Най - вълнуващия въпрос зимно време.
По спомен, при "отопление" и превишаване с 2 градуса зададената температура, се активира изхода на помпа БГВ, с цел ако я има да свали температурата.
andy_forresite - майстор
Помислих че са симптоми на мреке ;) Гори 58 до 60. Задал съм 63 с делти 7, 4, 0. Над 61 не развива. Със зареждане 1.1 сек не би могло.
Помпа отопление е 53.

Токът е нестабилен. Мислех че това го шашави. Ту високо, ту ниско, даже и премигва от време на време. Излязох от банята и айде при котела да пафкам. 37% бяха 1320 об/мин. Свалих на 34. А към 17 часа 42% бяха 1180. Отивам към 19 ч. Тези 42 въртят с 1380, мощност 1, пелети почти няма и виждам всичките дупчици. Не знам как се настройва горене така. Поне имам ток, че днес карах малко през паднали жици.
LazarGanev - "Велик майстор"
ср ное 28, 2018 10:02 pmfilmatoplo написа:
Има ли някой който търси горивна глава за горелка Грейко 30 ка да сменим -давам 30ка за 20 ка .
Имам 20-ка Филме :)
filmatoplo - майстор
:? С какви % въздух запалвате 8мм слънчогледовите пелети -фабрично е зададено .

46% 6 минути .
42% 6 минути .
andy_forresite - майстор
Моята е на 43% и 41%. Минутите все са си по шест. И двата вида пелети ги паля така и гледам че става.
Sabonis - специалист
как ставаа по добро изгаряне с повее % въздух или по малко на горелката
losh1 - помощник
ср ное 28, 2018 10:38 pmandy_forresite написа:
Гори 58 до 60. Задал съм 63 с делти 7, 4, 0. Над 61 не развива. Със зареждане 1.1 сек не би могло.
Помпа отопление е 53.
Здрасти, би ли споделил всички настройки за 7-4-0.
filmatoplo - майстор
Със точния % въздух който стига да изгаря пусната доза трудно се постига ,часове иска висене пред горелката и наблюдение няколко дни ,не става с монтаж за 2-5 часа .За а 5-6 години съм разбрал че всичко е индивидуално -няма точна рецепта ,всичко е условно и зависи от куп неща . Питах за % въздух при палене на 8мм слънчоглед защото напоследък се случва следното -пуща точната доза покриваща отвора на запалката с 1,5 см ,започва да пали със запалката ,запалва си и осветеността започва да се покачва -стига до 135 примерно и тъкмо започва разгаряне и осветеността започва да пада -като стига до нула :? Отварям вратата и няма пламък само бял пушек изпълва котела -в пелетите се вижда жарче но няма пламък -що така да го е.... :? :) И все при първото палене -след това и други дни горелката пали , нямаше да питам ако не стана така с 4 горелки ,две 20ки и две 30ки . :wink: че нямам опит с такива пелети нямам -от тоз сезон паля с 8мм слънчоглед .В момент на палене няма още нужната тяга ли -че този пушек дави пламъка -то кой кат мен ще си признае че и това се случва :) .
andy_forresite - майстор
Няма еднозначен отговор. Много зависи от скоростта на запалване на пелетите (горивото), времето за изгаряне и остатъка. Във всеки случай 20-ката с по-малко от 1,5-2 кг на час не гори оптимално. При мен нито пелетите идват на равни порции, нито въздух се подава равномерно. С по-малко от 1,5-2,0 кг/час не е ефективно, в смисъл че не се оползотворяват пелетите. Тази горелка иска материал.

losh1, няма никаква тайна около 7; 4; 0°. Прекарал съм много часове до горелката, котела и бункера, седейки на едно меко столче и пушейки цигара. Моята горелка е една от най-наблюдаваните. Понякога променям нещо, друг път си казвам "да се спасява" и въпреки че виждам че не е добре, нищо не променям. Снощи минах на 6 мм слънчогледови. Нови са ми и не знаех как ще горят. Започнах от 1.3/45/1180 rpm. През 3-4 зареждания идваха пелети с кофата все едно гори на трета. Токът беше отвратителен. Веднъж 42% бяха 1180 оборота, след 10 минути 37% бяха 1370 оборота..... Много трудни условия за настройка, да не кажа невъзможни. Вече 10 часа гори с 1.0/45/1060 за Р1 и 2.5/45/1270 rpm за Р2. Трета не се ползва, но за протокола 4.0/45/46% (1460 rpm). Задал съм 63°, така че гори между 58 и 60. Трипътният вентил към входа стои на 50 градуса. 25 минути гори на Р1 и 5 минути на Р2. Това е.
filmatoplo - майстор
Анди осветеността ти за регистриране на запалване колко ти е , фабрично е 90/10 .

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: