Всичко за дърводелството
wanderer - специалист
вт ное 27, 2018 8:08 pmАлексов написа:
Една интериорна врата от об. кестен. Като за първо /по-сериозно/ изпълнение от моя страна съм относително доволен, все пак е за лична употреба. Разбира се, че не е изработена днес :-D :-D :-D
колега, всичко ли е кестен, или "пълнежа" е от друга дървесина? и по каъв способ направи финалното изглаждане (шлайфане)? адмирации за труда, доста работа си хвърлил, на мен ми харесва. :partyman:
Алексов - напреднал
вт ное 27, 2018 9:13 pmwanderer написа:
вт ное 27, 2018 8:08 pmАлексов написа:
Една интериорна врата от об. кестен. Като за първо /по-сериозно/ изпълнение от моя страна съм относително доволен, все пак е за лична употреба. Разбира се, че не е изработена днес :-D :-D :-D
колега, всичко ли е кестен, или "пълнежа" е от друга дървесина? и по каъв способ направи финалното изглаждане (шлайфане)? адмирации за труда, доста работа си хвърлил, на мен ми харесва. :partyman:
Всичко е кестен, като в средата съм ползвал по-некачествени дъски /с дефекти, чворове/. Изглаждане - ръчно ренде, вибро-шлайф с 120/180 шкурка, ленено масло и вакса.
cvetomir_77 - специалист
вт ное 27, 2018 8:53 pmn_a написа:
вт ное 27, 2018 7:53 pmChefo77 написа:
вт ное 27, 2018 2:16 pmnikel написа:
Точно по тази причина не съм го залял със смола ,а е със стъкло.Не знам точно закона,но вържи попа да е мирно селото.
Някой може ли да поясни кое е незаконно?
Монетите и банкнотите са собственост на държавата и повреждането им е незаконно. Пише си го в закона, намери го, ако те вълнува
Аз пък мисля, че по този начин и добър адвокат (ако се наложи) е доказуемо, че валутата не е повредена, а е вложена (например, като в банка) и при необходимост може да бъде използвана!
EDI - майстор
Браво Алексов, много добре е станал проекта. :partyman: Гледам, с полиуретаново си лепил, добър избор на лепило.
bulhomes2 - майстор
Алексов поздравления и от мен. При слепването, дъските една по една ли ги стягаше? Или намаза всички, подреди ги и тогава ги стегна? Наскоро пробвах втория начин и голям зор видях. Преди ги правих с по една бисквитка, но последното ми беше с по две (като при теб) и мислех да заебавам този вариант.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
вт ное 27, 2018 9:35 pmcvetomir_77 написа:
Аз пък мисля, че по този начин и добър адвокат (ако се наложи) е доказуемо, че валутата не е повредена, а е вложена (например, като в банка) и при необходимост може да бъде използвана!
Разбира се. Пък и няма да се наложат обяснения :-D
Forge - помощник
вт ное 27, 2018 8:56 pmradius написа:
Ммм чудо, след маслото е супер. Струва ми се, че всички мажете с едно и също - това габровското ли е?
Да, ето това е:
https://woodcraftbg.wordpress.com/%D0%B ... %82%D0%B8/
CappY - специалист
ср ное 28, 2018 1:40 pmForge написа:
вт ное 27, 2018 8:56 pmradius написа:
Ммм чудо, след маслото е супер. Струва ми се, че всички мажете с едно и също - това габровското ли е?
Да, ето това е:
https://woodcraftbg.wordpress.com/%D0%B ... %82%D0%B8/
И аз препоръчвам. :rock:
Алексов - напреднал
вт ное 27, 2018 10:50 pmbulhomes2 написа:
Алексов поздравления и от мен. При слепването, дъските една по една ли ги стягаше? Или намаза всички, подреди ги и тогава ги стегна? Наскоро пробвах втория начин и голям зор видях. Преди ги правих с по една бисквитка, но последното ми беше с по две (като при теб) и мислех да заебавам този вариант.
Не разбрах от въпроса ти за кое слепване питаш, но вратата я слепих цялата видно от една от снимките - действително е трудничко, като за бъдеще ще търся помощ за по-бързо нанасяне на лепилото. С двойните бисквитки се презастраховам, като касата е с единични бисквитки. Относно отделните дъски /двойно и тройно слепени/ ги изработвах различно /от 1 до 4 бр. едновременно/, като най-много по 4 полета с лепило съм нанасял и слепвал едновременно ползвайки стягата от долното изображение.

Прикачен файл

7.jpg
bulhomes2 - майстор
Да - за слепването на цялата врата питах. Надцених си стегите. Да не ида до един приятел да му взема кнехтовете...

Интересни стяги си си направил. Отчел ли си огъването при стягане? Наскоро стягах така. Оказа се, че дървото се огъва. Леко пипнах притискащите гредички в краищата на плоския шлайф и се изравни налягането. Проверява се лесно с малки парчета намазани равномерно с лепило. Ако изкара повече лепило в краищата - значи притискачите се огъват. Ако изкара повече в средата - значи си прекалил на шлайфа.

Тема "Какво сътворих днес." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: