• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 35
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
sokolov.91 - майстор
съб дек 22, 2018 12:33 pmzhzh написа:
Здравейте колеги!
Мои близки имат същия котел. Вечерта котелът си е работел нормално. Къпане, миене на чинии и т.н. Сутринта, като стават котела не работи. Изписвал някакъв код за грешка. Системата празна. Манометърът на 0. Оглеждат за течове, но никакви видими признаци за влага по пода и стените. Инсталацията им е правена лятото. Напълват системата и котелът си пали. Бойлерът им стар, 80 л ползван преди това с камина. Това се получавало за втори път. Питам защото след прочетените мнения във форумите и дъщеря ми по моя препоръка е със едноконтурен котел и бойлер със серпентина, но не е пуснат в експлоатация. Възможно ли е при пробив на серпентината и след къпане да се получи това?
Ха... и при мен се случи същото нещо преди двайсетина дни. Сутринта ме буди жената и вика няма парно. Манометъра на котела на 0. Допълних го с няма и 100грама вода сигурно до 1.5 бара и от тогава не е имало проблеми. Отдадох това явление на един ръчен обезвъздушител на едно от трасетата в маазето, защото по него имаше засъшнала ръжда във вертикална посока и под него влажно. Та за това не съм го и коментирал.
ESPACE - майстор
съб дек 22, 2018 2:33 pmsokolov.91 написа:
Манометъра на котела на 0. Допълних го с няма и 100грама вода сигурно до 1.5 бара и от тогава не е имало проблеми.
Няма начин това да се случи ако разширителния съд е ок. Възможно е само в три случая
1. Останал е без никакво предналягане
2. Яко пренапомпен над 1,5 бара.
3. Нормално напомпен но залепнала за стената мембрана и не компенсира с целия си обем
filmatoplo - майстор
:) Точно така -разширителния ти съд сега е пренапомпан ,или няма в него въздух а изцяло е пълен с вода -предполагам сега е първото . :wink:
съб дек 22, 2018 5:06 pmESPACE написа:
съб дек 22, 2018 2:33 pmsokolov.91 написа:
Манометъра на котела на 0. Допълних го с няма и 100грама вода сигурно до 1.5 бара и от тогава не е имало проблеми.
Няма начин това да се случи ако разширителния съд е ок. Възможно е само в три случая
1. Останал е без никакво предналягане
2. Яко пренапомпен над 1,5 бара.
3. Нормално напомпен но залепнала за стената мембрана и не компенсира с целия си обем
Подкрепям, ма не коментирах, че Сокола да не реши, че пак съм му "набрал".
След като активно участвах в темата му и имайки предвид, че котлето и инсталацията са пресни, според мен е т.2
filmatoplo - майстор
:? :cool: Що така аз при монтаж предварително меря налягането в съда и коригирам :? аз ли нещо греша :-D
съб дек 22, 2018 5:45 pmfilmatoplo написа:
:? :cool: Що така аз при монтаж предварително меря налягането в съда и коригирам :? аз ли нещо греша :-D
Филма е безгрешен.
Соколов сам си прави инсталацията. Лепи ППР и му настройвахме котела, че седмица-две беше в депресия. Кво и дали е мерил, не знам.
filmatoplo - майстор
Може да си премери налягането в съда , за целта -налягането в системата трябва да е нула 0 при студен котел .Ако налягането му в инсталацията ще бъде 1,5 бара -то предварителното налягане в съда трябва да е - По Малко с 0,3-0,2 бара .
sokolov.91 - майстор
Ами на 1.5 е инсталацията. Съда го помпаха хората от фирмата и него на 1.5. После като го ползвах за БГВ още лятото много странни звуци издаваше казана на котела и аз спуснах малко въздух от игличката на разширителя и заспа. По-скоро ще да е изпуснал целия въздух ако е от разширителя. Не съм го проверявал след тоя случай. Отдадох го на теч от обезвъздушител както казах.
150 млл. от 0-1.5bar не е ли странно?
sokolov.91 - майстор
съб дек 22, 2018 7:02 pmТрифон П.Трифонов написа:
150 млл. от 0-1.5bar не е ли странно?
Смисъл..? Според мене нищо не е. Не е като да е изтекла половината инсталация в някой под под дюлемето. Аз даже се успокоих тогава като с толкова малко вода се наду системата пак до 1.5.
П.П. Сега слезнах до гаража да пръжна едни картофки. Пък у бързоната разглобих котела. Ми има си въздух в раширителя. Не е изпуснал. Манометъра на котела е на 2 бара в момента. Водата е на 56 градуса.
Последна промяна от sokolov.91 на съб дек 22, 2018 7:41 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 35

Тема "Газов котел Bosch Condens 2500W WBC 14-1" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: