Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
2296 мнения в "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW"
burner
- специалист
Абе добре е всичко, само бих казал, че е добре С03 да е 1, а не 0,8. Защото май и ти държеше твоята камина под 50 градуса като мен. При мен С03 беше 0,68 и веднъж ми угасна камината. Явно е съвпаднало прочистването с продължителна работа на първата степен, и ако шнека в този момент е имал някой празен ход, просто огънят е изчезнал. Затова направих първата степен на 1, а С11 ( модулация) остана 0,8. Така ако и първата е много, има къде да отиде камината. Впрочем аз и на тази стойност съм с два минуса. 1 -1, 2-1,2, 3 - 1,7, 4- 2,4, 5 - 3. С11 - 0,8. Това с два минуса. На автоматично върви камината и веднъж и тук видях,че влезе в модулация.
Dzvera
- напреднал
Да наистина е ниско на 1-а степен, и ми гаснеше през ноща, но тогава го оправих проблема от финните настройки, като дадо да подава допълнително с +10% и вентилатора на +10% и си държа цяла нощ 44 градуса на водата. Аз я карам на 2-а основно и вентилатора ми е с +10% и вдигна с 2 градуса поддържаната температура. А от вчера съм с други пелети, вносни и имам значително по малко пепел и зацапване на стъклото, днес ще разбера как е и с разхода .
startx
- специалист
пет дек 21, 2018 11:58 amDzvera написа: Да наистина е ниско на 1-а степен, и ми гаснеше през ноща, но тогава го оправих проблема от финните настройки, като дадо да подава допълнително с +10% и вентилатора на +10% и си държа цяла нощ 44 градуса на водата. Аз я карам на 2-а основно и вентилатора ми е с +10% и вдигна с 2 градуса поддържаната температура. А от вчера съм с други пелети, вносни и имам значително по малко пепел и зацапване на стъклото, днес ще разбера как е и с разхода .Аз бих вдигнал вентилатора вмодулация , тъй като в модулация самопочистването не работи ...
startx
- специалист
съб дек 01, 2018 11:53 amfreescale написа: Здравейте,Грешката е за високо налягане в комина, отчита го от персостат, вариянтите са два 1. Запушен комин и грешката е постоянна , 2. Грешката я дава от време на време: навлиза вятър по време на работа на камината и сигнализира персостата. 3. Нямаш комин а си изкарал димоотвод и симотцелил посоката на вятъра ... PS: Голдън фаера нямат персостат защото се произвеждат за Българския пазар ...
доста интересна тема се е заформила и случайно попаднах тук след като се разтърсих за следния проблем с моята пелетна камина инсталирана от едни мърлячи, подизпълнители на Кливенто.
Kамината е Jolie Hydro но грешката ER02 е същата като при Бърнит и предполагам, че контролера е същия.
Инсталираха камината и радиаторите в Понеделник и веднага започна да се повявява грешка Er02 , по описание "Грешка Високо Напрежение. 2. Може да се активира само ако Вентилатора за горене е активиран.( недостатъчна тяга на комина ) ( комина е около 4м, прав, 35х45см вътре )
Камината гасне на около час, нощем трябва да стои някой дежурен да я пуска.
Явно това е някакъв сериен дефект на тези камини, чак с по-тъмни букви са го написали.
Та хората монтираха камината, тръби, радиатори , взеха парите и се сиктирдосаха.. ( 0888401646 ЗИЗИ - ЗЕЛЕНЧЕНКО Инстал Пелети ). Вдигнаха си веднъж телефона, казаха "Това е от комина, трябва да има 6м " и приключиха въпроса. Повече на се си вдигали телефона.. Естествено тези малки подробности ги сервираха постфактум.
Накратко, гледах в темата че са се сблъсквали с проблема. Кой може да обясни какво трябва да се направи по настройките? Как се влиза в сервизното меню и какво да настройвам там?
Вариянти ако не си в комин вадиш кабелите от персостата и ги замостваш , като по този начин го игнорираш.
Ако си в комин не ти го препоръчвам като вариянт. По добре търси решение за комина !
Здравейте!
От 2месеца имам камина burnit comfort 25. Някой може ли да ми каже кое е по—добре — да работи в модулация или на степен? Като работи в модулация не ми обдухва и кошничката събира шлака и дупките се запупшват. Как да направя сервизни настройки? И колко е нормалния разход за 24 часа? Настроуил съм я на 52 градуса T на водтата. Ползвам румънски пелети и топля 100 кв.м. къща, в случай че има значение.
От 2месеца имам камина burnit comfort 25. Някой може ли да ми каже кое е по—добре — да работи в модулация или на степен? Като работи в модулация не ми обдухва и кошничката събира шлака и дупките се запупшват. Как да направя сервизни настройки? И колко е нормалния разход за 24 часа? Настроуил съм я на 52 градуса T на водтата. Ползвам румънски пелети и топля 100 кв.м. къща, в случай че има значение.
Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература