Най - вълнуващия въпрос зимно време.
GreykoExp50RB50 - специалист
съб дек 08, 2018 6:20 pmGreykoExp50RB50 написа:
съб дек 08, 2018 6:13 pmtihomir123 написа:
съб дек 08, 2018 6:10 pmvrangelov написа:

Напълно съм съгласен с теб. Сега само чакаме @GreykoExp50RB50 много скоро да се пререгистрира като @GreykoExp20RB20 и да даде отзиви.
Днес измислих една нова марината /с лютеница/ и отивам да паля скарата, да видя какво съм направил.
Ееееее най накрая след 7,8 страници само дрънканици някой да напише нещо интересно и практично
:lol: :lol: :lol: Скоро!
Нямам отговор от Лазар Ганев ,сигурно е зает човека,но очаквам!
Само едно не ми е ясно (освен всичко друго):
-Този израз срещу "името'' ми някаква шега ли е?
:-D :-D :lol: :lol:
filmatoplo - майстор
Грейко сигурно ти плащат за рекламата :wink:
съб дек 08, 2018 7:06 pmfilmatoplo написа:
Грейко сигурно ти плащат за рекламата :wink:
Да,по малко,но редовно :supz: ! :wink:
zig_77 - специалист
След 2-3 часов престой при горелката се получи това: Намалих модулацията на 20мин. След което горелката запали на 59гр. и вдигна до 64гр на р2 след което мина на р1 и така горя 91мин. докато падна на 59гр. и вдигна пак на р2 за 11мин. и съответно мина на р1. В момента е зададена стойност от 65гр. на водата. Дали не трябва да я вдигна на примерно 68 за да не пада до 59гр в смисъл да не вземе да се получава конденз.Не че до сега разхода ми беше голям ,но това често палене ме притеснява. отоплявам 85кв с външна изолация и също така изолация и на таваните. Клапата фабрично е настроена за пелетен котел демек 15 Ра. Не знам да ли е така и затова за сега няма да я пипам.
andy_forresite - майстор
Zig, зададената температура е добре и клапата е добре. При термоглави е правилно да сменя 1, 2, 1... Със стаен термостат трябва да увеличиш зададената.
Имаш ли антикондензен вентил?
Модулация и поддържане са различни неща. Гледай да не стига до поддържане.
zig_77 - специалист
съб дек 08, 2018 11:49 pmandy_forresite написа:
Zig, зададената температура е добре и клапата е добре. При термоглави е правилно да сменя 1, 2, 1... Със стаен термостат трябва да увеличиш зададената.
Имаш ли антикондензен вентил?
Модулация и поддържане са различни неща. Гледай да не стига до поддържане.
Andy, преди да намаля времето за поддържане на огъня минаваше мисля в поддържане. И после гасеше. Сега е само р1 и р2. Утре ще я понагледам пак. А относно клапана който споменаваш определено нямам. За него чувам и чета само тук. За какво иде реч.Видях даденият клапан, но посред зима да изпразвам парното нещо не ми се нрави. А без него не става ли? И къде се образува конденза? Вчера за първи път като чистих котела останах изненадан от цвета му. Беше много светло сиво- почти мръсно бяло. Четох, че е добре демек правилно изгаряне. Незнам дали сега като не влиза в поддържане няма да гори и по малко. Днес го смятах за 90 дни - 80 чувала по 15 кг. Излиза по около 500гр. на час. Това е без клапа и поддържането на 50мин.
Намерих си и плановете по етажи,по които моя познат изчисли нужното(на място също идваше де),за да се види нагледно какво се отоплява! :)

Поздрави!
Прикачен файл:
план етаж1.jpg
план етаж1.jpg (115.84 KиБ) Видяна 1629 пъти
Прикачен файл:
план етаж 2.jpg
план етаж 2.jpg (110.95 KиБ) Видяна 1629 пъти
LazarGanev - "Велик майстор"
Цифрите до радиаторите какво представляват - мощност ли, дължина ли?
нед дек 09, 2018 8:29 amLazarGanev написа:
Цифрите до радиаторите какво представляват - мощност ли, дължина ли?
Това са дължините на радиаторите(на височина 600мм са всички),с изключение на 2 етаж в хола са на 400 мм 2бр.(1400х400 + 1600х400),защото прозореца е висок и дълъг!

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: