Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
:wink: Абе някой ще открие топлата вода, ама а да видим :wink: -тази букса отзад е за Натурелски стаен термостат , включването на кой да е др термостат се извършва на платката :wink: на клема rt .
martolk - специалист
Bboil е по-евтин и ще ти върши същата работа. Виж подробностите в сата им.
tsvetanm - помощник
вт дек 18, 2018 6:56 pmfilmatoplo написа:
:wink: Абе някой ще открие топлата вода, ама а да видим :wink: -тази букса отзад е за Натурелски стаен термостат , включването на кой да е др термостат се извършва на платката :wink: на клема rt .
Я, къде бил ключа от бараката! :) Благодаря за насоките! А относно Натурелския стаен термостат - те дали имат безжичен такъв? Преди разглеждах сайта им, но не съм забелязал такъв.

За Bboil RF - виждал съм го, но не бях сигурен дали може да се ползва с Бижуто.
filmatoplo - майстор
Влез в сайта на Натурела и разгледай стайния термостат който се включва на външната букса . :wink:
martolk - специалист
Натурелският е само с кабел. Представлява още един контролен панел, като този на камината. Bboil отваря и затваря контакт, както всеки стаен термостат, така че, ще работи.
tsvetanm - помощник
Да, преди съм разглеждал стайния термостат в сайта на Натурела. Не ми стана много ясно как се свързва, защото не видях подробни снимки. Но останах с впечатлението, че не е безжичен.
filmatoplo - майстор
:? Термостата е с жица .Вай-фая не ти ли върши работа поне за пуск и стоп .
tsvetanm - помощник
Както писах по-рано, камината ми е на долния етаж, а искам термостатът да бъде в стая на втория етаж. Затова държа да е безжичен. WiFi модул не съм слагал.
filmatoplo - майстор
Ами избери си един термостат по цена и си готов . :)
dane78 - помощник
Здравейте , наскоро се сдобих и аз с едно грейко бижу , момчетата от сервиза в София я доставиха до вилата на 45 км от София .Направиха и настройките и монтираха ми и Салус за безжично управление и я пуснаха да работи ( кеф цена нема ) :)
Радвам си се аз на каминката пускам я една събота през телефона , отиваме вечерта , вън -5 вътре 22 , каминката работи ритмично абе роматика:).
Лягаме си и сутринта към 6 жената ме буди и студено , камината не гори и нещо пищи . Ами сега ?
Взимам опътването чистя грешката и започва уж да пали , уви чува се мотора на шнека ама в пепелника не падат трици . След като почаках доволно време да си извърти процедурата по запалване и ми даде пак неуспешно палене минах в ръчено зареждане през менюто , отворих вратичката и погледнах шнека . Седи си и не помръдва , а мотора си се чува как се върти .
В 6.30 сутринта разбуден и ядосан сложих една духалка в спалнята жената поне да е доволна и си запалих газовата печка в хола . Четох по форумите не намерих подобен проблем и реших че ще звъня на техниците макар и в неделя , ама викам айде поне 9 да стане .
Извадих всички пелетки от бункера с едно канче (бавна и дразнеща задачка) исчистих го с прахосмукачката и какво да видя , шнека се откачил .
Мърда напред назад леко и се върти на ръка , свалих страничния капак на камината да видя дали не мога да го оправя сам , ама като се сетих че все пак е гаранционна реших да звънна на фирмата доставчик . В 9 ч пратих по едно клипче през вайбъра на техника и на шефа на фирмата и неочаквано за мен след няколко минути и двмата ми звъннаха .ТОВА Е НЕДЕЛЯ СУТРИН в 9 и 5 мин .След няма и час и 30 мин техника дойде . Свали мотора пъхна шнека зави го и запалихме камината всичко ок и си тръгна.
ОСТАНАХ ВЪЗХИТЕН ОТ ТЕЗИ ХОРА

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: