Пич, стига си благодарил - снимки на помещението и най-вече на ъглите (те винаги са най-проблемни), проверка на здравината на гипса (80-те вече яко се пресичаше за да имаш повече време и да не батисваш материал, който можеше да се открадне) и да ти почваме шпакловката ... Все пак може да се наложи да се крътне някъде, да се запечата нещо или да се бие една основа - я грунд, я тераколец ... може ли да се гадае така на сляпо? Без да си провериш сам нещата и да пляснеш някоя снимка ... и Майстор Манол не мож ти помогна.
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Pooh
- майстор
50 мнения в "МОЛЯ ЗА ПОМОЩ ЗА ЕДИН НОВОБРАНЕЦ"
faicho74 написа:Мисьлта ми беше за малко трикчета като например:може ли вьрху стара шпакловка(чист гипс) да се нанасят новите материали(готова гипсова шпакловка).Тя е готова за работа,докато чистия гипс трябва да се омесва с Ц 200 или нещо друго.Под чист гипс разбирам гипс от старото време,щото шпакловката е от строежа на блока(1980.. и).Мога ли да нанасям теракол директно вьрху чистата панелка и да залепя плочки.За нивелиране и други пинизи сьм наясно.''Не сьм толко тьп колко изглеждам-по тьп сьм''Върху гипсова шпакловка могата да се нанасят съвремемните шпакловки. Трябв ада не се забравя, че се шпаклова върху здрава чиста и суха повърхност. Ако имаш нужда от разяснения какво е здрава чиста и суха повърхност, ще ти се обясни.
Върху панле могат да се лепят плочки. Отново да е чиста повърхността. Полага се контактен грунд за елиминиране на неизбежните замърсявания, изравнява се и се лепи. Сиреч теракол директно не бива да нанасяш. Пък и без това е по-добре да ползваш флексово лепил (терафлекс примерно)
От така поставения ти въпрос не виждам нужда някъде да набраздяваш и изобщо да грапавиш повърхностите.
Действай. Удовлетворението ти накрая ще е поне 3 пъти по-голямо, ако сам си го правиш ремонта. Веднъж от това, че местиш парите за труд от левия в десния джиб. Втори път заради това, че не се ядосваш с майстори и не си губиш времето да ги дебнеш какво ще осерат. Трети път заради гордостта от делото на ръцете ти.
Justy
- майстор
Стефан написа:Justy,Стефане, извинявай, но не прочетох докрай постинга ти. Спънах се на - средната класа. Такава у нас няма и няма да има. Знаеш добре какво е в Германия средна класа. А качествени хора има от всички прослойки и етноси, ако щеш. Държавата я няма.
Аз съм реален човек, и смятам, че разсъждавам реално. Според мен, де. Видял съм и 2, и 200. Както и ти. Не разбирам къде се пресичат нашите разбирания?
Master_Kenobi
- V.I.P.
faicho74, Ники, изчетох ти темата, брат, ама нещо не се чувствам да съм ти приятел по неволя.
Освен това, още от първия пост те заподозрях, че или имаш някакво извратено чувство за хумор, или си от ония типове с безграничен оптимизъм и вродена болчнична лъчезарност и в момента ни пробваш как реагираме на неадекватни въпроси. (Справка: прочети си пак първото мнение... Аз не разбрах от къде е теча - от стените или от тръбите. Не разбрах къде са ямите, и какво общо има гипсова шпакловка с лепене на плочки. На практика нищо не разбрах, освен това, че лудваш в магазини - споко, не си само ти така
Може и аз да съм тъпият, ама не задавай ако обичаш гатанки.)
Прочетох цялата тема, ама подозрението остана... Знам ли.
За това, бих желал да ми отговориш (ако искаш) на два контролни въпроса, да знам дали да отварям тая тема повече:
- Какво е маламашка? (Без да четеш Гугъл и да питаш някой, ако може.) Нали се сещаш, че се обяснява на човек, който малко от малко вдява...
- Защо искаш да си правиш сам ремонта? За това ли:
Или защото искаш да икономисаш?
П.П. Пък и щом предизвика бат` ти Стефко да словоблудства в темата, нещата ти с обучението тук се усложняват драстично, да знаеш.

Прочетох цялата тема, ама подозрението остана... Знам ли.

За това, бих желал да ми отговориш (ако искаш) на два контролни въпроса, да знам дали да отварям тая тема повече:
- Какво е маламашка? (Без да четеш Гугъл и да питаш някой, ако може.) Нали се сещаш, че се обяснява на човек, който малко от малко вдява...
- Защо искаш да си правиш сам ремонта? За това ли:
faicho74 написа: Та исках да кажа че искам сам да си направя ремонта доколкото мога с ваша помощ за да му се наслаждавам занапред пьк и сам да сьм си виновен ако нешто се обьрка(като наслаждението не е сигурно)
Или защото искаш да икономисаш?
П.П. Пък и щом предизвика бат` ти Стефко да словоблудства в темата, нещата ти с обучението тук се усложняват драстично, да знаеш.

silllveto
- Майсторица
И аз да се включа "барабар Петко с мъжете". Ако шпакловаш вместо гипс + С200, слагаш гипсово лепило, което е същото. За измазване съм чула, че за основа се пръска с четка разтвор от С200, пясък и теракол(май беше). За ток и вода аз лично викам специалисти. Нали знаеш че евтиното излиза скъпо.
"...за основа се пръска с четка разтвор от С200, пясък и теракол" Според теб защо е това? Какво се постига?
БАШ МАЙСТОР
- специалист
бе много груби мнения и съвети то не бяха дипломи ,жителства ,..................А човека иска ,да си го НАПРАВИ САМ!преценил си е възможностите и е решил!въпреки сложноста на материята "гипс",за едни сложно ,за други родно............все някой добър човек ще помогне
Сега ще се засягаме ли...
Питам, защо точно пясък Ц200 и теракол. Любопитно ми е. Това ми е слабост. Или сила.
Понеже теракол е баш Ц200+пясък+цимент.
Но явно само аз си задавам въпроси как и защо действат нещата.
Питам, защо точно пясък Ц200 и теракол. Любопитно ми е. Това ми е слабост. Или сила.
Понеже теракол е баш Ц200+пясък+цимент.
Но явно само аз си задавам въпроси как и защо действат нещата.
Тема "МОЛЯ ЗА ПОМОЩ ЗА ЕДИН НОВОБРАНЕЦ" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература