили и работеха печки, котлони, явно и комшийките бурлееха та напрежението беше паднало с 15-ина волта. Вентилатора на втора беше намалил оборотите от 900 на около 750 и котела почерня. В момента съм заредил чамови пелети та поне нямаше споменатите от теб скулптури от слънчогледа.
Sabonis написа:

"Това" значи 5 лв. или 25 кг.? Винаги ми е било интересно как могат да се набавят 5 тона черупки :?
от циганите които се занимават с ядки

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: