Почти винаги при мен -на дисплея на горелката показва повече температура от това на термометъра на котела
.
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
15674 мнения в "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB"
andy_forresite
- майстор
Моят от нов показва 42 градуса и не мърда от това. Е, мърда, като го почукна, но пак засяда там като препариран. Стори ми се доста бъгаФ уред и се отказах и от гаранцията, щото нямам канал в мазето и като се сетя че трябва с тигана да източа толкова литри ... не, благодаря. Освен термометъра не работеше и манометъра, така го беше стиснало пластмасовото "стъкло" на уреда. Аз си пълня полека и си гледам в уреда, той естествено си показва 0 и когато погледнах в монтирания манометър от предната система то отива на 1.5 атм.
бегом към крана в банята да спирам. След почуквания манометърът заработи и е 1:1 с допълнителния.
mgogom
- помощник
Сега съм спокоен, защото преди не бях обръщал внимание докато не се за гледах. А се загледах, защото от известно време снимам дисплея на горелката, за да разбера, аджиба, какво се случва с показанията и процеса на работа. Видеото е много часове, досадно, но аз правя снимки на всеки кадър с изменение. Съвсем скоро ще го оформя във филм че и ще го кача в "тръбата"... ;)
gnt69
- майстор
чет дек 20, 2018 5:28 pmandy_forresite написа: Моят от нов показва 42 градуса и не мърда от това. Е, мърда, като го почукна, но пак засяда там като препариран. Стори ми се доста бъгаФ уред и се отказах и от гаранцията, щото нямам канал в мазето и като се сетя че трябва с тигана да източа толкова литри ... не, благодаря. Освен термометъра не работеше и манометъра, така го беше стиснало пластмасовото "стъкло" на уреда. Аз си пълня полека и си гледам в уреда, той естествено си показва 0 и когато погледнах в монтирания манометър от предната система то отива на 1.5 атм.Аз моя при внасянето в мазето го бях натиснал и му бяха заседнали стрелките но при наместване се оправи. Ама не го гледам, имам си манометър на пълненето и само него си гледам, за температурата съм дал 80 пък колкото вдигне. Ама повече от 72 не вдига.бегом към крана в банята да спирам. След почуквания манометърът заработи и е 1:1 с допълнителния.
filmatoplo
- майстор
Tzinata
- специалист
Намислил съм да си сменя чугунения котел "Карпат" 37KW с едно "Грейко 30".
Омръзна ми да го душа с турболатори и отражатели, и на всеки 10 дена като трябва да се чисти пада едно вадене търкане и ставам черен като коминочистач. Без въпросните екстри димните газове стигат до 170-190°C. С тях 110-130°С. Но при промяна на атмосферното налягане,волтажа или вятъра горенето се променя и почва да пуши и да кади от там се пълни със сажди И е време за чистене-е.
Та въпроса ми е:така и така ще преправям системата да сложа и трипътен кран/винтил ама какъв
Дайте някакъв конкретен модел! Чел съм по темите на Анди разсъждения по въпроса но сега не мога да ги намеря,а резултати има хиляди.
Омръзна ми да го душа с турболатори и отражатели, и на всеки 10 дена като трябва да се чисти пада едно вадене търкане и ставам черен като коминочистач. Без въпросните екстри димните газове стигат до 170-190°C. С тях 110-130°С. Но при промяна на атмосферното налягане,волтажа или вятъра горенето се променя и почва да пуши и да кади от там се пълни със сажди И е време за чистене-е.
Та въпроса ми е:така и така ще преправям системата да сложа и трипътен кран/винтил ама какъв
andy_forresite
- майстор
Мани го тоя анди. Клавиатурчик най-страшен!
В тази тема трипътни смесителни клапани коментирахме последно по време на грейко-експертната петдесет киловата сага, която и на мен ми е любопитно как завърши. Дадох го малко сценарист, малко режисьор, но се разболях и не можах да си купя билет за последния епизод. Филма и той не го е гледал щом пита... Показахме Herz за термостатична глава с изнесен осезател, jolobg показа Herz с пряко действие като неговия, споменаха се Термовар и Esbe. На мен фаворит ми е esbe на 50-55° с пряко действие. Цената е малко висока на фона на Херц. Русето ползва безсмъртен вентил. Ако искаш вентилът ти да е като Дънкан Маклауд, попитай gnt69 какъв използва и взимай.
В тази тема трипътни смесителни клапани коментирахме последно по време на грейко-експертната петдесет киловата сага, която и на мен ми е любопитно как завърши. Дадох го малко сценарист, малко режисьор, но се разболях и не можах да си купя билет за последния епизод. Филма и той не го е гледал щом пита... Показахме Herz за термостатична глава с изнесен осезател, jolobg показа Herz с пряко действие като неговия, споменаха се Термовар и Esbe. На мен фаворит ми е esbe на 50-55° с пряко действие. Цената е малко висока на фона на Херц. Русето ползва безсмъртен вентил. Ако искаш вентилът ти да е като Дънкан Маклауд, попитай gnt69 какъв използва и взимай.
gnt69
- майстор
Аз пък днес си чистих котела основно чак пружините вадих. От как съм ги сложил преди 2 и кусур години само ръчкам със ръчката и чистя стените и под тръбите. Ама бъдева си играх да ги вадя тръбите бяха абсолютно чисти. Сега проблем вдигна над 150 градуса температура. Винаги като го почистя и първия ден е много висока температурата явно като му махна налепите и пушека по лесно се хлъзга.
А вентила е ESBE TV 60 градуса има и на по малки градуси и 50 и 55.
А вентила е ESBE TV 60 градуса има и на по малки градуси и 50 и 55.
GreykoExp50RB50
- специалист
Здравейте на всички отново! 
Така..... има мн за писане(хвалене),но няма да стане само с един пост.Ще напиша засега най-важното!
Смених котела+”главата” с 20кв-тови и .........еми стана чудо
.Всичко си дойде на мястото и системата заработи абсолютно адекватно,като главния “виновник” за това е LazarGanev,който меко казано ми помогна да вляза в час заедно със системата.
Направихме размяната на съоръженията,Човека ми обясни кое,как,защо,даде ми и 3-пътен вентил,който вече работи по предназначение и всичко работи перфектно.Взел съм термоглави на които им предстои монтаж,ще сложа и стаен термостат,вино,мезе.........

Който знае си знае!
Благодаря,”Лазаре”-нека всеки който чете това да бъде сигурен,че човека е професионалист и ако неиска да му се довери на 100%,по добре да не го занимава!Риска си струва!!!
Благодаря най-сърдечно и на Трифон,FilmaToplo и всеки който помогна!
Радвам се,за грешката която допуснах,защото никога нямаше да науча това,което научих за 1-2 седмици
Ще пиша как върви!
Поздрави на всички!
Така..... има мн за писане(хвалене),но няма да стане само с един пост.Ще напиша засега най-важното!
Смених котела+”главата” с 20кв-тови и .........еми стана чудо
.Всичко си дойде на мястото и системата заработи абсолютно адекватно,като главния “виновник” за това е LazarGanev,който меко казано ми помогна да вляза в час заедно със системата.Направихме размяната на съоръженията,Човека ми обясни кое,как,защо,даде ми и 3-пътен вентил,който вече работи по предназначение и всичко работи перфектно.Взел съм термоглави на които им предстои монтаж,ще сложа и стаен термостат,вино,мезе.........

Който знае си знае!
Благодаря,”Лазаре”-нека всеки който чете това да бъде сигурен,че човека е професионалист и ако неиска да му се довери на 100%,по добре да не го занимава!Риска си струва!!!
Благодаря най-сърдечно и на Трифон,FilmaToplo и всеки който помогна!
Радвам се,за грешката която допуснах,защото никога нямаше да науча това,което научих за 1-2 седмици
Ще пиша как върви!
Поздрави на всички!
Трифон П.Трифонов
- майстор
Браво!!!
Те това е добра новина.
Анди, клавиатурчик такъФ, на Русе вентила е музеен работещ експонат.
Наследниците са му от серия 500. Конкретно 511 е за котли.
Добре, че не ми се сърдиш вече и не съм ти насреща.
Инак се посинен щях да са срамя пред колегите.
А сега спомняш ли си сичките приказки за тинтири-минтири и дългите обяснения, от твоя страна, как точно щяло да се получи с петдесятката.
Няма да цитирам доволния петдесятник, щото самохвалството е грях.
Време е за промяна и на името– ника.
Те това е добра новина.
Анди, клавиатурчик такъФ, на Русе вентила е музеен работещ експонат.
Наследниците са му от серия 500. Конкретно 511 е за котли.
Добре, че не ми се сърдиш вече и не съм ти насреща.
Инак се посинен щях да са срамя пред колегите.
А сега спомняш ли си сичките приказки за тинтири-минтири и дългите обяснения, от твоя страна, как точно щяло да се получи с петдесятката.
Няма да цитирам доволния петдесятник, щото самохвалството е грях.
Време е за промяна и на името– ника.
Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература