• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 25
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
kaptagona - специалист
Колеги намерих маистор които ще доиде в събота.Ще източим системата ще проверим помпата и РС.С тези алфа плам тои се разправял.Ще пиша в събота вечер какво е станало.
filmatoplo - майстор
За сега нещата са спокойни , но след година две разширителните съдове по камините ще започнат да дават фира .А ко инсталациите са отворени -няма ядове , но ако са затворени -ще започне една сага :wink: .
burner - специалист
Добре е, че разширителният съд е единственото слабо място на камините, което е трудно за диагностициране и ремонт. :?
Чакайте де, може да не е в РС проблема. Неска идва майстор, довечера ще разберем, а до тогава сме на баба Ванга сънародниците.
Инак, ако ше са чак толкос проблемни, целокупния ползвател на "затворници" изпищял е.
То са соларни колектори, инсталации с котли, хидрофори..... Жална ний майка.
Hursa - майстор
пет дек 21, 2018 6:08 ampreslav написа:
На фиг.14, която е на стр.13 от инструкцията се вижда нещо черно като капачка на вентил - не е супер логично да е от долната страна на РС, но не е невъзможно.
Газовия обем да е под водния? То е възможно, но ако е така, производителя не смята разширителния съд за нещо от особена важност за безопасността.
filmatoplo написа:
За сега нещата са спокойни , но след година две разширителните съдове по камините ще започнат да дават фира .
Защо точно такива граници.
bmahob - майстор
Пак ви казвам аз отпред и отстрани като съм махал капаците винтил не съм намирал :? :? :? :?
пет дек 21, 2018 2:19 pmbmahob написа:
Пак ви казвам аз отпред и отстрани като съм махал капаците винтил не съм намирал :? :? :? :?
Това не означава,че вентил няма, нали?
bmahob - майстор
пет дек 21, 2018 2:56 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 21, 2018 2:19 pmbmahob написа:
Това не означава,че вентил няма, нали?
Честно казано не знам..... :?
preslav - майстор
пет дек 21, 2018 12:51 pmHursa написа:
Газовия обем да е под водния? То е възможно, но ако е така, производителя не смята разширителния съд за нещо от особена важност за безопасността.
Не е невъзможно вентилът да е просто изведен отстрани (за удобство на пълнача), а в същност въздухът да е в горната част на РС. Когато се наложи да доработваме нашия РС, вентилът се оказа на средата на "кюфтето" - ти все си мислиш в посока, че може и без мембрана, а аз все си мисля, че сърбойците са знаели какво правят и не са творили глупости с доза компромис.
bmahob - майстор
И аз не мисля все пак фирма с традиции и развитие, не мисля чее са оствили нещата безотговорно, недостатък лоша мрежа с подръжка....тук май грейкото ги бие :-D
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 25

Тема "Манометър за налягане на вода в затворена система." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: