пон ное 26, 2018 9:11 amestzvetanov написа:Благодаря, ще пробвам с нови настройкипон ное 26, 2018 9:00 amgenaid_03 написа:За запалката си абсолютно прав. Хубаво е ако може така да си направиш настройките, че на минимална мощност да не гасне в сравнително топло време, а в студеното време на максимална мощност да може да ти достига зададените параметри та дори и да ги надвишава.пон ное 26, 2018 8:51 amestzvetanov написа:Преди термоглавите ми бяха на последната степен и не загасваше, сега след като съм ги направил на предпоследна степен за първи път ми се случва да изгася и след това отново да се запалва и малко се притесних. По този начин не се ли натоварва запалката повече, тъй като постоянно се вкл. за да пали пелетите.
Съдейки по настройките, които по принцип се правят, да нормално е. Теб какво те притеснява и как во искаш да постигнеш?
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
genaid_03
- напреднал
3268 мнения в "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения."
На пръв поглед всичко изглежда нормално. В какъв режим работи, имам предвид цял ден ли работи за да си поддържа зададените параметри или се гаси по някое време през деня или нощта и после, като запали трябва да наваксва зададените параметри. Що се отнася до параметрите, имайки предвид, че си задал 55 градуса на водата, аз лично бих променил параметри 67 на 53 и пар. 68 на 48 за да не ти върти студена вода в радиаторите и да се намали евентуален конденз на водната риза в следствие на студената вода, също така бих направил параметри 95 и 96 на стойност 7 за да може по-ефективно да управлява модулацията по вода. Параметър 55 също може да го намалиш на 70 или 75 примерно защото това 160 отговаря на 320 градуса на газовете и на практика топлиш комина и атмосферата. Имай предвид, че ако промениш параметрите особено 67 и 68 както съм ти казал ще трябва да изчакаш няколко часа докато камината влезе в новия режим на водата.
[/quote]
Благодаря за помощта. Камината работи на AUTO почти цял ден, като я гася към 22,00ч. и се включва в 06,00ч. Като при включване дава на макс за да навакса, затова мисля и нощно време да я оставам да работи на по ниска стайна Т.
[/quote]
Благодаря за помощта. Камината работи на AUTO почти цял ден, като я гася към 22,00ч. и се включва в 06,00ч. Като при включване дава на макс за да навакса, затова мисля и нощно време да я оставам да работи на по ниска стайна Т.
nikrum
- специалист
Вчера направих турболатори от шина 2 см ширина .11 парчета по 101 см и ги пуснах директно в димните тръби без никакви окачвачи или фиксатори.Сега държи същата темп на водата с 15 гр по ниски димни газове.Има смисъл!!! Шините се правят за час с два ключа тип френски или раздвижени или папагал като се посуква на 2 оборота.
martolk
- специалист
Здравейте, колеги!
Не съм потребител на Ecospar, но познат ме помоли за съдействие с настройките на една такава. Извинявам се предварително, че ще повдигна въпроси, на които вероятно има отговор назад в темата, но нямам възможност да изчета всички 200 страници, за да отсея информацията.
Въпросите са ми следните:
Кой/кои параметри трябва да бъдат променени, така че да модулира по температура на водата, а не по температура на димните газове или температура от стайния термостат? Искам да изключа стайния термостат.
Кои са параметрите, които отговарят за времето подаване на гориво и въздух за всяка една степен?
Кой е параметъра за това, да не се гаси, а да влезе в поддържане след подминаване на температурата на водата и от къде може да се зададе да изгаси, да речем след 60 минути прекарани в поддържащата степен или при прегряване от 5 градуса от зададената температура на водата?
Благодаря предварително!
Не съм потребител на Ecospar, но познат ме помоли за съдействие с настройките на една такава. Извинявам се предварително, че ще повдигна въпроси, на които вероятно има отговор назад в темата, но нямам възможност да изчета всички 200 страници, за да отсея информацията.
Кой/кои параметри трябва да бъдат променени, така че да модулира по температура на водата, а не по температура на димните газове или температура от стайния термостат? Искам да изключа стайния термостат.
Кои са параметрите, които отговарят за времето подаване на гориво и въздух за всяка една степен?
Кой е параметъра за това, да не се гаси, а да влезе в поддържане след подминаване на температурата на водата и от къде може да се зададе да изгаси, да речем след 60 минути прекарани в поддържащата степен или при прегряване от 5 градуса от зададената температура на водата?
Благодаря предварително!
estzvetanov
- специалист
пон ное 26, 2018 10:14 ammartolk написа: Здравейте, колеги!Здравей,
Благодаря предварително!
за да ти модулира по вода най-лесно е да зададеш стайна температура на максимално възможната. По горе имаше мнение че може и да зададеш параметър 76 на стойност 2, което значи котел и така да изключиш влиянието на стайния термостат, тази опция не съм я пробвал, а и не съм сигурен дали на всички контролери е актива ( може да се променя, а не е заключена).
При тези камини може да променяш само праметрите на минималната и максималната степен, другите междинни стойности контролера сам си ги изчислява (заключени са за промяна).
За промяна подаването на пелети параметирите са 10 за минимална мощност и 18 за максимална мощност.
Съответно за оборотите на вентилаторите (Въздуха), параметър 24 е обороти на вентилатора на минимална мощност, а параметър 28 е обороти на вентилатора на максимална мощност.
Относно хистерезиса на температурата на водата, това са параметри 95 и 96, стойностите им отговарят на темепературата под и над зададената на водата, ако примерно са зададени стойности 5 на параметрите и температура на водата да кажем 55 градуса то, когато водата достигне стойност 60 градуса печката ще угасне, а след като водата достигне 50 грудуса ще започне да пали. При достигане на зададената температура камината ще започне да намалява мощността за да се опита да я поддържа в зададените граници.
nikrum
- специалист
пон ное 26, 2018 11:13 ammartolk написа: Сърдечно благодаря за бързия отговор!Когато или ако се скапе fumis контролера ще пробвам с натурелата...
Мисля, че ще се ориентирам, след съдействието. До колкото виждам, не е много "измислен" контролера. Горд съм, че българите от Натурела са направили нещо, в пъти по-добро от повечето конкурентни продукти.
съб ное 24, 2018 10:54 amnelim написа:Благодаря за бързия отговор.пет ное 23, 2018 4:37 pmИвоХ написа: Здравейте колеги.Аз ползвам с bBoil, но има и доста по-евтини решения - примерно Sonoff или всяко друго реле на базата на esp8266 или esp32.
От година ползвам Minima с настраойките вече се оправям доста добре.
Имам желание да я направя така, че да мога да я паля и гася онлайн.
Ако не бъркам, тъова може да стане ако съвържем реле, което да се управлява онлайн към допълнителния изход от зад на камината.
Някой дали го е пробвал?
Само внимавай че Sonoff е релето пуска директно 220волта и трябва да сложиш друго реле, което да отваря и затваря веригата отзад на изхода за външен термостат.
Това с релето ми е ясно, моля да ми припомните кой параметър трябваше да се промени за да работи камината по външния термостат?
Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература