Привет на всички! Я сега и аз да кажа някоя дума за Емташ-а, белким съм полезен на някой... В експлоатация е от 3 месеца вече, само че при мен не е въпросния 3-ходов - EK3G/S30, а е четири ходов EKY/S30. Има топлообменник на фукса (фабрично) и температурата на изгорелите газове е около 70 градуса (поне според термометъра на Парксайд). Горя само въглища (калибрирани от Топливо). Къщата е 150 м2, но е много добре изолирана и поради тази причина работят само 4 радиатора и 180 лт бойлер, от общо 10. Поддържам температура от 24 градуса през деня и 21 през нощта, със стаен термостат. За сега, през последния студен месец, горя около 100 кг въглища седмично. Котела е, пак казвам четириходов и цената му миналата пролет, беше 2736 лв с ДДС и доставка + помпа. Няма да казвам от къде, да не стане реклама... Много съм доволен, безпогрешен котел, непретенциозен и прост... Още се колебая дали да не му сложа една Натурела, заради помпата на бойлера, тъй като оригиналния контролер може да управлява само една помпа а аз му сложих две... Няма нужда от запалка ако горите въглища, при мен се разпалва дори след 10 часа (без да му подавам гориво в спящ режим). Чистя го два пъти седмично за по 15 мин. Това е в общи линии, ако имате въпроси, с радост ще помогна, телефона ми е 0876003411.
нед дек 16, 2018 6:40 pmzaksofon написа: Още се колебая дали да не му сложа една Натурела, заради помпата на бойлера, тъй като оригиналния контролер може да управлява само една помпа а аз му сложих две...Браво един доволен ползвател. Не пипай управлението с това таман работи добре, вместо да му купуваш цяло управление сложи един контактен термостат да управлява помпа бойлер.