Най - вълнуващия въпрос зимно време.
estzvetanov - специалист
пон ное 26, 2018 9:29 amnikrum написа:
За всички които искат да управляват по темп на водата за аурига моделите имат Пар 76 .стойност 1 е за работа по темп на стаята с фабричния термостат ; стойност 2 е за работа в режим на водогреен котел т.е.по вода.
Това малко не отговаря на истината :)
Всъщност, това което се случва когато зададеш стойност 2 на пар. 76 е, че камината продължава да модулира по зададена температура на въздуха но при надвишаването и не се гаси, а продължава да я държи на ниска мощност, така че пак ще трябва да задавате висока темепература на въздуха за да модулира първо по вода. Относно температурата на въздуха, ако направите пар.76 на стойност 2 без да рестартирате контролера ще продължи да ви разрешава да настройвате желаната температура от дисплея. Ако рестартирате контролера обаче (изключите и включите захранването) при зареждането ще ви блокира възможността за промята на температурата на въздаха от дисплея и ще трябва да я променяте от пар. 51 (мисля че беше) в самите настройки. Ако върнете след това пар. 76 на стойност 1 температурата на въздуха ще продължи да бъда заключена до рестартиране на контролера.
estzvetanov - специалист
ср ное 28, 2018 8:01 ammartolk написа:
PAR 76 -> 2

Колегата по-горе го споменава.
по-скоро пар. 77 но не съм сигурен дали е активен, а няма как да проверя, че не съм при камината
ср ное 28, 2018 11:20 amestzvetanov написа:
ср ное 28, 2018 8:01 ammartolk написа:
PAR 76 -> 2

Колегата по-горе го споменава.
по-скоро пар. 77 но не съм сигурен дали е активен, а няма как да проверя, че не съм при камината
77 не е активен при мен.
Ще пробвам със 76 какво ще се получи.
Колеги може ли да направя так, че помпата да върти постоянно без да се изключа на Alba 18. Просто питам, тъй като колеги с други марки камини ме посъветваха така да направя с цел икономия на палети? Но аз мисля че това ще спъва модулацията на камината.
nikrum - специалист
чет ное 29, 2018 12:03 pmlord82 написа:
Колеги може ли да направя так, че помпата да върти постоянно без да се изключа на Alba 18. Просто питам, тъй като колеги с други марки камини ме посъветваха така да направя с цел икономия на палети? Но аз мисля че това ще спъва модулацията на камината.
Пар 67 е темп на вкл. На помпата. Пар 68 е темп на изкл.Няма влияние върху модулация.Като сложиш да вкл на 35 гр и да изключите на 20 ще върти доста време водата но извън тези темп ще е спряла.Ако топлиш бойлер без Термо глава ще го охлади до 20 гр
nikrum - специалист
Пар 67 е темп на вкл. На помпата. Пар 68 е темп на изкл.Няма влияние върху модулация.Като сложиш да вкл на 35 гр и да изключите на 20 ще върти доста време водата но извън тези темп ще е спряла.Ако топлиш бойлер без Термо глава ще го охлади до 20 гр
filmatoplo - майстор
Някой знае ли датчика за стайна температура -какъв е ,трябва ми 1 .
estzvetanov - специалист
пет ное 30, 2018 10:07 pmfilmatoplo написа:
https://www.balkanenergy.bg/bg/ambient- ... ensor.html
estzvetanov - специалист
пет ное 30, 2018 2:12 pmnikrum написа:
Ако помпата не угасва и ти върти студена вода, има вероятност за образуване на конденз на ризата в горивната камера, което не е добре за ризата
filmatoplo - майстор
съб дек 01, 2018 7:31 amestzvetanov написа:
пет ное 30, 2018 10:07 pmfilmatoplo написа:
https://www.balkanenergy.bg/bg/ambient- ... ensor.html

Благодаря ,само да попитам -този датчик дали е NTC 10К :? .

Тема "Пелетни камини "EcoSpar"- настройки, мнения." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: