Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,може ли някой да качи пак таблицата за изчисление на количеството пилети за съответните мощности,че съм я изтрил.
Благодаря
Timoti - специалист
Колегите с RB 20 които горят слънчогледови пелети бихте ли си написали настройките съответно за p1 p2 p3
Поздрави !
bai_bradyra - специалист
съб дек 15, 2018 1:22 pmAleksandar Ivanov написа:
Здравейте,може ли някой да качи пак таблицата за изчисление на количеството пилети за съответните мощности,че съм я изтрил.
Благодаря
Заповядай!
https://dox.abv.bg/download?id=b7daa314e2
съб дек 15, 2018 10:56 pmTimoti написа:
Колегите с RB 20 които горят слънчогледови пелети бихте ли си написали настройките съответно за p1 p2 p3
Поздрави !
Заповядай
Шнек– 31 кг.
Първо зареждане 63с.
Разгаряне на 2 за 240
Делта 5/2/0
3. 5,9/ 45/ 41
2. 5,9/ 45/ 40
1. 5,9/ 45/ 39
Разпознаване на огън 90/10
Гасене 10/240
Така добре ли е?
Поздрави!
filmatoplo - майстор
:? Слънчогледови с толкова слаб въздух :? . какво е това 5,9 на всяка степен .
нед дек 16, 2018 8:14 amfilmatoplo написа:
:? Слънчогледови с толкова слаб въздух :? . какво е това 5,9 на всяка степен .
Секунди, цикъл, вентилатор.
Подредил съм ги както са и в менюто на горелката.
Нещо не е наред ли?

Timoti, не повтаряй това у дома!
stelibg - специалист
съб дек 15, 2018 10:56 pmTimoti написа:
Поздрави !
Казвано е десетки пъти, че настройките са строго индивидуални и зависят от котел, комин, атмосферно налягане ... качество на пелетите. Случвало ми се е да ме подлъжат с хубава партида слънчогледови, другата година от същият производител - много шлака, загуба на пламък, пепел ....
Ето ги моите настройки за слънчоглед от миналата зима:
P1 - 1.4/45/35
P2- 2.1/45/37
P3 - 5.5/45/47

Аз съм фен на нискотемпературното парно (в момента температурата на изходящата вода е 50 градуса), защото предпочитам разход от около 1 кг на час и да речем 70% КПД на котела при 50 градуса, отколкото 1.3 кг час при 70 градуса и КПД 85% :) много примерно и теоретично.
filmatoplo - майстор
3. 5,9/ 45/ 41
2. 5,9/ 45/ 40
1. 5,9/ 45/ 39

:wink: Защо са еднакви цифрите подаване- 5,9 -за трите степени .
Timoti - специалист
от вчера ги горя до сега не бях и си играя да я наглася за това исках да споделите вашите,старите настройки ми бяха стандартните както са в инструкцията само въздуха беше различен и за иглолистни бяха добре ,но гледам ,че пепелта на слънчогледа е доста едра и някак си докато горят се натрупват много докато паднат но пък нямам не изгорели паднали
g.gushterov83 - специалист
нед дек 16, 2018 9:51 amTimoti написа:
от вчера ги горя до сега не бях и си играя да я наглася за това исках да споделите вашите,старите настройки ми бяха стандартните както са в инструкцията само въздуха беше различен и за иглолистни бяха добре ,но гледам ,че пепелта на слънчогледа е доста едра и някак си докато горят се натрупват много докато паднат но пък нямам не изгорели паднали
При мен настройките за чамови и слънчогледови са еднакви като подаване, само вентилатора е с два процента повече за всяка степен при "черните". В греенето и разхода не съм видял разлика, само пепеляка е повечко.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: