Изпратете снимка на всички ваши стандартни и нестандартни решения.
velsi - Почетен майстор
Ще ме прощавате, но квалификации на участници във форума не е редно да се правят по никакъв повод!
Justy - майстор
Да беше казал на тоблерона!!! Вместо да ни триеш. Квалификациите започнаха, ако си забелязал, от неговия постинг. При това не беше нужно да е отделен от предходния му. Нали тези неща казваме на новите, Велси?
tubleron - специалист
velsi написа:
tubleron написа:
mitko414 написа:
Това http://www.napravisam.bg/?id=visuals&sid=181 не помогна ли?
Това помага само за 45 градуса,и то само за равен перваз.Моите каквито са навалнички не става само на 45 град. Трябва едновременно да се реже на 45 гр. и от двете страни....
Направи си това просто приспособление:
Изображение
С него си хващаш ъгъла на стената и после режеш точно.

А на този сайт можеш да видиш как се използва. Успех!
Благодаря ти velsi
damian_7 - специалист
То рязането го докарах както си му е реда, но нещо с лепенето не се получава. tubleron, ти с какво лепиш твоите первази? Аз пробвам с лепило, което ми препоръчаха в магазина, когато ги купувах, но много трудно става, трябват си няколко ръце да поддържат, защото непрекъснато се отлепя.
Rumen Iankov - специалист
Лепи ги с гипсово лепило.
Pooh - майстор
Rumen Iankov написа:
Лепи ги с гипсово лепило.
:shock: Стиропор с гипс да се лепи ??? :?
Сигурно се чуствам прост, поради факта, че наистина съм, но това ми идва малко в повече... Силикон, универсално лепило, пък и Ц-200 - да, но гипс ... я дай обосновка моля - да науча и аз тънкостите. :?:
zvetomil - специалист
Пробваи и с лепило експрес фикс на хенкел,като тубите със силикон е.Със уреда на velsi имерения ъгъл тябва да го пренесеш след това на отрезна машина със свободен фиксаж на ъгъла.за домашно рязане си трябва пиниз т.е. сръчност и догаждане.
Бай Член - специалист
damian_7 написа:
То рязането го докарах както си му е реда, но нещо с лепенето не се получава. tubleron, ти с какво лепиш твоите первази? Аз пробвам с лепило, което ми препоръчаха в магазина, когато ги купувах, но много трудно става, трябват си няколко ръце да поддържат, защото непрекъснато се отлепя.
Пробвай да ги нарежеш на по-малки парчета - примерно по 1 метър, защото при криви стени и таван наистина се отлепят. И не жали материала - гледай да покрива дебело, не е като лепилото да се маже тънко и равномерно.
Duke_BG - специалист
такааа всякакви варианти за пасване дадохте но тоблерона е много прав че това с линийките от статията не върши работа за всеки вид перваз.

има едни много готини присписибления за дървени первази ( за съжаление нямам снимка но ще се постарая да го опиша "цветно")
продават се готови с комплект с трионче, което можете да го замените с дълъг и остър нож когато става въпрос за стириопор. т най-общо казано представлява следното :

"П" образен канал който има посредата на "колоните" на "П"-то има три прореза : един на 90 градуса и два на по 45 градуса.
рязането става като вкарате перваза въте (все едно е легнал на стената и тавана ) и минавате с ножа или триона по съответния прорез след няколко проби ще разберете кои канали за какви ъгли са
аз с такова приспособлемие си правих буковите подови превази
надрасках на бързо една схемичка :

Прикачен файл

shablon.JPG
shablon.JPG (10.48 KиБ) Видяна 5799 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Герунг. Изображение Нали проблемът е, че не било под прав ъгъл... velsi даде универсалното речешие, че и евтино, от подръчни материали.

Тема "Моля за акъл" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: