съб дек 22, 2018 12:33 pmzhzh написа: Здравейте колеги!Ха... и при мен се случи същото нещо преди двайсетина дни. Сутринта ме буди жената и вика няма парно. Манометъра на котела на 0. Допълних го с няма и 100грама вода сигурно до 1.5 бара и от тогава не е имало проблеми. Отдадох това явление на един ръчен обезвъздушител на едно от трасетата в маазето, защото по него имаше засъшнала ръжда във вертикална посока и под него влажно. Та за това не съм го и коментирал.
Мои близки имат същия котел. Вечерта котелът си е работел нормално. Къпане, миене на чинии и т.н. Сутринта, като стават котела не работи. Изписвал някакъв код за грешка. Системата празна. Манометърът на 0. Оглеждат за течове, но никакви видими признаци за влага по пода и стените. Инсталацията им е правена лятото. Напълват системата и котелът си пали. Бойлерът им стар, 80 л ползван преди това с камина. Това се получавало за втори път. Питам защото след прочетените мнения във форумите и дъщеря ми по моя препоръка е със едноконтурен котел и бойлер със серпентина, но не е пуснат в експлоатация. Възможно ли е при пробив на серпентината и след къпане да се получи това?
съб дек 22, 2018 2:33 pmsokolov.91 написа: Манометъра на котела на 0. Допълних го с няма и 100грама вода сигурно до 1.5 бара и от тогава не е имало проблеми.Няма начин това да се случи ако разширителния съд е ок. Възможно е само в три случая
1. Останал е без никакво предналягане
2. Яко пренапомпен над 1,5 бара.
3. Нормално напомпен но залепнала за стената мембрана и не компенсира с целия си обем