• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Yavor_Sv - напреднал
kikokiko написа:
Yavor_Sv написа:
Решение на проблема заоблени ъгли без смяна на по-ниска резолюция : :2thumbs:
Програма : PowerStrip v.3,75 Build 590. Сигурно и с други версии става.
Специално за тази далаверата е следната.
Пробвах с тази програма, но не става -
защото цялата повърхност на матрицата е с резолюция 1024/768 и няма как само с част от матрицата пак да се възпроизведе същата резолюция.
Ако монитора беше с по- голяма резолюция от 1024/768 - щеше да стане.

PS. Yavor_Sv - Докъде стигна с проектора ?
И ти си прав, ама в програмата не ми дава, че резолюцията е станала по-малка. Вярно е и, че и матрицата се дърпа на първо време и не дава много много да му се правят корекции поради някакъв auto mode.
Аз като гледам също не забелязвам промяна освен в размера на видимата част. Ако е само илюзорен резултата бих казал, че е задоволителен така на първо време като гледам.
Ако и на теб така да се каже ти се "дърпа" матрицата чекни с отметка опцията Lock scan frequencies. При мен помага доста повече на широчина от колкото на височина, но успявам да смаля екрана значително, нищо че още нямам лампа, за да го видя на стената.
И от тук продължавам. Очертават ми се може би други разходи и за това не бързам да купувам лампа, ама като гледам в началото на новия месец ще намеря сигурно.
Освен това искам лично да си купя металхалогена, защото по интернет не изглеждат надеждни нещата, в смисал, че няма да ми пратят това, което ми трябва, а и не са много отзивчиви.
Също така имам работа по кутията, не много, но закрепянето на френенловата леща ми е проблем за сега. Честно казано иска ми се да мога да си купя такава по размера на матрицата, ама за сега с тази на първо време да видим как ще са нещата. :)

Можеш ли да драснеш една бърза схема как се свързва лампата с дросела и запалката ? Намерих схема в руския сайт, ама искам да сравня.
Как е проектора, има ли някакви изменения ? Дизайнерски и други. :)
JoroM - напреднал
Здравейте колеги, гледам темата набъбнала яко...обаче не си струва тая работа. Днес си купих един обикновен проектор Аcer X1160 за 720 кинта...честно казано доста мислих не съм ли се набутал, дали няма да има минимална разлика от моите два направени видеопроектори...като ги включих двата - фабричния и правения на темата от десктопа и направо щях да се гръмна :? ...как тва дето съм го правил съм го мислил за проектор...просто няма база за сравнение, и то при положение че избрах режим ВИДЕО, при режим СТАНДАРТ, образа е още по-ярък. Ето една снимка да видите разликата в яркостта, но наживо разликата още по-голяма в полза на Аcer-а! По едно време се чудех с какви настройки е правения проектоp - brightnes и контраст на мах, лампата също на макс, обаче на фона на прожекцията от Аcer-а едва се различаваше образа от правения на стената, при изгасено осветление...просто нямам думи. :shock:
Единствения плюс на правените ми проектори е че ламБата е 7 кинта и ги правят в БГ, а на истинските проектори си е доста солена, но като изгори(дано да е след години - дават и 4000 часа живот) ще търся алтернатива...имам някаква идея, ама да видим.

В ляво е прожектирания образ от фабричния, в дясно е правения ми проектор с матрица LG и нова 650 Ватова българска крушка:

http://www.picvalley.net/v.php?p=u/1172/571981586.JPG
ssi - специалист
Защо не споделиш и резолюцията :-) Едва ли този който си направил е 800x600....най вероятно си го нагласил на най малко на 1024x768.
Виж сега колко струват такива :-)
JoroM - напреднал
Май не ме разбра...не можеш да сравняваш фабричен проектор с native 800x600 с моите правени с макс резолюция 1024x768, а кво остава да сравняваш фабричен с native 1024 с тея ташаци дето ги мислите за проектори...кофти е, но тва е положението, аз съм от най-набуталите се, че и бях първия които направи два проектора, но днес осъзнах че те са видеопроектори колкото и трабанта е кола!!!
Ами вибрирането на Лектор-ите допълнително ти влошава изображението...пък ти ми говори за резолюция.
Аcer-а е с native 800x600 с макс 1280x1024, но работи с всякакви резолюция включително 1280x720 и 1440x900, има режим 4:3 и 16:9...абе просто ми надмина очакванията...които бяха доста ниски щото аз друг проектор освен правените ми , не съм гледал.
Yavor_Sv - напреднал
Първо, колега честито за придобивката. :2thumbs:
Обаче мисля, че пропускаш някои неща. Или по-скоро правиш сравнение само с твоите резултати, а те мисля, че не разгъват целия потенциал на идеята с проекторите и матриците без да се обиждаш. Не знам дали си видял хората какви чудесии правят.
Аз нямам личен пример да дам, ама като гледам по форумите съотношението цена-качество е супер.
Всичко зависи от това как ще го направиш. Ама с тая крушка от 7 лв не се учудвам, че образът ти е толкова блед на самоделката. Истината е, че само ние в БГ префасонирваме шраибпроектори, а не както правят в белите държави. Аз затова ще ползвам само лещите от лектора.
Пък като сглобя начинанието... може да си променя мнението, ама дано не стане така..хахах. :razz:

Далеч съм от мисълта да те убеждавам, че си се набутал, прецакал или нещо такова. Важното е да си доволен и мога само да ти пожелая да си го ползваш със здраве и само хубави моменти да ти носи.
Направи още снимки със филми и тн, ако можеш. :)
ssi - специалист
ООоо и аз не съм искал да те убеждавам, че си се набутал. Точно обратното. Радвам се, че си се сдобил с нещо което ти харесва. Не съм го виждал това чудо, но щом казваш ,че е добро, значи ок. Аз също ще си купувам, но ще изчакам да събера за по-голяма резолюция. Иначе съм много претенциозен и съм сигурен, че образа на на 800x600 няма да ми хареса.
Иначе за качеството на картината няма спор. Все пак нашите си ги сглобяваме в къщи от елементи, повечето от които не са направени да работят по този начин по който ние ги използваме.
JoroM - напреднал
Момчета, тва че ползвам българска крушка да не ви заблуждава че крушката е калпава...имам и оригинална NARVA 650 Вата и Ви казвам че българската е по-добра и свети по-силно, ако не беше така, нямаше Нарвата да е резервна а да ползвам българска...а относно резултатите...не забравяйте че съм направил два проектора единия с матрица ЛГ а другия с матрица Самсунг...разликата м/у двата е минимална и са директно сравнени доста напред в темата. Мойто мнение са отнася конкретно zа наще проектори за които ползваме Лектори, а какво правят хората по света мен не ме вълнува щото все пак живеем в Бг и нямаме техните възможности...
kikokiko - специалист
Предвид последните коментари искам пак да кажа, че зависи много каква лампа се използва и тогава да се прави сравнение - например аз вградих в шрайбпроектора, лампа която свети два пъти по-силно от оригиналната.
И съм твърдо убеден, че моя самоделен проектор има яркост не по -малка от много модели купешки проектори.
JoroM - напреднал
А как реши въпроса с охлаждането?
kikokiko - специалист
JoroM написа:
А как реши въпроса с охлаждането?
Металохалогенната лампа, която използвах не грее повече от оригиналната лампа и е 400 вата 38 000 лумена- 20 000 часа живот, а оригиналната крушка на проектора е 650 вата 19 000 лумена- 50 часа.
Оригиналния вентилатор на Лектор 01 се справя перфектно с охлаждането.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: