Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте,
от няколко дни изполваме BURNit PM Comfort plus 13.Затворена система с три радиатора и бойлер със серпентина.Не успяваме да я настроим.При различни стойности на температура на водата при влизане в режим горене се чува ужасно бучене.Ако някой има идея от какво е и може ли да направим нещо.Другият проблем е че става много горещо в стаите ,радиаторите са термо клапани -намалени на 2 или 3.Намаляваме температурата на водата до 40 ,въпреки това вдига до 55.Надявам се да обясних добре,че хич не съм наясно с тая техника:)Доста почетох в темата,но ще помоля ако някой ползва същата, какви настройки е въвевел.
Предварително благодаря на всички отзовали се!
Raij - специалист
13-ка

Прикачен файл

20181220_094410-1.jpg
20181220_094410-1.jpg (108.46 KиБ) Видяна 2573 пъти

Прикачен файл

20181220_094317-1.jpg

Прикачен файл

20181220_093933-1.jpg
startx - специалист
чет дек 20, 2018 9:52 amRaij написа:
13-ка

И те така ? гори в кошницата ли ?
Raij - специалист
чет дек 20, 2018 10:23 amstartx написа:
чет дек 20, 2018 9:52 amRaij написа:
13-ка

И те така ? гори в кошницата ли ?
Не, около нея.
Dzvera - напреднал
Днес се престраших да се поразровя да видя какво ми е заложил техника .
Tp01
C03 00.80
C04 01.30
C05 01.90
C06 02.20
C07 02.70
C11 00.80

Tp02
V03 1100
V04 1200
V05 1250
V06 1350
V07 1450
V11 1000

Th01 0050
Th19 0045
Lh 24 0002
burner - специалист
Абе добре е всичко, само бих казал, че е добре С03 да е 1, а не 0,8. Защото май и ти държеше твоята камина под 50 градуса като мен. При мен С03 беше 0,68 и веднъж ми угасна камината. Явно е съвпаднало прочистването с продължителна работа на първата степен, и ако шнека в този момент е имал някой празен ход, просто огънят е изчезнал. Затова направих първата степен на 1, а С11 ( модулация) остана 0,8. Така ако и първата е много, има къде да отиде камината. Впрочем аз и на тази стойност съм с два минуса. 1 -1, 2-1,2, 3 - 1,7, 4- 2,4, 5 - 3. С11 - 0,8. Това с два минуса. На автоматично върви камината и веднъж и тук видях,че влезе в модулация.
Dzvera - напреднал
Да наистина е ниско на 1-а степен, и ми гаснеше през ноща, но тогава го оправих проблема от финните настройки, като дадо да подава допълнително с +10% и вентилатора на +10% и си държа цяла нощ 44 градуса на водата. Аз я карам на 2-а основно и вентилатора ми е с +10% и вдигна с 2 градуса поддържаната температура. А от вчера съм с други пелети, вносни и имам значително по малко пепел и зацапване на стъклото, днес ще разбера как е и с разхода .
startx - специалист
пет дек 21, 2018 11:58 amDzvera написа:
Да наистина е ниско на 1-а степен, и ми гаснеше през ноща, но тогава го оправих проблема от финните настройки, като дадо да подава допълнително с +10% и вентилатора на +10% и си държа цяла нощ 44 градуса на водата. Аз я карам на 2-а основно и вентилатора ми е с +10% и вдигна с 2 градуса поддържаната температура. А от вчера съм с други пелети, вносни и имам значително по малко пепел и зацапване на стъклото, днес ще разбера как е и с разхода .
Аз бих вдигнал вентилатора вмодулация , тъй като в модулация самопочистването не работи ...
startx - специалист
съб дек 01, 2018 11:53 amfreescale написа:
Здравейте,
доста интересна тема се е заформила и случайно попаднах тук след като се разтърсих за следния проблем с моята пелетна камина инсталирана от едни мърлячи, подизпълнители на Кливенто.

Kамината е Jolie Hydro но грешката ER02 е същата като при Бърнит и предполагам, че контролера е същия.

Инсталираха камината и радиаторите в Понеделник и веднага започна да се повявява грешка Er02 , по описание "Грешка Високо Напрежение. 2. Може да се активира само ако Вентилатора за горене е активиран.( недостатъчна тяга на комина ) ( комина е около 4м, прав, 35х45см вътре )
Камината гасне на около час, нощем трябва да стои някой дежурен да я пуска.

Явно това е някакъв сериен дефект на тези камини, чак с по-тъмни букви са го написали.

Та хората монтираха камината, тръби, радиатори , взеха парите и се сиктирдосаха.. ( 0888401646 ЗИЗИ - ЗЕЛЕНЧЕНКО Инстал Пелети ). Вдигнаха си веднъж телефона, казаха "Това е от комина, трябва да има 6м " и приключиха въпроса. Повече на се си вдигали телефона.. Естествено тези малки подробности ги сервираха постфактум.

Накратко, гледах в темата че са се сблъсквали с проблема. Кой може да обясни какво трябва да се направи по настройките? Как се влиза в сервизното меню и какво да настройвам там?
Грешката е за високо налягане в комина, отчита го от персостат, вариянтите са два 1. Запушен комин и грешката е постоянна , 2. Грешката я дава от време на време: навлиза вятър по време на работа на камината и сигнализира персостата. 3. Нямаш комин а си изкарал димоотвод и симотцелил посоката на вятъра ... PS: Голдън фаера нямат персостат защото се произвеждат за Българския пазар ...

Вариянти ако не си в комин вадиш кабелите от персостата и ги замостваш , като по този начин го игнорираш.
Ако си в комин не ти го препоръчвам като вариянт. По добре търси решение за комина !

Тема "Настройки на пелетна камина BURNit PM Comfort plus 13 и 25 kW" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: