Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Почти винаги при мен -на дисплея на горелката показва повече температура от това на термометъра на котела :wink: .
andy_forresite - майстор
Моят от нов показва 42 градуса и не мърда от това. Е, мърда, като го почукна, но пак засяда там като препариран. Стори ми се доста бъгаФ уред и се отказах и от гаранцията, щото нямам канал в мазето и като се сетя че трябва с тигана да източа толкова литри ... не, благодаря. Освен термометъра не работеше и манометъра, така го беше стиснало пластмасовото "стъкло" на уреда. Аз си пълня полека и си гледам в уреда, той естествено си показва 0 и когато погледнах в монтирания манометър от предната система то отива на 1.5 атм. :flucht: бегом към крана в банята да спирам. След почуквания манометърът заработи и е 1:1 с допълнителния.
mgogom - помощник
Сега съм спокоен, защото преди не бях обръщал внимание докато не се за гледах. А се загледах, защото от известно време снимам дисплея на горелката, за да разбера, аджиба, какво се случва с показанията и процеса на работа. Видеото е много часове, досадно, но аз правя снимки на всеки кадър с изменение. Съвсем скоро ще го оформя във филм че и ще го кача в "тръбата"... ;)
gnt69 - майстор
чет дек 20, 2018 5:28 pmandy_forresite написа:
Моят от нов показва 42 градуса и не мърда от това. Е, мърда, като го почукна, но пак засяда там като препариран. Стори ми се доста бъгаФ уред и се отказах и от гаранцията, щото нямам канал в мазето и като се сетя че трябва с тигана да източа толкова литри ... не, благодаря. Освен термометъра не работеше и манометъра, така го беше стиснало пластмасовото "стъкло" на уреда. Аз си пълня полека и си гледам в уреда, той естествено си показва 0 и когато погледнах в монтирания манометър от предната система то отива на 1.5 атм. :flucht: бегом към крана в банята да спирам. След почуквания манометърът заработи и е 1:1 с допълнителния.
Аз моя при внасянето в мазето го бях натиснал и му бяха заседнали стрелките но при наместване се оправи. Ама не го гледам, имам си манометър на пълненето и само него си гледам, за температурата съм дал 80 пък колкото вдигне. Ама повече от 72 не вдига. :partyman:
filmatoplo - майстор
:? Грейко 50 -направихте ли го по малък .
Tzinata - специалист
Намислил съм да си сменя чугунения котел "Карпат" 37KW с едно "Грейко 30".
Омръзна ми да го душа с турболатори и отражатели, и на всеки 10 дена като трябва да се чисти пада едно вадене търкане и ставам черен като коминочистач. Без въпросните екстри димните газове стигат до 170-190°C. С тях 110-130°С. Но при промяна на атмосферното налягане,волтажа или вятъра горенето се променя и почва да пуши и да кади от там се пълни със сажди И е време за чистене-е.
Та въпроса ми е:така и така ще преправям системата да сложа и трипътен кран/винтил ама какъв :? Дайте някакъв конкретен модел! Чел съм по темите на Анди разсъждения по въпроса но сега не мога да ги намеря,а резултати има хиляди.
andy_forresite - майстор
Мани го тоя анди. Клавиатурчик най-страшен!
В тази тема трипътни смесителни клапани коментирахме последно по време на грейко-експертната петдесет киловата сага, която и на мен ми е любопитно как завърши. Дадох го малко сценарист, малко режисьор, но се разболях и не можах да си купя билет за последния епизод. Филма и той не го е гледал щом пита... Показахме Herz за термостатична глава с изнесен осезател, jolobg показа Herz с пряко действие като неговия, споменаха се Термовар и Esbe. На мен фаворит ми е esbe на 50-55° с пряко действие. Цената е малко висока на фона на Херц. Русето ползва безсмъртен вентил. Ако искаш вентилът ти да е като Дънкан Маклауд, попитай gnt69 какъв използва и взимай.
gnt69 - майстор
Аз пък днес си чистих котела основно чак пружините вадих. От как съм ги сложил преди 2 и кусур години само ръчкам със ръчката и чистя стените и под тръбите. Ама бъдева си играх да ги вадя тръбите бяха абсолютно чисти. Сега проблем вдигна над 150 градуса температура. Винаги като го почистя и първия ден е много висока температурата явно като му махна налепите и пушека по лесно се хлъзга.
А вентила е ESBE TV 60 градуса има и на по малки градуси и 50 и 55. :partyman:
GreykoExp50RB50 - специалист
Здравейте на всички отново! :)

Така..... има мн за писане(хвалене),но няма да стане само с един пост.Ще напиша засега най-важното! :)

Смених котела+”главата” с 20кв-тови и .........еми стана чудо 😀.Всичко си дойде на мястото и системата заработи абсолютно адекватно,като главния “виновник” за това е LazarGanev,който меко казано ми помогна да вляза в час заедно със системата.
Направихме размяната на съоръженията,Човека ми обясни кое,как,защо,даде ми и 3-пътен вентил,който вече работи по предназначение и всичко работи перфектно.Взел съм термоглави на които им предстои монтаж,ще сложа и стаен термостат,вино,мезе.........😄😄😄

Който знае си знае!
Благодаря,”Лазаре”-нека всеки който чете това да бъде сигурен,че човека е професионалист и ако неиска да му се довери на 100%,по добре да не го занимава!Риска си струва!!! :)

Благодаря най-сърдечно и на Трифон,FilmaToplo и всеки който помогна!
Радвам се,за грешката която допуснах,защото никога нямаше да науча това,което научих за 1-2 седмици :)

Ще пиша как върви!

Поздрави на всички!
Браво!!!
Те това е добра новина.
Анди, клавиатурчик такъФ, на Русе вентила е музеен работещ експонат.
Наследниците са му от серия 500. Конкретно 511 е за котли.
Добре, че не ми се сърдиш вече и не съм ти насреща.
Инак се посинен щях да са срамя пред колегите.
А сега спомняш ли си сичките приказки за тинтири-минтири и дългите обяснения, от твоя страна, как точно щяло да се получи с петдесятката.
Няма да цитирам доволния петдесятник, щото самохвалството е грях.
Време е за промяна и на името– ника.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: